Lente

Ze is niet te houden. “Blog schrijven…? Ja, zo dadelijk.. ik ga er meteen aan beginnen.” Naar buiten, eindelijk. Als een speer is ze er vandoor en plaatst bodemloze flessen in de moestuin met daaronder zaden die straks weer allerlei yummie yummie moeten gaan opleveren. Allerhande tomaten en  bonensoorten en natuurlijk… bloemen… in overvloed moeten die straks opkomen.

Kortom, geen tijd voor een blog en dus even snel om jullie gerust te stellen wat regels van mijn hand. Zelf de hele fruit boomgaard gesnoeid en korte metten ermee gemaakt. Gewoon alles eens lekker opgefrist en dus mogelijk dit jaar weinig, maar volgend seizoen des te meer en, ook belangrijk, beter.

Korte metten...

Ondertussen is het dus hier net als in Nederland definitief  ‘rokjesdag’ vandaag. In de grootste shopping mall van Pécs, de Arkad, hebben ze ook de smaak te pakken. Pasen op komst dus…. een doos konijnen leeg gekieperd met als gevolg allemaal ouders die peuters over hekken hangen en jengelen dat ze er óók eentje willen zo’n duracel-beestje. We melden on weer snel, maar nu even de zon op de smoel…. moet je ook doen… da’s lekker veel vitamientjes voor weinig.

Hansio

Ik wil d'r ook een......bweeeeee!

En dat terwijl het buiten veel echter is... maar ja, wel even zoeken.

3 thoughts on “Lente

  1. Lekker die lente in je kop hè? Gisterenavond zaten wij nota bene om 12 uur nog op het balkon hier in Groningen met een wijntje te genieten. Nu helaas weer hartstikke koud en nat, maar we hebben in elk geval die mooie avond gehad, toch?
    En tja….dat gedoe in Arkád: ik denk maar zo: op die manier zien veel stadskinderen die nooit eens echt de natuur in gaan tenminste nog eens iets levends. In H. wordt het al net zo als in NL: veel kinderen weten nauwelijks meer waar de melk vandaan komt toch?

  2. o Hans, big brother, kom even naar zeeland, mijn dakplataan behoeft ook enige snoei . Vandaag 2 takken gedaan, nou ja, zo’n bundeltje en nog geen rugpijn, dus morgen weer een paar. Gelukkig komt hij laat in blad.
    Jullie moeten de hartelijke groeten van Frederik hebben, gaat ietsje beter.Stuur een beetje zon en een graadje of 14 hierheen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s