Werken aan de toekomst.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Hij was zo ongeveer zes jaar en eigenlijk altijd al een leergierig kind. Met vooral veel vragen zoals bijvoorbeeld: Mama, waarom heet bloemkool bloemkool? Een vraag die mama natuurlijk met liefde en geduld uitlegde. Elke vraag opnieuw. Op een dag kwam hij thuis met een diepe frons in zijn voorhoofd. Hij had nu een vraag waar hij al de hele weg van school naar huis over na had gedacht. Bij het kopje thee kwam het hoge woord eruit. Mama? Ja kind, zei mijn zus. Hoe kan iets dat kwaad is ook aardig zijn? Haar antwoord heb ik nooit onthouden maar de vraag van mijn toen kleine neefje doolt alweer dagen door mijn hoofd.

We gaan er geen medisch centrum west of iets dergelijks van maken. Dus verslagen van behandelingen en daarbij komende gevolgen laten we alleen weten via persoonlijke email (mits Hans natuurlijk weer een ingeving krijgt om alles maar weer eens lekker uitgebreid op het web te zetten). Gisteren heb ik al een hele grote lijst gemaakt voor mensen die ons lief zijn en het bericht verzonden. Maar vast en zeker ben ik mensen vergeten. Vergeef het me maar alvast, want het hoofd zat even op andere gedachten. Wil je op de hoogte gehouden worden en je hebt nog geen email ontvangen, laat het dan even weten.

Maar zijn we dan in een grafstemming? Ha, ha natuurlijk niet. We zijn hele dagen buiten en snoeien zo ongeveer alles van ons af. De bomen klaarmaken voor volgend jaar zodat ze weer vrucht kunnen dragen. De moestuin winterklaar zodat er volgend jaar weer gezaaid en geoogst kan worden. We werken aan de toekomst en zien die zonnig in. Alleen nog even die hobbel nemen die kanker heet, dan hebben we dat ook weer gehad.

Mip

foto’s van de snoei volgen iets later.

5 thoughts on “Werken aan de toekomst.

 1. Mi(e)p & Hans(io), heel veel goede wensen van Loes en Peter, ik heb vorige week onze tuin(en) winterklaar gemaakt. Samen met Leen V. hebben we de hele dag een hakselaar aan het werk gehad, alle takken en en ander ongerief tot composteerbare snippers vermalen.

 2. Lieve mensen,

  Als anonieme lezer van jullie blog schrik ik hier toch wel van. Alle goeds gewenst voor de komende tijd!

  Gerrit Parels, Soest.

 3. Hoi Hans en Mip, dat zijn geen leuke berichten, en we zijn er wel behoorlijk van geschrokken. mocht je meer (alternatieve) adviezen willen hebben laat dat dan even weten, zoals je weet is mijn vader al 2 jaar “terminaal” maar voorlopig rijdt hij nog auto en wordt hij over 6 weken 91.
  Heel veel sterkte. liefs,
  hans en Vera

  • Hé, Hans…. wat dacht jij nou. Hier een ervaringsdeskundige avant la lettre. Maar even zo goed bedankt voor het aanbod.
   Liever zouden wij jullie opzoeken in dat heerlijke Croatia, maar dan alleen als alles achter de rug is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s