Jullie willen plaatjes? Dan krijg je plaatjes!

Nou… vooruit dan maar.

Het mag dan wel héél erg kort zijn nadat we de vorige blog plaatsen, maar omdat we behalve van een broer, die de slechts met tekst gevulde pagina’s zo grijs vond, ook van anderen via de mail het verzoek tot het plaatsen van meer beeld ontvingen… vandaag dus beeld, veel beeld. Het komt goed uit, want het is vandaag het soort weer waar je de honden nog niet voor naar buiten zou sturen en wat mooier om dan meteen het verzoek van blog-lezers-volgers maar meteen in te willigen. Het vertoonde beeld, zo is misschien wel makkelijk om te weten, beweegt zich tussen ongeveer een maand geleden en het heden.

Recreëren

Onze geboortestad zou zich helemaal verrot moeten schamen dat ze daar omwille van een handvol rotcenten indertijd het Kolpabad hebben gesloten om plaats te bieden aan een projectontwikkelaar die daar een Engelse Boomgaard aan woningen neerpleurde. Buiten zijn en recreëren is zo verdomde belangrijk dat ze er zich nu op aan het beraden zijn of er misschien tóch nog een klein buitenbad in zou moeten zitten? Hier in de buurgemeente Szígetvár is duidelijk wat voor functie zo’n bad heeft en zelfs ondanks de geldnood ziet men kans de tent draaiende te houden…. en goed ook.

Zelfs de 'pliesie' komt even mee genieten.

Ja, dat is wel even wat anders dan een handgebreid badpak.

Hij zei nog... wie het krijgt, mag het houden.....

Het blijft ook een belangrijke sociale ontmoetingsplaats

Zoals Arie zou zeggen: "Als dat geen........."

De pa-a-a-aden op... de la-a-anen in.. vooruit...

Zo heb je een klein beetje idee van wat dit zwembad aan plezier biedt. Het enige wat hier ontbreekt is de geur van de iets te lang gebruikte olie waarin de langos wordt gebakken. Een geur die je meteen de eetlust ontneemt, maar daar denkt de gemiddelde Hongaar iets makkelijker over.

De Flicknick

Genoeg zwembad? Dan even een terugblik op een picknick… of misschien beter een Flicknick? Boezemvrienden P&E schuiven vaak hier even aan en eten dan een hap mee. Reden waarom E dit keer iets had bedacht om ons eens te verwennen. Op een prachtplek midden in het bos werden de manden en koelboxen geledigd en op tafel uitgestald. Dat, tezamen met het oorverdovende vogelgekwetter, was een waar en welkom feest. Even ter verduidelijking. Toen zij voor het eerst bij ons kwamen wisten we niet dat Peter zijn koosnaam ‘P’ was en dat hij haar gewoonlijk aanspreekt met slechts ‘E’. Toen Pip weer eens onze aandacht probeerde te trekken was Mip het een beetje zat en sprak hem vermanend toe: “P, nu kappen…. ophouden en op je plaats!” De menselijke ‘P’ kromp in elkaar en vroeg zich af wat hij in vredesnaam had fout gedaan. P kan nog met veel smaak vertellen over zijn vele jaren radiomaken en vooral de vele bijna uit de klauw gelopen situaties die hij met het programma de Hoogwerker kan herinneren zouden vandaag de dag onmogelijk zijn.

"Moet je nu alweer foto's maken... hou nou een op joh...."

Teveel lekkers om op te noemen

Wow... ik ook eens een keer in beeld....

72 en nog steeds een donderse kwajongen...

Integreren….. dat doe je zo

Dan even tijd voor een gebbetje. Een mede-360º’er die mij in het verleden al vaak met raad en daad terzijde stond, verkeerde in de veronderstelling dat wij het wel konden gebruiken om weer eens een beetje dat ‘thuisgevoel’ te ondervinden. Nu wil het geval dat zijn vrouw ‘iets’ met een souvernirwinkel heeft in Ouddorp en dat zouden we weten. Een grote envelop kwam binnen, geladen met… jawel… ik hou van Holland. Nou, dat vroeg natuurlijk om een korte fotosessie waarin wij onze verbeelding kwijt konden en prompt was de verkorte spoedcursus integreren een feit…. in beeld, wel te verstaan.

Kijk, Geert, is dit nu wat je nu bedoeld?

Nou, als dat geen prachtvoorbeeld is.

"Iek... gauu fan Gholland...."

Les Dames

Dan hebben we natuurlijk ook nog een korte terugblik op het verjaardagsfeestje van de andere ‘E’. Voor haar zestigste was het ganse dorp uitgenodigd en ook een bubs vriendinnen van ver daarbuiten. Plotsklaps werd het idee geboren om de dames dan maar eens gezamenlijk in beeld te brengen met onderstaand als resultaat. Oh, voor hen die het niet weten… Elizabeth is degene met de bontmuts.

Blijf het een te gekke plaat vinden.....

Verpletterend

Dan als laatste nog even aandacht voor nog een E. Dochter van vrienden die op bezoek waren en zij droomt er al tijden van om er ‘iets bij te gaan doen’ als model. “Hans… denk jij dat ik een kans zou maken?” was haar bescheiden vraag. Eeke, we gaan voordat je vertrekt nog even een sessie doen. Niks make-up, maar gewoon puur zoals je bent. 16 jaren oud en volslagen onervaren ging ze voor de lens en verdomd…. ik kan het nog. Misschien is het wel net zoals schaatsen ( iets wat ik nooit heb kunnen leren, overigens en waarbij ik altijd óf op m’n platte bek ging óf door het ijs zakte) en wat je nooit verleerd. In ieder geval heb ik de resultaten meteen gemaild naar een oude bekende die al veel modellen op het internationale pad hielp. “Wat denk je W, is dit wat of  niet?” Een week later was er een afspraak gemaakt en kreeg ze te horen dat ze nog wel een paar dingen moet leren beheersen. Persoonlijk denk ik dat ze het gaat maken en binnen niet al te lange tijd de covers van heel wat bladen in binnen- en buitenland zal sieren. Wel de nadrukkelijke boodschap meegegeven dat het een zwaar en eenzaam leven zal zijn en dat ze, boven alles,zichzelf zal moeten blijven.

Eén meter achtenzeventig..... met sproeten...... helemaal te gek.

8 thoughts on “Jullie willen plaatjes? Dan krijg je plaatjes!

 1. Dankjewel hoor, voor die aardige prenten… van hot naar haar, dat wel, maar zo is jullie leven immers. Je hebt het wezen van de blog aardig gedemonstreerd: emoties delen!

 2. D’r is ter één jarig, HOERA, HOERA, dat kun je wel zien dat ben jijjjjjjjjjj !!!! Van harte lieve paps ! Dikke knuffels vanuit Rotjeknor. (ps: mail nog gezien ?)

 3. Leuk hoor die foto’s! Vooral die van jullie zelf, haha!
  En gefeliciteerd met je verjaardag! Nog een paar uurtjes genieten dan maar! (ja, ik weet het, jullie genieten altijd).

 4. lief broertje( zal je altijd blijven) van harte met je verjaardag.
  Heb getracht je te bellen, maar ik verdenk julie ervan dat jullie elders zitten te borrelen, groot gelijk.

  De foto’s …Eeke, prachtig, maar wordt aub geen model, laat Hans maar mooie foto’s van je maken en blijf zo puur als je bent.

  Hoofddoek Hans, …. aan wie doe je me nu denken?
  Klompjes Hans….die gaat in mijn album.
  Tja en mooie Mip, …jij blijft het fantastisch doen op alle plaatjes.

  fijne avond en hopelijk weer gauw eens tot ziens

  sssmmmak, marijke

 5. Happy brithday. een dag te laat. maar was in Friesland. Een neven en nichten Oosterhoff reunie. Ook mooie koppen. En op een skutsje of in een skutsje. En veel oude koeien uit de sloten getrokken en stories, veel stories.
  Die foto’s van jou met hoofddoek zijn geniaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s