Good news. Bad news. En nog meer nieuws

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Hebben wij geslapen vannacht? Als een roosje mevrouw, meneer. Natuurlijk spraken wij nog samen over mannen met bijlen en glasgerinkel in de nacht. En dat dit nou juist niet zo’n heel leuk idee is. Maar toch, een mens kan flexibel zijn en dat zijn wij dan ook.

Gezien de reacties op  onze weblog en natuurlijk persoonlijke e-mail en telefoongesprekken vinden jullie dat wij onszelf beter moeten beveiligen. Maar ja, de vraag is dan wat is veilig? Volgens een goede vriend, die veel van politiewerk afweet, bestaat veiligheid alleen bij een idee. En daarin kan ik me helemaal vinden. Angst vind ik zelf altijd een slechte raadgever. Die laatste raadgever staat dan ook absoluut niet op mijn verlanglijst. En zoals onze goede vriendin A al schreef: jij hebt iets wat een ander van je wil afpakken en dat gaat al eeuwen zo. Dus niets nieuws onder de zon.

Maar er is ook ander nieuws. Zoals Hans een tijdje geleden schreef hebben wij een nieuwe Hongaarse provider voor ons internet. Die bevalt goed. Lekker snel, niet te duur en toch goed mee te werken. Over onze vorige Nederlandse provider waren wij niet zo te spreken. Vooral omdat Hans alleen in de nachtelijke uren zijn werk via het internet kon doen. Overdag was er zo weinig spirit, dat tijdens het wachten op contact wij met gemak onze Hongaarse les konden bijwerken en tussendoor ook nog een andere cursus konden doen. Met die nieuwe provider is ons leven ineens ook weer gezelliger. Want zeg nu zelf, af en toe alleen slapen is best leuk, maar anderhalf jaar achter elkaar? Nou nee.

Nu hadden, ja hadden, wij telefoon via de satelite. Een ingenieus gedoe waardoor je via duizenden kilometers door het heelal met een honderdste van een seconde vertraging luid en duidelijk met elkaar kon bellen. Nu zou ons contract per 1 juli afgelopen zijn en zouden wij er niet opnieuw aan beginnen (zie nieuwe provider), maar sinds gisteren weten wij dat onze Nederlandse provider niet meer is. Niet meer bestaat en daarmee ook geen signaal meer kan uitzenden. Dus ook geen geluiden meer door het heelal. Geen punt want we hebben skype, we hebben internet en natuurlijk e-mail. Echt, het zit ons soms best echt wel mee. Zolang wij nog kunnen “Koken voor Liefde” is ons huis gevuld met positieve energie.

Mip

3 thoughts on “Good news. Bad news. En nog meer nieuws

 1. Jullie hebben gelijk, er kan altijd iemand stelen als hij echt wil en allerlei maatregelen behalve goede sloten dan lijken mij ook niet nodig.
  Alhoewel…..die ganzen vond ik zelf wel een aardig idee. Voor de waak en voor de pan. Foie gras, mmmmmmmmmmmmmmmm. Katinka

 2. Natuurlijk…je kunt 100 scenario’s bedenken en dan gebeurt het 101ste. Angst is inderdaad de beroerdste raadgever die je je bedenken kunt. Op grond van Angst (met een grote A) gebeuren er hele rare dingen in de wereld. Maar een paar kleine dingetjes toepassen ( Let wel, ik ben anti-bunker en anti-fort) kunnen in elk geval een paar onaangenaamheden voorkomen. Wij krijgen nog steeds op onze donder als we bij de buren zijn en we niet alle, (en dat zijn er veel) deuren op slot hebben bij onszelf…
  Mijn verhaal was dus niet op grond van angst/Angst, maar gewoon praktisch bedoeld hoor!

 3. Goed geslapen, ja daar gaat het om.
  Fijn om te horen. Niet bang geweest, ook heel tof.

  Maar toch enige voorzorg nemen. Licht werkt perfect en kost nauwelijks en shutters aan de binnenkant. Wat zijn shutters? Raadpleeg internet. Ze zijn heel hip en werken tof. Of antieke gietijzeren hekwerkjes ‘savonds voor de deuren draaien. Ook heel mooi en trendy.

  Of ………………alles een tijdlang openhouden (geen sloten dichtdoen dus) en heel erg geloven in het idee dat niemand interesse heeft in jullie spullen om ze mee te nemen zonder dat jullie dat willen. (Tip …heb niets van waarde in huis of wees nergens aan gehecht)

  Vroeger hadden rijke lui in het oosten tijgers als huisdieren. Is ook een optie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s