Koken voor Liefde

KortLevens verhalen en andere kokende vertellingen.

Het lijkt misschien op luiheid als er geen blog verschijnt. Maar niets is minder waar. We zijn druk! Druk met de handen, druk in het hoofd. We maken ideeën, ontvouwen die en soms verdwijnen ze in de prullenbak. Zo gaat dat met ideeën. Maar niet met alle ideeën.

Vrijdag zouden we aan het einde van de middag bezoek krijgen. Hoog bezoek. De voorzitster van Slow Food Pécs. Claudia. Een dame die van voortgang houdt. Maar voor zij en haar man zouden komen wilde ik de boel toch een beetje aan kant hebben. Ik maakte een planning hoeveel tijd ik zou besteden aan poetsen, hoeveel aan eten klaarmaken en hoeveel tijd ik dan nog over zou hebben om mijn ideeën verder uit te werken.  Ik begon vroeg maar het mocht niet baten. Om kwart over vier gaf ik het sein “Meester” in de keuken en toen klonk de bel. De ideeën gingen voor even weer in de bus.

Met een klein blauw tasje, dat duidelijk verwees naar een cadeau, stond Reinhold wat verloren midden in de woonkamer. Hij hield een verhaal over Duitse en Hollandse verhoudingen en maakte nog een grap dat Duiters natuurlijk altijd meer weten. Met een grijns overhandigde hij het blauwe tasje. Nu is Hans gek op geschiedenis en was verrukt met het kleine boekje in zijn hand. Holland heet het. Het is een Hollandse reisgids in de Duitse taal en stamt uit het jaar 1929. Tot de kleinste zegeltjes nog in tact.

De late middag liep over in de avond. Gelukkig had ik Claudia meermalen ontmoet want na mijn eerste ontmoeting met haar was ik niet al te enthousiast. Maar vriendin F (die haar heel goed kent) waarschuwde al dat het een betoverende vrouw kan zijn die je meeneemt in haar positieve dadendrang. En zo geschiedde. Het werd een enerverende avond waarbij zoveel positieve stroming los kwam, dat ik de volgende morgen opgewekt wakker werd en meteen weer aan de slag kon met mijn ideeën.

Nu lijkt het er op alsof ik al die ideeën in mijn eentje uitwerk en dat ik daarbij niemand nodig zou hebben. Maar niets is minder waar. Natuurlijk staat Hans mij bij. En was er een tijdje geleden al een paar keer de vraag: Mip zou jij niet eens? Tja, daar had ik ook al vaker aan gedacht maar bedacht dat het nogal arrogant zou zijn om mijn kennis van koken als stempel op iemand te drukken. Een paar weken geleden kwam alweer diezelfde vraag en ik diepte het plan op dat ik al een keer op papier had gezet. Denktankvrouw en vriendin K stond mij bij. Een hoge snelheidslijn aan e-mailverkeer vloog over de digitale snelweg. Wat wel? Wat niet? Taalkundig bijgestuurd, omdat ik heden en verleden nog wel eens door elkaar haal. Een woord erbij een woord eraf. En zij bedacht uiteindelijk de rode letters in de woorden en het merkteken op het einde: Koken voor Liefde!®.

Het gaat er dus van komen. De workshop: Koken voor Liefde!® is een feit. En oh, wat heb ik mooie plannen. En oh, wat heb ik er zin in. Nu nog aanmeldingen en alles is perfect.

Wil je er meer van weten en heb je mijn Koken voor Liefde!®-brief nog niet ontvangen, neem dan contact op via de e-mail. Oh ja, sinds vandaag ook mijn eigen  e-mailadres. Reageer op deze blog en ik schrijf je zeker terug.

Mip

Ja, ja... toen nog slechts een Reise- Führer...

Met het toen zéér revolutionaire 'zoekertje'.

De wel zeer nauwkeurige 'beschrijving'

10 thoughts on “Koken voor Liefde

 1. Aan alle lezers!
  En nu maar aanmelden, je krijgt er geen spijt van en waarschijnlijk wil je alleen maar méér!

  Wat een ontzettend leuk cadeau dat boekje, dat is nog eens met zorg uitgekozen.

  Succes met alles, ook in de Grote Stad.
  Katinka

 2. Geweldig dat cadeau van R. en C. Dat had ik je inderdaad nog niet verklapt: dat ze daar zo goed in zijn, in cadeautjes uitzoeken….
  Wat leuk dat jullie nou net de bladzij van Boymans van Beuningen fotografeerden. Dat was het allereerste museum dat ik in mn leven bezocht, ik was een jaar of 4, 5 en geboren Rotterdamse. Jaja, er werd al vroeg aan mn algemene ontwikkeling gewerkt en het leuke is dat ik me dat bezoek zelfs nog herinner en er ademloos rondgelopen heb aan de hand van mn vader.
  Succes met je Grote Plan heb ik je al gewenst, maar doe ik dan hier ook nog maar eens! En als aanhanger van “education permanente” kom ik zeker een keer in de leer!
  Nu even aan de zijlijn, maar dat weet je.

 3. Hoi Mip,
  Wij zijn ook zeer geïnteresseerd in jouw
  “Koken voor Liefde!-brief.
  Hoe type jij trouwens die R in dat cirkeltje: staat niet op mijn dashbord! Heel veel succes én evenveel plezier in je project!

  Nog een vraag voor Hans: de foto expositie in april: is jouw deel verdeeld in specifieke thema’s en is er een themalink met de ander kunstenaar? Ik heb tot nu toe genoten van de mooie, bijzondere foto’s en ben zeer benieuwd naar het resultaat!

  Groet Barbara

 4. Geweldig plan Miep,
  jammer dat je op deze blog niet niet de smaakpupillen kan strelen zoals wij dat kennen van jouw kooktalent.

  Misschien aan Steve Jobs vragen of hij smaaksensoren voor internet gebruik kan ontwerpen op z@n i pad.

  Dan zou het helemaal storm lopen !

  Ons hoef je niet meer te overtuigen .
  succes !

 5. Het is zo’n geweldig plan Koken in en voor en met Liefde. Ongeacht niet gestreelde smaakpapillen, de mijne zijn in volle gang. Het water loopt al in de mond en ook nog het idee dat ik weer in Hongaria zou kunnen zijn. Was er maar een fietsbrug. Hoe zit het met de vluchten? Is het nog steeds het goedkoopste via Eindhoven met hoe heette die airline ook alweer? Iets Pools.
  Garoeten
  Dat het storm mag lopen

 6. Voor al diegene die nog op antwoord van mij wachten: vandaag even naar de Grote Stad, maar morgen geheel tot uw beschikking.

  Liefs vanuit het land van Kokende Liefde.

  Mip

 7. klinkt zeer veelbelovend zeer poetisch, jeetje zat je maar “om de hoek”dan kwam ik zo nu en dan even keukenneuzen. Uh??Raar woord., maar je snapt me wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s