Stadse Konijnen.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Er stond al een flinke rij. Vreemd genoeg deed dat mij deugd, terwijl ik normaal gesproken helemaal niet zo’n liefhebber ben van rijen. En al helemaal niet van lange rijen. We besloten voor even niet deel te nemen aan de rij in afwachting van bekende Hongaarse gezichten. Opvallend veel mensen droegen een jas of minstens een trui. Ook wij, want na een periode van zinderende hitte voelt een temperatuur van 16ºC als winters aan. Nu de rij steeds langer werd en het bekende gezicht nog niet gespot was besloten wij ook maar tot aansluiting. Want niets ergers dan alleen maar mensen voor je en niemand achter je.

De begroeting was haastig maar liefdevol en al pratend schoven we langzaam de tent binnen waar de temperatuur zelfs aangenaam aanvoelde door de menigte die de ruimte verwarmde. Het zaallicht werd gedoofd en spots werden gericht op de plekken waar de aandacht naar uit zou moeten gaan. Een hoepel en een vangnet dat later een trampoline bleek te zijn. Muziek. Een prachtig gespierde jonge man pakte de hoepel en deed daar dingen mee waarvan ik het bestaan niet wist. Publiek deinsde achteruit als hij te dicht in de buurt kwam. Daar genoot hij van, want ondanks de rare capriolen lachte hij zichtbaar. Op de trampoline sprong een man zo hoog dat het leek alsof hij vloog en ondertussen deed hij ook nog mooiste kunst sprongen in de lucht. Terwijl de salto’s, schroeven, dubbele schroeven en alles wat verder mogelijk is onze aandacht trok, klom een man in een groot touw omhoog. Met gemak kwam hij tot aan de nok. Beneden werd in een snel tempo alles opgeruimd, waardoor de vloer weer leeg was. De man in de nok greep het geraamte van de tent vast en maakte met één hand het touw los dat met een klap op de vloer viel. Daar hing hij in de nok, aan twee handen. Ik verontschuldigde mij naar de vrouw naast mij die ik van schrik vast pakte.

Een oude met de hand geverfde caravan werd binnen getrokken. Deuren vlogen open en binnen een tel stond er een band te spelen op het dak van de caravan. Een vrouw wandelde binnen op haar handen en haar lichaam leek van ruggengraat ontdaan te zijn. Ze danste op meeslepende muziek en krulde haar lichaam om alles wat maar mogelijk is. In de tent werd het warmer, het publiek uitzinniger. Steeds weer vloog er wel iets door de lucht, of hing het aan palen of rolde het zichzelf op aan een lint naar de nok van de tent. Hier liet een club mensen uit Frankrijk het publiek sidderen en zweten. Na ruim twee uur klonk een daverend applaus dat zeker twintig minuten aanhield. Ja, Stadse Konijnen die Pécs voor een paar dagen in de ban hielden.

Hier twee verwijzingen op you tube naar het optreden van de Urban Rabitts. Dit alleen slechts om mijn woorden kracht bij te zetten.

Mip

7 thoughts on “Stadse Konijnen.

  1. Ha! Zat ik nou al de hele dag op te wachten….hèt verslag van de konijnen! Fijn dat het zo mooi was, goed dat wij thuis bleven (wel helaas natuurlijk) maar de moeheid is nog niet uit onze botten en als ik dan lees van die rij, pffff…Mooi verhaald in elk geval en het filmpje had ik al gezien. Dank voor dit viaviabeleven!

  2. Goed verhaald wijffie… maar ken je die ook van die stadse meeuwen? Die van die teringherrie? Nee? Zou mooi zijn als meeuwen ook bruikbaar waren voor het circus… maar ja, ’t blijven natuurlijk wel meeuwen.

  3. Hoe was dat liedje ook al weer over “tjongejongejonge wat een sprongen, tjongejongejongen wat een show”? Overigens ging dat wel over een vlooiencircus. Ze hebben ook ooit nog iets gezongen over een kangoeroe-eiland. Tja, dat waren nog eens tijden. Oh, ik weet ineens de naam weer: het Cocktailtrio! Maar daar had je het niet over. Inderdaad een hele mooie blog Miep. Prachtig! Ook de foto´s maken een mens blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s