Knaller

Het zijn spannende weken geweest. Hier en daar wat onduidelijke dingen, maar toch is alles op z’n pootjes terecht gekomen. Dagenlang heeft het huis hier gegeurd naar alle soorten sla, kruiden en bloemetjes. Waren vriendinnen Edith en Katinka een hele dag met Míp aan de gang om alles in afgepaste hoeveelheden te verpakken zodat alles in een handgreep te pakken zou zijn om weer een nieuwe badge voor te bereiden en stond alles nu eindelijk uitdagend ter tafel uitgestald. Mooie woorden en veel complimenten voor zowel mijn werk en de anderen, maar toch het meest voor de heerlijkheden die Mip op tafel had weten te toveren en de laatste lettergreep had de mond van de spreker nog niet verlaten of men stond al te dringen in een lange rij. De van tevoren opgemaakte borden ( er was ruimte voor dertig borden per keer) werden letterlijk weggegrist en wanneer er dan ruim 250 bezoekers zijn, dan is dat wel even aanpoten. Het resultaat was als eerdere keren waarop zij haar eten voorschotelde aan mensen die deze smaakcombinaties als nieuw ervoeren. Niet kennen en dan even wachten… een hapje….doorproeven en dan die gezichten…. wow.. nog meer smaken… nog meer nieuwigheden. Weer schouderkloppen en weer zoenen van alle kanten. Dat Míp daarbij hulp had van vriend Pieter en van de ‘kaasmeisjes’ (ze hadden karrenvrachten aan die heerlijke geitenkaas meegenomen) maakte het feest helemaal compleet.

Zelf ben ik ook ‘geklopt’ en van alle kanten met complimenten overladen. Ja, dat ze eigenlijk voor het eten en de drank waren gekomen konden ze natuurlijk niet zeggen, maar dan toch, nietwaar. De banieren van 2 x 1 meter hangen fantastisch en ook de portrettengalerij is leuk uit de verf gekomen en uiteraard mochten een aantal van mijn eeuwige liefdes ( de Sahara) niet ontbreken en dus was het voor veel mensen een heerlijke kijkdoos  in mijn passie. De geprinte mastpanorama’s van Pécs waren ook enorm in trek en kreeg ik te horen dat ze op die manier de stad nog nooit gezien hadden. Kortom, voor ons beiden succes te over.

Minder succesvol was de Kroaat Drazen Vitolovic. Na enige maanden als gast kunstenaar in Den Bosch te hebben gewerkt in het Europees Keramisch werkcentrum deed hij in de kleine zaal naast ons, met een aantal anderen, zijn presentatie. Maanden aan gewerkt en werd er dagenlang geploeterd aan het in elkaar steken van zijn kunstwerk. 2.50x 2.50 groot was er daar het moment om de stutten, die er tijdens de montage omheen waren gezet, te ontmantelen. Het stond…. iedereen keek ademloos toe.. prachtig gewoonweg en toen een schreeuw… KIJK UIT…. te laat. Zijn kunstwerk zeeg ineen en viel in honderden stukken ineen. Ja, als je het daarmee vergelijkt is het ophangen van wat foto’s een fluitje van een cent. Meer dan een paar warme armen om iemands schouders kun je dan jammer genoeg niet bieden.

Wij kijken in ieder geval terug op een succesvol verlopen opening en zijn benieuwd naar het verdere verloop. Hieronder een klein overzicht van foto’s die wij kregen toegezonden van o.a. vriend Eddy die zelf over een kleine week een tentoonstelling opent. Er zit geen volgorde in en is slechts een inkijk op het gebeuren voor hen die er niet bij konden zijn. Bedankt allemaal.

Pieter bewaakt de tafel

ook ‘de radio’ was er…

Mip met de 'kaasmeisjes'... girlpower......

Drazen aan het monteren...

De module ( rechts) vlak voor het gereedkomen en niet lang daarna....... wham....

Het verhaal erachter zal ik nog weleens keer uiteenzetten...

8 thoughts on “Knaller

 1. ’t Ziet er fantastisch uit, van jullie allebei! Maar wat een ramp voor die Kroaat, vreselijk!
  Ik hoop dat het heel veel op gaat leveren voor jullie.
  Groetjes,
  Peter

 2. Niks overdreven, het was zoals je schrijft. Mooi en lekker en persoonlijk. Ik hoop voor jullie op veel vervolg. En wij vonden het leuk om er bij te kunnen zijn!
  P en K.

 3. WOW zegt men dan. Ik ben voor jullie erg blij dat zoveel input deze output heeft gehad. En nu maar verder genieten! Zoals ik aan deze gezegende Portugese kust.

 4. Alhoewel ik er maar even bij heb kunnen zijn en helaas dus niets van al dat lekkers heb kunnen proeven, was het een indrukwekkende presentatie !!
  Volop belangstelling , een volle bak met toch weer onverwachte bekenden.( leuk)
  Een mooie kroon op vele weken van hard werken.
  Jullie kunnen er trots op zijn.!!!

  groetjes Paul en Mandy (die er even niet bij kon zijn.)

 5. hoi luitjes,
  Wat een vreselijk karwei van beiden. En wat vreselijk leuk dat het gezién, geproefd en gewaardeerd wordt. De vertrouwde woestijntaferelen zitten mooi in de lijst. Geniet er van, jullie hebben het verdiend.
  Corry.

 6. Mooi dat mooi werk zo mooi gewaardeerd wordt! Het lijkt me dat er een prima visitekaartje is afgegeven. “De kost gaat voor de baat uit”, “wie zaait zal oogsten” en meer van dit soort cliché´s, oftewel nu mag het toch wel eens tot wat opdrachten gaan leiden. Succes!

 7. he, he, dat was een klus zeg. De eerste stappen zijn gezet, laat ze nu maar eens over de brug komen. En dan die Krooaat, wat een ramp. Heb eens een reportage gezien van een patissier wedstrijd in frankrijk. Zeigt er een chocoladekunstwerk in elkaar van zo,n meter hoog, tra
  nen alom.

 8. Prachtige verhalen en prachtige beelden. Mooie beelden en mooie platen en een mooi gedoe, zo’n beeldenstorm. Even uitrusten dus. Neem wat zonnestralen tot u.
  Mooi gedaan Hans en Mip

  Of kom weer eens even naar Vl te NL.
  Onze dichter is overleden. De case (kees) is closed en Kees Alderliesten is niet meer in levende lijve. Zo vlak naast ons opgebaard en morgen uitgedragen naar het Emous. Het is wat zeg!!!Mooie muziek en mooie beelden zal het morgen opleveren. Ppffff Ieder zo zijn of haar klus in het leven. Een kort leven voor deze alder liesten. Maar al zijn armen en benen nog. Dat wel. Voor wie dat begrijpen kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s