Beestenweer

De kandalló weer aangestoken en de truien maar weer aan. Hongarije in de greep van de voorjaarswinter… zoiets dan. Het is momenteel rond de zes graden en de waarschuwingen van windstoten met orkaankracht zingen rond op de pagina’s van de weerstations op internet. Is het dan echt zo erg? Ja… het is. Dit is de tijd van rond de 25 klein nulletje C en dus is dit niet normaal. Vrienden P& E maken gewag van overstromende beken in hun dorp en van overal komen de berichten van wateroverlast. Eigenlijk zou ik nu bezig moeten zijn met het maken van mooie platen, ergens in het oosten, maar zwemmen kan ik ook hier, dus wat nou.

Dan maar spelen met de leencamera /lens en zien wat daarmee allemaal mogelijk is want op die manier leer ik er meteen mee omgaan. Stel je voor. Er ligt ene ZsaZsa nast me op de stoel in mijn werkkamer. Lichtomstandigheden: Geen.  Slechts een kleine bureaulamp die nog niet eens direct op haar schijnt, maar alleen als sfeerlicht en dus om dat kale licht van de monitor een beetje compenseren. Meer niet dus en wat blijkt? Ik kan dus die rare poes gewoon fotograferen met 6400 iso als lichtwaarde. Absurd… toch? Ja, wel wat ruis, maar dat is in dit geval geen enkel punt.

"Wat mot die man nóu weer van me......"

Dan naar de woonkamer. Avond en alleen maar wat schemerlicht, verder niet. Pip ligt uitgeblust voor de inmiddels opgewarmde kandalló  en reageert wat traag als ik zijn naam fluister. Kijkt op en …klik… dit is gewoonweg onmogelijk… dacht ik. En dan te bedenken dat dit slechts het begin is van de echt digitale revolutie op fotogebied. Eigenlijk zou ik meteen wel weer terug willen naar een rolletje en de doka.. maar ja, voor dit soort fotografie is er geen weg meer terug…vrees ik.

"Wat? Gaan we naar buiten? Ja.. dag...."

Wat betreft het weer van de komende dagen? Nog heel even een paar dagen afzien en dan is er weer wat verbetering op komst… zegt men. Laten we het hopen, want van dit weer krijg je ook nog eens helemaal de storm van in je hoofd.

8 thoughts on “Beestenweer

 1. We hadden het gisteren ook over het weer, en we noemden het ook Beestenweer en tegelijkertijd zeiden we tegen elkaar dat het wel een raar woord is Beestenweer….

  De Beesten vinden het namelijk ook niks, zo de hele dag binnen, ze beginnen elkaar al op de zenuwen te werken. En Beesten zijn leuk en dit weer niet!

  Etterbakkenweer is het.
  Katinka

 2. Ja, raar dat beesten zo misbruikt worden in de taal over het weer: “het regent katten en honden” in het engels is voor mij wat dat betreft wel helemaal het toppunt van vreemde en misplaatste beeldspraak! Sterkte allemaal daar met dat etterbakkengedoe en tot troost: ook wij, hier in NL terug, hebben direct de truien uit de kast gevist, koud!!!

 3. Alhier een bericht op teletekst: “Een Engelsman spendeert ongeveer een half jaar van zijn leven door over het weer te kletsen”. Natuurlijk rijst dan de vraag hoeveel tijd wij van ons leven verkwisten door onze opvattingen en ervaringen over het weer te delen met de medemens.

 4. Precies, terug naar de doka, en gewoon weer met filmpjes werken. Dat heeft in dit digitale tijdperk ook nog steeds mijn voorkeur. Bovendien is het met analoog spiegelreflex makkelijker werken (maar dat kan ook zijn omdat ik mijn digitale pas een maandje heb).

 5. Het wonder van het licht, analoog of digitaal geregistreerd, blijft altijd verbazen. En of je nou in je doka, dan wel in je digitale hobbykamer nabewerkt… het eindresultaat telt. En daar zit in ieder geval de intentie van de maker in. Zo is dat! Mooie plaatjes trouwens…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s