Plaatjes kijken

Speciaal voor hen die niet met vakantie zijn hebben we vandaag wat beeld dat mogelijk tot de verbeelding kan spreken. Gewoon, ongecompliceerde plaatjes die een beeld scheppen van wat onze tuin te bieden heeft, maar ook van wat ons dagelijks bestaan een beetje kleurt. Niets uitleg daar war het de tuin betreft en slechts weinig waar het andere zaken aangaat. Kortom …. heb je toch een beetje vakantie…. nietwaar?

Supervenkel van onder de fles..... en lekker....!

En omdat we nu toch lekker bezig zijn een kleine snuf circus. In het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa gebeuren er in Pécs momenteel toch wel wat aardige dingen. Eén er van is een tien dagen alles wat met circus en straattheater heeft te maken. De circusschool van Tunis had een act in een grote, bijna echte circustent en wij mochten daarbij aanwezig zijn. Kon het toch niet laten om nu eens met een nieuw terrein kennis te maken, want circus… dat had ik echt nog nooit  gefotografeerd en daar moest dus maar eens verandering in komen. Let wel… de voorstelling was een mengeling van moderne dans, theater en acrobatie. Conclusie? Fantastisch en van de week gaan we dus nog een paar keer kijken. Wie in de buurt van Pécs woont, ga naar de stad, want er is vooral in de avond vreselijk veel te doen.

Tot slot nog een plaatje van een heel hoog ‘ach gossie toch’ gehalte. Mip komt net uit bed en wenkt mij fluisterend naar achteren. Moet je nou toch kijken….. Heel voorzichtig tilt ze een punt van het gordijn op en zie daar. Op de veranda ligt Jolene in de grote hondenmand en omdat Pip wel eens ergens anders wilde slapen heeft hij zich, gelijk een moorkop in z’n papiertje, genesteld in het toevallig buiten staande poezenmandje. Wij denken allebei precies hetzelfde… Pip, kanjer… wat ben je toch een vreselijk lieve hond, maar toch ook een enorme eikel.Heel voorzichtig maak ik een foto zodat hij het niet doorheeft…. tja, zijn droom verstoort moet je maar denken. Nou hebben we hem toch gezien en weet hij zich vreselijk betrapt.

Oh.. Pip, wat flik je nou toch weer.....

Hopelijk tot over een aantal dagen wanneer het hier wat minder heet is, want dit moet nu snel zijn afgelopen… deze hitte.

Hanszio

6 thoughts on “Plaatjes kijken

  1. Prachtige foto’s. Genieten geblazen. Waarom is het bij jullie zo heet dan?? Woon je in Hongaria een beetje in het zuiden of zo dan?? Kom hier heen joh.

  2. ahhhhhhh, wat een mooie plaatjes, dat felblauwe bloempje, wat schitterend.
    En Pip? gewoon een sociale hond, wil jij wat ruimer wonen ?, ach ik behelp me wel even.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s