Het zal godverdomme niet waar zijn

Ja, grove taal. Maar er is een reden voor.

Een uur geleden schrikt M wakker en roept, gelijk als in een goedkope B-thriller ” Hans…. glas… hoor je dat…. snel” In twee seconden ben ik beneden en vlieg, gewapend met een grote maglite, naar buiten. Als een wezenloze ren ik de tuin in en schreeuw heel hard in mijn moerstaal ‘Klootzakken… waar ben je… kom op ..eikels…..’ (Het doet me meteen denken aan mijn stomme actie toen we, begin jaren negentig, met een groepje in een palmiere onze tenten hadden opgeslagen. Het was aan de vooravond dat we de Sahara zouden intrekken en de ‘barbu’ hadden er niet zoveel trek in dat wij daar sliepen en schoten dus met scherp de gaten in onze terreinwagens, vlak over de tenten heen. Toen rende ik in m’n blote kont de tent uit, evenzo schreeuwend naar belagers in het duister als een uurtje geleden)  In het rond schijnend zie ik Pip voor de voordeur liggen en kijkt wat verstoord op uit zijn slaap met een blik van ja-mag-even slapen-ja… en dan roept M mij vanaf het achterhuis of ik even naar de achterdeur wil gaan kijken.

We zijn nu anderhalf uur verder en twee met zaklantarens gewapende agenten stropen de hele tuin af en doen meteen een ‘buurtonderzoek’.

Niets weg, gelukkig of het moet de bijl zijn die ik altijd gebruik om kleine starthoutjes te hakken voor de kandalló en waarschijnlijk dat ze daarmee dus dat grote dubbel glazen raam hebben ingeslagen? Tegelijk dus een gelukje dat Pip niet er op af is gegaan want dan zou het misschien wel slecht met hem zijn afgelopen. Ja, het gaat slecht in Hongarije en de mensen die het minst te verteren hebben worden een beetje radeloos. Kortom…. de winst, of liever gezegd, het mindere verlies wordt op deze manier nog verder afgeroomd. Den Uyl had het in zijn woorden misschien ‘nivelleren’ genoemd? Ik ben in ieder geval ouder en dus wijzer geworden, want vannacht was ik in een badjas gehuld.

Schrijven en foto's maken....

Dat was een hoop gerinkel, dat mag je best geloven.

13 thoughts on “Het zal godverdomme niet waar zijn

 1. Jemig wat ontzettend balen en schrikken! Gelukkig PJ oké. Was het misschien een bekende, omdat P niets deed…..
  Hopelijk worden de daders gevonden. Hele stomme actie ook, als je echt iets wilt meenemen doe dan zachtjes, en niet via zo’n glazen deur……
  Sterkte! PKCFD

 2. Bah! Wat een rotgevoel moet dat zijn…goed dat er alleen een bijltje mist, maar nog beter dat Pip en J. en jullie er nog zijn! Sterkte met het gedoe eromheen en de emotie achteraf!

 3. Aiaiai…eens een “kapitalist” altijd een kapitalist, zullen ze (hij?zij?)wel gedacht hebben. Dus overtuigd communist, oud en stokdoof, uiteraard starnakel bezopen. In lijn met eigen ervaring in vakantievilla van buitenlandse collega waar was ingebroken. Guardia erbij, blik in de tuin, ha! voetafdruk, dus: gypsies sir, claro que si! Misschien waren ze op jacht naar je expositiemateriaal. En nu maar gewoon opletten wie er van de zomer met jullie bontmutsen loopt te pronken. Succes met afwikkeling.

 4. Ik moet zeggen dat het me verbaast dat het niet al eerder is gebeurd. Jullie hebben verbouwingen gehad en veel dure spullen als fotoapparatuur etc. Komen uit het ‘rijke’ Nederland. Mooie fietsen, noem maar op. Jullie raken steeds bekender, ga zo maar door.
  En het komt echt niet doordat het slechter gaat met de inhoud van de portemonnaie van de door de economische recessie aangeslagen Hongaar. Soms wil iemand iets van een ander afpakken. Dat is al eeuwen zo. De wet van de communicerende vaten, maar dan bepaald door hebzucht. Afpakken zit in het bloed.
  Je hebt tegenwoordig mooie luiken. je hebt verlichting om indringers te beschijnen; in het zonnetje te zetten.
  Er zijn niet al te dure alarminstallaties. Een waakhond erbij. Want het zal nog wel een keer gebeuren, maar dan net als je ergens anders bent. Dat is zo vervelend eraan. En in je blootje de tuin in rennen, moet je ook niet al te vaak doen in het donker. Want je kan ook tegen die bijl aanlopen.
  Dus hup wees reeel en neem preventieve maatregelen.
  Heel veel sterkte en creatieve ideeen toegewenst..

 5. Tja, dat is dus schrikken!

  Het intrigeert mij ook wel waarom Pip niet aansloeg. Ik moet daarbij weer denken aan mijn hondje Guus. Guus was een Keeshond, maar geen echte “keffer”. Op de boerderij is ook ooit een keer ingebroken terwijl wij thuis waren en Guus gewoon op de deurmat lag te slapen. Het waren toen onbekende allochtone jongemannen van Noord-Afrikaanse afkomst – zo bleek later – die bezig waren met een soort strooptocht. Guus heeft toen hooguit wat gekwispeld met zijn staart en deze jongelui gewoon ongestoord hun gang laten gaan. Ze konden er toen met 3 briefjes van 1000 gulden vandoor gaan. Naar verluidt kregen ze een voorwaardelijke straf. Voorts was justitie vergeten de civiele vordering mee te nemen.

  Zonder van jullie “landgoed” direct een fort te maken kunnen jullie echter met een aantal simpele maatregelen het geheel wel beter beveiligen. Meestal moet er eerst iets gebeuren voordat je dit soort maatregelen neemt.

 6. Ja, maatregelen…rolluiken zijn duur, maar aan de buitenkant vóór jullie glazen deuren op z’n hongaars nog een stel houten deuren helpt al heel veel.
  Verder leerde ik ooit eens van de politie in NL dat inbrekers niet houden van de drie LLL-en: Lawaai, Licht en Langzaam:
  Lawaai kun je inderdaad met een eenvoudig sensorsysteem organiseren ( en met een hond die wèl gaat blaffen…)net als Licht, en deuren, zoals ik boven noemde, maken de actie Langzaam, te veel werk, kost te veel tijd.
  Ik was gisteren wat aarzelend met dit soort tips, omdat het zo achteraf praten is, maar Leen heeft wel gelijk!
  In mn mail had ik het over een bunker, maar dit soort dingen valt wat dat betreft wel mee…

 7. Ook bij mij kwam de kwaadheid weer opzetten. Ze moeten met de poten van je spullen afblijven.
  Wie heeft er tegenwoordig nog geen inbraak meegemaakt, waardoor je je huis beter moet beveiligen.
  Het advies licht en lawaai is een goede raadgever. Als onze buitensirene getest wordt zijn de buren niet blij en hopelijk eventuele inbrekers ook niet.
  Sterkte met de rotzooi opruimen en hopelijk vallen de kosten voor de schade mee.

  Ineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s