Dit keer op natuurlijke wijze…

Wat een rare titel, zeg. Waar gaat het dan allemaal wel over? Gewoon een paar korte berichtjes en de mogelijkheid ‘ergens’ naar te kijken. Míp is momenteel druk doende met kokkerellen en leert daar nu anderen weer het een en ander over en vandaar dat de vaste Míp-Fans nog even moeten wachten. Het succes van onze moestuin begint nu toch wel ook anderen te inspireren, tot in de omliggende dorpen aan toe. Het gevolg is dat er vrijwel nergens meer een lege PET-fles te vinden is en wel om het feit dat ze allemaal omgekeerd in moestuinen staan te ‘mini-kassen’. Hoe de situatie in onze tuin nu is? Neem een kijkje en oordeel zelf. Je vind er van alles op komst of reeds volop boven de grond. Augurken waar je tegen moet praten, Courgettes, aubergines, alle soorten bonen, nog meer soorten tomaten, venkel, meloenen, aardbeien (dit keer niét gewied door A uit V) artichokken en nog veel en veel meer. De binnentuin is onderweg om de waanzinnigste bloemenweelde te gaan vertonen en wij… wij zijn happy, very happy.

http://www.360cities.net/image/permaculture-kitchengarden

(Moet je dus even kopiëren en in je browser regeltje plakken. Deze blog staat jammergenoeg niet in een keer embedden toe, vandaar…)

Dan kregen we ook een mailtje van vriend Peter S. Hij heeft op zijn piepkleine balkon inwoning gekregen. Maar ja als huisbaas heb je dan wel uiteraard de nodige verplichtingen en dus moest hij ze behalve huurbescherming ook andere bescherming bieden. Oh, mocht je hem willen feliciteren met die bewoners, stuur dan een mailtje naar hem. Ik laat het @ tekentje weg i.v.m. die vervelende spam- zoekmachines en dat moet je dan zelf maar even invullen, toch?  suthcomm at box.nl  ( dus i.p.v. dat AT, doe je apenstaart…hebben?)

Veel kijkplezier.

Hanszio

6 thoughts on “Dit keer op natuurlijke wijze…

 1. Het ziet er inderdaad prachtig uit! Pip oogt wat minder enthousiast, want die ligt te kijken wanneer het hek weer opengaat.

  Is er al een oplossing voor de irrigatie in de zomermaanden?

  De binnentuin moet inderdaad een prachtige bloemenweelde zijn. Het is een heerlijk beschutte plaats.

  Hoe is het met de permaheuvels?

 2. Mooi overzicht! En wat lief die vogeltjes, en wat hoor ik nou op de achtergrond, de Dodenherdenking van 4 mei???
  Succes en plezier met de workshop van Mip vanavond.
  PK

 3. Hoe nu, ben je met de bus de moestuin in gereden? Nee toch? En klopt het nou dat ik aan de andere kant ’t hek bouwsels mis? Groeten uit de Spaanse woestijn van Cabo Gata!

 4. De bieslook en zuring bloeit al! Mooi om te zien,hier overdag 7-10 gr.Noorden wind over de nog altijd koude zandgrond.Er groeit nog niet veel.Brrr….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s