Kut Kanker

Deze titel klinkt misschien wat grof maar dit waren de woorden die mijn broer zag verschijnen op het schermpje van zijn mobiele telefoon. Dit was nadat hij en zijn zoons aan vrienden en familie bekend hadden gemaakt dat zijn vrouw en hun moeder Lineke een tumor in haar hoofd had.

Toen zij twee maanden geleden werd opgenomen in het ziekenhuis met vreemde verschijnselen waren de berichten onheilspellend en uiteenlopend. Soms kun je uit één woord al hoop putten en dat deed ik dan ook. Hoewel het in mijn achterhoofd, lees hierbij in de nachtelijke uren, wel duidelijk was dat dit niet relevant was. De tumor liet zich van de meest agressieve kant zien en verwoeste in snel tempo alle functies die een mens nodig heeft om mooi te kunnen leven en te kunnen functioneren. De sluipmoordenaar die kanker heet heeft zijn werk gedaan. Rap en meedogenloos. Lineke is dood. Het enige dat blijft is intens groot verdriet en grote, enorm grote verslagenheid.

Mip

8 thoughts on “Kut Kanker

  1. Lieve Mip, Heel veel sterkte.
    Ik hoor de laatste tijd niet anders dan over hersentumoren. Bizar. Het leven is niet leuk met al die nare berichten en onverkwikkelijk verlopende levens. Een arm om je heen dat geef ik je op afstand. x Twee armen en als ik meer armen had nog meer armen.

  2. Lieve Mip en Hans,
    Ik kan geen woorden vinden en denk aan Lineke, die ik niet gekend heb. Even oud. Het kan zomaar allemaal voorbij zijn. Het kan zomaar een enorme leegte achterlaten. Ik zoek een mooier woord dan de woorden kut kanker. Een mooi woord voor na haar bestaan.
    Sterkte in deze barre tijd enzovoort, ook al kende ik haar niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s