De Aftrap

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het was vorige week woensdag toen ik vroeg uit de veren kwam. Mijn eerste gang was naar het gordijn. Wat moet een mens zo vroeg in de ochtend met een gordijn? Het voorzichtig op een kier trekken, je oog naar buiten laten kijken en dan hopen dat er geen sneeuw ligt. En er lag geen sneeuw. Ook al waren de verwachtingen al dagen aan het dreigen. Zie je wel, dacht ik nog, er klopt geen mallemoer van al die verwachtingen.  Ik verstuurde een paar korte e-mails met de mededeling dat er van sneeuw geen sprake was.

Ik vertrok met zonnebrilletje in de aanslag en fluitend reed ik naar de supermarkt met een lijst op zak waarop de dingen stonden die nodig zijn om een mooie workshop te geven. In drie kwartier had ik mijn kar vol geladen en op een paar dingen na was mijn actie tot nu toe geslaagd. Nog in gedachten waar ik mijn overige ingrediënten zou kunnen kopen hoorde ik het piepen van de scanner. Bij het horen van het totaalbedrag keek ik op en tegelijk zag ik in mijn ooghoek buiten iets bewegen. Het dwarrelde door de lucht en het was wit. Nog even dacht ik dat het wel mee zou vallen, maar eenmaal op de terugweg naar huis wist ik dat ik boel weer af moest blazen. Als zelfs Hongaren onder deze weersomstandigheden, op een enkeling na natuurlijk, de vijftig kilometer per uur niet haalden wie was ik dan om mensen van ver te laten komen?

Maar wie heeft er iets aan hangende schouders? Zeg nou zelf, dat is toch geen gezicht!! Daarom een nieuw plan en dat plan is gisteren uitgevoerd.

Eindelijk was het dan zover, de eerste echte Workshop Koken voor Liefde!®. De zes uren die ingepland stonden om een feestmaal op tafel te krijgen hadden we hard nodig. En daar is teamwork voor nodig. De eerste kennismaking met elkaar, voorzichtige aftastende gesprekken die al snel over gingen in herkenning maar waarbij het doel niet uit het oog werd verloren. Samenwerken om er iets moois van te maken. Het ei is gelegd, de eerste workshop Koken voor Liefde!® is achter de rug en we kunnen terugkijken op een mooie, heerlijke en vooral een innerlijke mens verwennende dag.

Dit was tevens mijn laatste blog die in het teken van Koken voor Liefde!® staat. Vanaf vandaag zullen de verslagen op een heel eigen blog worden weergegeven. Het adres zal vanzelf worden doorgegeven. Je kunt het hiernaast op de links vinden onder KOKEN VOOR LIEFDE

En kijk hier maar eens naar de resultaten. Ze waren terecht trots op zichzelf en ik op hen.

Mip

Garnaal op een bedje van knapperige linzen

Wat heet lekker.... heerlijk gewoonweg... ovenvers.

Rebbels in the kitchen

Lekker kwasten met chocolade....

4 thoughts on “De Aftrap

 1. oooooooooooooooooooooooooooooooh…
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah…
  mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm….
  Wat lekker allemaal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  (overigens heb ik inmiddels een overgewicht van ruim 10 kilo)

 2. Ziet er lekker uit en wie is wie op de foto???

  Leen, je moet weer gauw naar Hongaria om af te vallen door hard werken. Toch???

  Mip Liefdevol koken in Liefde lijkt me zo’n leuke cursus, dus ik kom toch binnenkort naar Gerde, denk ik, wil ik, hoop ik.

  Hans, kan ik jou ook gelijk weer eens zien.

  Doei

  Zonnig Vlaardingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s