Een verdacht pakketje?

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Hans bekeek de snoeikalender nog eens extra. Welke boom wel, welke boom niet. Over de kersenboom konden we het niet eens worden. Snoeien of toch voor sommige delen rigoreus de zaag er in. Bij dat laatste is het belangrijk dat het voorlopig niet zal gaan regenen en vriezen. We bekeken de toekomst van de weersomstandigheden. De nachtvorst leek voor even voorbij en slechts een stralende zon met bijbehorende temperaturen stonden in de voorspellingen.

Als een slingeraap beklom hij de boom gewapend met de kettingzaag. Dikke takken verzamelden zich direct onder de boom. Steeds weer bekeek hij de boom om haar niet uit haar evenwicht te zagen. Bijna klaar, alleen nog die ene tak. Hoewel hij heel erg lenig is besloot hij die tak niet vanuit de boom te zagen maar vanaf een ca. zes meter hoge ladder. De ladder werd tussen de brokstukken van de boom geplant, tegen een andere tak. Ondertussen ruimde ik een stuk verderop de resten van de andere bomen. Hand zagende  geluiden in de verte. Ik hoorde iets kraken maar lette er eigenlijk niet op. Toen klonk mijn naam. Hard en duidelijk. De ladder had een horizontale houding aangenomen en dreigde neer te storten. Nog net op tijd kon hij zich aan een dikke boomtak vasthouden op toch wel enige afstand van de aarde. Springen was geen optie gezien de hoogte maar ook omdat het er bezaaid lag met allemaal dikke takken. Ik pakte de ladder, maar door de lengte nam de ladder de regie over. Ondertussen kreeg ik instructies terwijl ik mezelf ook nog staande probeerde te houden. Na enige tijd kreeg ik de ladder tegen de tak, waardoor hij zijn armen even kon laten rusten. Nu was het nog even een kwestie om de ladder zo te krijgen dat Hans gewoon naar beneden kon. Voorwaar geen makkelijke actie (zie mijn lengte en de lengte van de ladder). Weer hing hij aan de tak en nu kwam het niet alleen aan op lenigheid maar ook op kracht. Verbazingwekkend veel kracht. Enige tijd later kon hij veilig de ladder afdalen en zag ik daar dat zijn armen iets verlengd waren?

Omdat de toekomst van het weer er zo goed uitzag bleef buiten lokken. Bladeren harken en verslepen naar de moestuin. Jolene lag bij het hek, zodat ze goed overzicht had over de situatie en tegelijk de voorkant kon bewaken. Want je weet tenslotte maar nooit. Pip, als altijd op zoek naar een uitdaging, volgde mij terwijl ik de kruiwagen voortduwde. Jolene sloeg zo aan alsof er iets vreselijks gebeurde. Grommend rende ze naar de voorkant met Pip in haar kielzog. Er stond een man voor de deur met een grote doos. Of ik maar even wilde tekenen en de doos in ontvangst wilde nemen. Even moest ik denken aan al die mensen die ook pakketjes kregen en die meteen als verdacht in beslag werden genomen. Ik bekeek het handschrift en zag de afzender, dat stelde me alweer meer gerust. Maar toch. Nog geen sinterklaas en nog helemaal geen kerst, waarom dan dit pakket? Al bij het oplichten van de deksel zag ik een afbeelding van Vlaardingen en op de achterkant stond een lief verhaal en dat dit een vervroegd kerstpakket was. Nu was er alleen nog sprake van nieuwsgierigheid en helemaal niet meer van verdachtmakingen. Een pakket vol heerlijkheden, inspiratiebronnen en vloeipapier. Dank je wel Ron en Arwen jullie hebben ons er heel gelukkig mee gemaakt. En zojuist bracht de postbode weer een pakket, dit keer uit Zeeland van (schoon)zus Marijke. Een prachtige handgebreide pet voor Hans en geweldige vingerloze handschoenen voor mij. Ik wil nooit meer weg uit het buitenland!

Mip

5 thoughts on “Een verdacht pakketje?

 1. Ik zie jullie manipuleren, ik zie Hans hangen…wat een mooi verhaal, maar brrr…ik ken dat, mannen die met kettingzagen gewapend in bomen klauteren. Eddy deed dat in onze elf (!) reuze lindebomen in NL, ooit, zo elke vijf jaar. Ik vond dat niet leuk! (Hij wel…) ,maar gelukkig begreep ik uit bovenstaand relaas dat die laatste tak met de handzaag ging? Wij hebben nog net al onze hibiscusstruiken gesnoeid, iets je lager bij de grond(s) dus, anders worden dat bomen en groeit de hof dicht. We roepen vaak: tuinieren? Das snoeien, snoeien en nog eens snoeien….

 2. Wat heerlijk die pakjes! Post heeft hier een andere betekenis gekregen, nog meer welkom dan anders en pakjes natuurlijk helemaal! En echt verdiend.
  Katinka

 3. Gefeliciteerd met de goede afloop. Guus de NatuurMonumentenBosWachter zou gezegd hebben: “Veiligheid mannen, denk eerst aan je eigen en aan andermans veiligheid!”. Had-ie natuurlijk wel een punt…

 4. Hallo Hansio ,
  Leuk dat je weer terug bent op het net met je prachtige verhalen uit dat even prachtige Hongarije.
  Zo te lezen gaat het jullie goed en ik hoop dat dit ook zo zal blijven.

  De feestdagen komen er weer aan, te beginnen met Sinterklaas.Speelgoed winkels worden geplunderd en het gedichten maken is in volle gang.Ja en dan staat kerst en
  en oudjaar met het vele vuurwerk ook weer te gebeuren en hopelijk zonder gewonden.

  Wensen jullie alvast hele fijne feestdagen en een geweldig 2011.

  Groeten uit een somber en windelig rotjeknor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s