Slanke den?

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het is een treurig aanzicht. Acht dennen op een rij. Niet dat die dennen mij treurig maken. Het is de toestand waarin ze verkeren. Het zijn er dus acht, keurig naast elkaar als bescherming tegen de zon, zodat het huis koel kan blijven. En tevens beperken ze ook de inkijk, waardoor het gevoel van vrijheid groter zou kunnen zijn.

Wanneer het precies is ontstaan weet ik niet, maar we ontdekten het toen vlak na Tractor Zsolly’s dood ook de buurman met het ene been overleed. De aandacht werd getrokken omdat de kinderen van de eenbenige buurman de boel aan het opruimen waren, zodat iedereen na de begrafenis de makkelijk begaanbare tuin kon betreden. Het was precies die den die op de scheidslijn staat tussen deze twee huizen. Eerst geel, later bruin en nu bijna kaal en levenloos. Langzaam aan zijn nu ook den twee tot en met vijf aangetast en hoewel de laatste drie er nog fier en groen bij staan heb ik niet de hoop dat het met deze dennen nog goed zal komen. Het zogenaamde domino-effect. Als dat ook maar niet voor dode mensen geldt. Brrrrr…..

Dan nu maar even iets leuks. Althans het is iets waar ik heel erg om gelachen heb. Niet dat ik deze mensen uitlach, verre van dat. Maar meer omdat op deze manier zichtbaar wordt hoe mensen een weblog soms lezen. Deze oproep is dan ook gericht aan Leen en Katinka. De oproep is te vinden hier aan de rechterkant. En misschien kunnen jullie, Leen en Katinka, deze mensen verder helpen. Of misschien zijn er zelfs bloglezers die antwoord hebben op deze oproep.

Mip

NB:

Als je oproep niet kunt vinden dan hier alsnog een kopie ervan.

Hallo Katinka en Leen,

Wat leuk dat jullie zo’n uitgebreide blog bijhouden!

Ik wil jullie vragen of jullie mij wellicht kunnen helpen. Ik ben op zoek naar oude brocante meubels (kasten, tafeltjes, stoeltjes) om te verkopen in het bedrijf wat ik nu aan het opzetten ben. Ik weet dat er in Hongarije best wat te krijgen is voor een redelijke prijs maar ik weet alleen niet waar ik het zoeken moet. Hebben jullie enig idee? Zo niet, zouden jullie eens rond kunnen vragen? Beetje rare vraag misschien van een volstrekt onbekende mailer maar ik zou erg gebaat zijn met jullie hulp!

Alvast heel erg bedankt. Als ik iets voor jullie terug kan doen, dan hoor ik dat graag.

Vriendelijke groet,
Femke Dekker – ter Meulen
+316-23149874

2 thoughts on “Slanke den?

 1. Beste Femke,

  Ik ben nooit te beroerd om iemand te helpen, maar in dit geval lijken mijn mogelijkheden als Hollandse polderjongen beperkt om te achterhalen waar in Hongarije oude brocante meubeltjes te vinden zijn. Ik hoop dat je de kracht kunt vinden om deze teleurstelling te verwerken.

  met vriendelijke groet,
  Leen Vreugdenhil

 2. Beste Femke,
  ik vind het geen rare vraag hoor! Ik zou alleen zelf ook wel willen weten waar ik brocante meubeltjes kan vinden in Hongarije. Behalve op de markt in Pécs ben ik ze nog niet tegengekomen. Er staat nog wel het een en ander op zolders, daar ben ik zeker van. Ik heb ooit een prachtige houten kist op de kop getikt die ik op zolder zag staan bij een huis in de buurt. Veel ligt dus aan het toeval. Als je al wat mensen kent, Hongaren in kleine dorpjes, zou ik gewoon vragen of je in hun schuren en zolders mag rondneuzen. Er staan vast en zeker dingen die wij leuk vinden en de gemiddelde Hongaar niet, omdat ze het oude troep vinden.
  Veel succes en als je een topadres hebt gevonden, dan hoor ik het graag en mocht ik wat weten, dan hoor je het ook weer, via dit weblog???
  Hartelijke groet, Katinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s