Lente

Alle mandelen verzamelen...

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Alsof de lange koude winter nooit bestaan heeft. Over tot de orde van het lenteseizoen. Overal klinkt het geluid van aarde die bewerkt wordt. Stoere machines die de grond omwoelen van moestuinen, meestal in de hand gehouden door stoere mannen. Eerlijk is eerlijk, zelf heb ik ook wel eens geprobeerd maar mijn gewicht is van te lage klasse om zo’n machine de baas te zijn. Of misschien moet ik gewoon toegeven dat ik niet genoeg spierkracht heb. Maar gelukkig hoef ik die machine niet meer ter hand te nemen (zie mijn blog Koken voor Liefde hier bij de links) en kan ik in alle rust de moestuin gaan “invullen”.

Grasmaaiers maken de meeste herrie maar de geur van vers gemaaid gras vergoed een hoop. Ook Hans startte gisteren de motoren. De grasmaaitractor lijkt op zich niet zo klein. Als ik er op zit blijkt het een goed formaat. Maar bij Hans lijkt het op een miniatuur geval waarbij zijn knieën zijdelings boven het stuur uitsteken. Maar toch is hij behendig. En lenig natuurlijk. Vooral onder die laagstam fruitbomen door is het een lachspektakel. Bukkend en afhangend om niet door de takken in de tang genomen te worden maait hij het gras. Normaal gesproken hangt er een opvangbak achter die het gras opvangt waarna het dan op een plek kan worden gebracht waar ik het graag wil hebben. Maar het gras is nog te nat en daarom ging ik er achteraan om het bij elkaar te harken en per kruiwagen te vervoeren waar ik het wilde hebben. De zon scheen, de temperatuur was heerlijk en ik was toe aan eindelijk weer eens lekkere lichamelijke arbeid na zo’n lange tijd van binnen zijn. Hoewel ik de hele winter door natuurlijk gewoon buiten kom, want daarvoor zij honden natuurlijk geweldig. Die hebben niets te maken met regen, stormen, sneeuw en kou. Die willen gewoon twee keer per dag wandelen. Maar nu harkte ik terwijl ik zong. Niet te hard natuurlijk want zingen doe ik heel graag, alleen de valsheid van mijn toon zou de toorn van de toehoorders kunnen oproepen. U merkt het al de lente werpt haar vruchten af.

En dan nog even het laatste nieuws over de poging tot inbraak. Daar is iets bijzonders mee. Wij zijn de enige die wakker zijn geworden van een bijl die door de ruit heen ging. Daarna was er niemand te bekennen, slechts in de morgen werden sporen zichtbaar. Maar van wie? In het dorp gonst het van de geruchten wie de daders zouden kunnen zijn. Ging het eerst over mannen, minstens vijf, die heel slim moeten zijn. Nu gaat het weer over een groep van minstens zes jongeren die dronken en stoned als een garnaal deze poging hebben ondernomen. Wij wachten het onderzoek af. Maar ondertussen lopen er wel steeds meer verdachten rond. De pastoor woont een dorp verderop, die zal het wel niet gedaan hebben.

Mip.

Het lijkt wel of het wéér sneeuwde....

One thought on “Lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s