De weg kwijt?

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

In de keuken hing een baklucht. Spetterende olie zorgde voor een lichte nevel boven de kookplaat die door de afzuigkap werd weggezogen. Met het schort goed omgebonden nam hij de hele keuken in beslag. Drie pannen werden in beweging gehouden en niet veel later gleden de pannenkoeken op de stapel die er al lag. Mijn taak was ze te vullen met huisgemaakte jam van perziken. De rolletjes legde ik zorgvuldig op een schaal. Bij nummer 60 was zijn taak volbracht. Nu nog slechts afvoeren naar de plaats van bestemming. Dat had nog even wat voeten in aarde, omdat er niemand te bekennen was. Maar rond half twee gierde er muziek door de straat en zagen wij de dame in kwestie dansend wijn en zoet brood uitdelen. Of we er om vijf uur konden zijn en dan de pannenkoeken mee nemen. De haast was voor niets geweest, maar koud zijn de pannenkoeken van Hans ook heel lekker. En hier was het allemaal voor bestemd.

http://www.youtube.com/watch?v=LjRTsSddSC8

Net zoals mijn nachtblinde ogen wordt ook mijn gevoel voor richting nog wel eens in twijfel getrokken. Juist omdat de bezitter van de goede ogen en het gevoel voor de juiste richting zich dat niet in kan denken. Gisteren bracht ik Hans naar Pécs. Onderweg vroeg ik hoeveel brandstof er nog in de tank zat. Oh genoeg voor 4x Pécs op en neer. Dat stelde mij toch niet helemaal gerust (onze vriendin A M te V vertrekt altijd met volle tank als zij niet zeker weet of zij de juiste weg wel weet en die actie is haar vaak genoeg heel goed uitgekomen). Nog voor hij uitstapte kreeg ik de juiste instructies om op de goede weg te komen. Hij kuste me een goede reis en ik kuste hem een goede dag.

Ontspannen, ondersteund door de stem van Natalie Merchant, zag ik delen van de stad die ik nooit eerder had gezien. Ik kwam er eindelijk achter wat de makkelijkste weg is naar het station.  Mijn gevoel vertelde me dat ik in de juiste richting reed. Toen ik uiteindelijk in bosrijk gebied terecht kwam en borden zag die mij steeds verder van huis brachten besloot ik te keren en alsnog op zoek te gaan naar de juiste weg. Die vond ik en na een uur was ik weer terug op het punt van vertrek, waar ik het besluit nam mijn eigen route te volgen. Nog net voor de afslag naar huis piepte de brandstofmeter dat het tijd was om maar eens te gaan tanken. Met de tank helemaal vol haalde ik Hans gisterenmiddag weer op. In één keer goed en via een route die ik zelf had uitgevonden. De weg kwijt? Oh nee, ik doe er alleen iets langer over.

Tussen de bedrijven door ruimde ik nog wat op in de tuin. Het zaagsel van het gezaagde hout en de de snippers daarvan. Ik maakte een knoflookpad wakker en bekeek zijn prachtige schutkleuren. Niet echt een pad om te kussen, want een prins die zo naar knoflook ruikt is ook niet altijd even plezierig. Toen ik twee volstrekt naakte tijgerslakken opzij legde schoot het door mij heen dat ik hier drie jaar geleden nog helemaal van in vervoering raakte dat zoiets moois bestaat. Nog steeds kan hun schoonheid mij boeien alleen komt het er niet meer van om er over te schrijven.

Mip

5 thoughts on “De weg kwijt?

  1. Wat een leuke film, wat veel jeugd en mooie paardjes! Zonde van je pannenkoeken, zonder choco zijn ze toch ook prima?
    En Mip, wie rijdt is de baas, dus neem lekker de route die jij fijn vindt. Katinka

  2. En wat gebeurde er eigenlijk met die panne(n?)koeken zonder sjok? Bliefden ze die echt niet? Mee terug naar huis genomen? En jouw terugreisperikelen zijn heel herkenbaar. Toen ik van jullie noordwaarts vertrok heb ik, na Pecs, binnenlanden gezien waarnaar ik niet echt op zoek was. Heeft me bijna twee uur extra gekost, maar heeft me wel weer op scherp gezet…

  3. Als het één er niet van komt, dan komt het andere wel, en dat is net zo mooi, warm en fijn!
    Op het moment dat ik dit typ kwam Hans z’n mail binnen, we’ve still got it 😉

    Kus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s