Alle reeën verzamelen………

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Van de week, toen de sneeuw weer vers gevallen was, stonden er sporen in de tuin die niet de onze waren. Jolene kromde haar kleine lichaam, zette haar nekharen omhoog en begon een zoektocht waarvan ze zeker was dat ze er een stuk wijzer van zou worden. Zonder te kijken. Slechts met haar neus als spoorzoeker volgde zij de kuiltjes in de sneeuw. Pip rook ook wat rond maar het kon hem eigenlijk niet boeien. Alleen daar waar hij het nodig achtte piste hij zijn eigen goddelijke odeur, zodat de indringer zou weten dat slechts hij hier de baas is. We vonden ook drollen die vast en zeker bij het spoor hoorde. Maar vlak bij de bosrand waren nog meer sporen, anders van vorm, groter en met grotere afstand. Dit zet een mens aan het denken. Want je volgt zo’n spoor dan wel maar tegelijk komen de vragen. Van wie of wat? En waar gaan die sporen heen. Of sterker nog, waar komen ze vandaan? Vragen waar alleen de fantasie antwoord op kan geven, omdat ik geen enkel idee heb.

Honden? Dat zou gekund hebben als de sporen vanaf een andere kant zouden zijn gekomen. Vossen? Dat is heel goed mogelijk. Wilde zwijnen? Zou ook nog kunnen, want afgelopen zondag reed ik rakelings langs een kudde en voor hen zou het niet ver lopen geweest zijn om onze tuin te bereiken. Herten of reeën? Ook die behoren tot de mogelijkheid vooral omdat ik in de tuin al enkele malen oog in oog met dit diersoort heb gestaan. En we zien regelmatig grote kuddes grazen op de akkers, aan de andere kant van de bosrand.

Maar er zijn mensen die hun fantasie helemaal niet hoeven te gebruiken. Die gewoon antwoord krijgen op vragen die in hen opkomen als ze sporen zien. Zoals jullie weten staan aan de rechterkant van onze blog links. En bij die links staat “een uniek vakantieadresje”. Als je er op klikt kom je op de site van onze vrienden die een prachtig Rozenhuisje verhuren. Daar staan weer leuke foto’s op van herten en reeën. Leuk om te laten zien in welke bijzondere omgeving het huisje staat. Maar eigenlijk  is  het niets in vergelijking met de werkelijkheid. Sinds gisteren staat er ook een filmpje op deze site. Een paar dagen geleden gemaakt vanuit het raam van hun huis en op een steenworp afstand bij het Rozenhuisje vandaan. Niet in het duister van de nacht, maar nog voor het vallen van de avond. Dit gaat mijn fantasie werkelijk te boven.

Mip

Ree vanuit hete luchtballon.... lang... heel lang geleden.

En voor hen die het te moeilijk vinden om dan ook nog eens naar die site te gaan, dus hier het filmpje:

3 thoughts on “Alle reeën verzamelen………

  1. Wat een lief filmpje! Geweldig om daar van te mogen genieten, zo dicht bij je huis. Erg mooi.
    En in jullie tuin? Ik denk dat het een feestje was van zwijnen, vossen, reeen én wilde hondjes. Hang eens een webcam op of zo iets, zodat je de boel kan bespieden!
    Katinka

  2. prachtig! hoorde de enthousiaste verhalen van de betreffende vrienden (die we vorige week voor het eerst ontmoetten) nu dit filmpje erbij. geweldig! ga ook nog even op hun eigen site reageren…en die webcam? topidee! vast interessanter dan die eeuwige webcam in Pécs…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s