Uitverkocht

Ja, we weten het. In héél Europa is het warm… nou ja, heet. Natuurlijk is het in heel de wereld aan het opwarmen en kunnen de bewoners van al die landen bóven de Middenlandse zee nu ook eens meemaken wat ze onder die zee al jaren ervaren.

We krijgen veel mail met de vraag of het uit te houden is met die vochtigheidsgraad en ook….. met die muggen. Nou, nee dus. Zelf ben ik al weer een aantal keren gestoken in zowel het linker als het rechterbeen en zij die de geschiedenis kennen weten wat dan de gevolgen zijn en dus moet erger worden voorkomen. In de stad zoek ik dus de eerste drogist op en in de vakken waar normaal de chemische oorlogsvoering ligt…… niets…. leeg…. uitverkocht. Bij de tweede, een superdrogist, hetzelfde verhaal….. uitverkocht en dat terwijl de kaartjes toch aangeven dat er hier wel twaalf verschillende wapens hebben gelegen.  Bij de derde is het raak. Dat wil zeggen van dezelfde twaalf resteert er nog slechts één middel… biologisch en verantwoord en dus…. duur.

Die rechtse was al snel op en dus nieuwe gehaald....

Nou, wij kunnen nu uit eigen ervaring melden dat de muggen het héérlijk vinden, want ondanks het uitgebreid volgen van de gebruiksaanwijzing en dus geen plekje onbedekt laten, storten de muggen zich massaal op ons. Míp heeft nog eigenlijk één wens… een combinatie tussen een Boerka en een imkerpak, maar dan wel voorzien van ingebouwde airco want behalve die etterbakkies die ons en iedereen hier overlast bezorgen zien ook de weersvooruitzichten er niet best uit.

Dat wordt dus eitjes bakken op de motorkap

Ja, ik weet het, we zouden niet meer zeuren over het weer, maar ja… iedere ochtend op om half vijf en dan het vooruitzicht van de dag die volgt?

Dat brengt me meteen op het volgende. Die man die zijn echtgenote maar telkens lastigvalt met gezeur over seks, waarop zij hem verzoekt om het nu één keer eens ergens anders over te hebben. Verbaasd haalt hij zijn schouders op en vraagt haar waar hij het dán over moet hebben. Een weinig overvallen door die vraag brengt ze uit “Nou…. eh…. over het weer bijvoorbeeld”.  Adrem is zijn antwoord “O.k, wanneer doen we het weer?”

Wij gaan de komende dagen op tropenrooster en weten dus niet of we het op kunnen brengen om de dagelijkse discipline te volgen dus…….. tot later.

Hanszio

7 thoughts on “Uitverkocht

 1. Muggenhamertjes? Vlammenwerpertjes? Tom Poes, verzin een list! Ach ach, kon ik maar wat voor jullie doen… sterkte en geduld, want na augustus komt september en de nieuwe wijn. En ooit weer muggenloze sneeuw. Pfff…

 2. Wat erg! Ik herinner me nog van 2 jaar geleden dat het ook toen soms zo heet kon zijn dat we na het ontbijt al de verkoeling moesten opzoeken en tot werk niet meer in staat waren. Er staat op jullie blog nog een fotootje van mij dat ik aan het spitten ben in de binnentuin, slechts gehuld in hemd en onderbroek en ook deze kledij nog doordrenkt van het zweet. Die zomer is ook de tuindouche aangeschaft en waren er plannen om het zwembad te installeren. Ik heb toen ook vele uren doorgebracht onder de kersenboom. Gelukkig hadden de muggen niet zo´n voorkeur voor mijn bloed. Sterkte!

 3. Weet je waar het nu wel lekker is???? In een bouwmarkt met airco, heb je niks meer nodig, of kun je niet nog wat verzinnen dat je nodig hebt, of naar de Metro????

  Wij zijn ook veel binnen, maar hebben veel minder muggen dan jullie, tenminste dat is onze indruk. Koop een klamboe en zet hem met een stokje op je hoofd, het helpt, en de Tesco heeft van die cirkelvormige stinkdingen die je moet aansteken, helpen ook, echt waar!

  Veel sterkte van ons, zullen we maar naar Scandinavie vertrekken????? Aan de kust en niet aan een muggenmeer!
  Katinka

 4. oioi, en wij zitten ons maar te verheugen dat we weer die kant uit komen…wat een onnozelaars hè? nou ja, hier is het ook stikwarm en vochtig als de hel (als die tenminste vochtig is) en onze kinderen kamperen (in NL) en worden opgegeten door de paardenvliegen…..die spiralen zijn inderdaad goed en vraag bij de apotheek eens naar Babolna, daar hadden wij in het jaar Vreugdenhil veel baat bij. Sterkte en tot gauw!

 5. hai lieverds, wat een rot beestjes he die muggen. Dat is een voordeel van dit huis in zeeland, er zijn hier GEEN muggen. Heb ik nog nooit meegemaakt. Ze lusten mij heel erg graag en het heeft me menig slapeloze nacht bezorgd.
  We hebben in Finland stevig spul gekocht, moet het nog ergens hebben. Maar kunnen we wat opsturen? Moet toch kunnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s