Opening 22 april

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het huis is hier soms vol met gedachten over hoe dingen zouden moeten gaan. Bij de voorbereidingen voor de tentoonstelling in Pécs hebben we ieder onze eigen taak. De taak van Hans vraagt meer aandacht omdat er meer moet worden uitgezocht. En geschrapt natuurlijk. Want om een keuze te kunnen maken moet je dingen weg durven laten. En daarna moet het ook nog eens worden gepresenteerd.

Voor mij geldt meer hoe ik het moet regelen om alles vers te kopen en toch tijd over moet hebben voor het voorbereiden van de catering.  Want driehonderd magen voeden vraagt toch iets meer organisatie dan bijvoorbeeld honderd magen voeden. Soms delen we onze gedachten en soms houden we die voor onszelf. Tot een e-mail onze gedachten in één keer bij elkaar bracht.

De naam herkende ik wel en schonk er eigenlijk niet zoveel aandacht aan. Ik dacht: het zal wel weer een uitnodiging zijn. Maar niets was minder waar. Eerst was er een kleine briefwisseling te lezen tussen de Hongaarse organisator en een kunstenaar in Brabant. Terwijl wij de brieven doorlazen begon er iets te dagen. Iets wat eerst nog in mist gehuld was, maar al snel trok die mist op. Aan het einde van de briefwisseling nog een kleine opmerking. Ze wilden en konden wel komen die Brabantse kunstenaars maar dan moest de opening van de expositie wel een weekje verplaatst worden naar 22 april. De boodschap begon langzaam in te dalen. Nu is het niet erg om wat in te schuiven om zo plaats te maken voor drie extra kunstenaars. De ruimte van Nador Galéria is groot en kan veel kunstschatten bergen. Maar de datum gaf problemen, omdat we de dag ervoor een presentatie hebben in Budapest. Niet geheel onbelangrijk want het is tijdens een samenkomst van architecten en projectontwikkelaars. In mijn hoofd raasde het. Hoe kon ik nu toch verse producten kopen en voorbereidingen treffen terwijl wij tip-top gekleed en gekapt in Budapest onze presentatie moeten doen? Nu is voor alles een oplossing en zeker ook voor dit probleem alleen was het wel weer eens prettig, plezierig en fijn geweest dat hierover enige communicatie had plaats gevonden.

Maar ach, als ik dan de Nederlandse kranten lees over jonge jongens die in armen van  mannen met macht werden gedreven met een klooster als dekmantel. Een argeloos meisje van twaalf jaar wordt vermoord door een agent van politie. Geert Wilders wordt gekozen in Almere en Den Haag. En dat in Vlaardingen een soortgelijke partij de meeste zetels heeft gewonnen, dan valt ons probleem wel mee. Het is in ieder geval een probleem dat wel op te lossen valt. Hopen we.

Míp

De 'kleine' ruimte naast de ingang.

Het gaat hier wel over de ruimte , ja.... niet over wat er hangt...

En daar bij die 'eieren' komen dus Míp's tafels...

2 thoughts on “Opening 22 april

  1. SchoneZus, ik kan niet helemaal overzien wat jullie allemaal tot stand moeten gaan brengen, maar het komt me voor als een giga-klus. Daarom dus giga-succes gewenst! YCDI! Toch?

  2. o, wat een mooie ruimte!
    Geef een barabantse koffietafel of een zeeuwse bolus. Ik zou het toch sober houden voor 300 man.Maar misschien kan Lisa je raden?Laat haar even overkomen, peuleschilletje, toch?
    Hele veel wijsheid , maar ik weet dat je ook daar wel uit gaat komen. Maar ik weet nu dat een mens maar EEN lichaam heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s