Wat doe jij met de kerst?

Ondertussen maakte Hans een sfeerfilmpje van het dorp. Niet echt een kerstfilmpje maar toch…….

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Omdat we niet precies wisten wat er in december boven ons hoofd zou hangen besloten we kerst te laten voor wat het is. Net als vorig jaar, gewoon lakens over de meubels en de boel verven. Niets te maken met grote bouten om te kluiven en tafels vol lekker eten die je op het eind alleen maar laten zuchten en boeren.

Het was uiteindelijk de arts die zorgde dat wij ons moesten bezinnen. Met de woorden: we spreken elkaar in januari werd het bovenstaande ineens  weer anders. De Oleander werd naar een mooie plek in de kamer geschoven en behangen met zilveren parelkettingen en dito kerstballen, ooit op de kop getikt bij het Gebruikte Goed, voorwaar een mooie collectie. De verklede Eland verdween naar de vensterbank, samen met de handgemaakte engelen. De opgeboste kerstlampjes bleven nog even in de kist. Die krengen raken altijd in de klit en het is altijd weer een klus om ze in hun normale vorm terug te krijgen. Daar heb je tijd en geduld voor nodig.

De keuken vulde zich met de geur van gesmolten chocolade. In de oven borrelde een hand en huisgemaakte Sachertorte. Dit soort geuren geeft een enorm geluksgevoel en daardoor was het mogelijk dat ik vol geduld begon aan het ontklitten van de kerstlampjes. De bedoeling is om ze tegen het plafond te hangen en zodoende een sterrenhemel in huis te veroorzaken. Maakt ook heel vrolijk. Ik begon met ontklitten met aan mijn voeten de “logeer poes” die een mooi speelgoed in de lampjes zag. Net zoals in de kerstballen en de kettingen trouwens. Gedurende de dag lukte het mij om de langste van allemaal bijna uit de klit te krijgen toen Esti mij vroeg even bij haar langs te komen. Hans nam het laatste deel over en eenmaal klaar stopte hij de stekker in het stopcontact. Bij terugkomst vroeg Hans mij of ik de lampjes getest had. Nee natuurlijk niet, dat had jij toch gedaan? Dat klopte, maar sommige deden het niet en deze was er één van. Ondanks dat hij mij niet in het Hongaars had toegesproken, had ik begrepen dat ze het allemaal deden. Ondertussen was de Oostenrijkse taart uit de oven. Die rook nog steeds heerlijk maar had niet de vorm aangenomen die ik in gedachten had. Die moet hoog en luchtig zijn en was van allebei een beetje. Na het proeven kreeg de Oostenrijkse taart van Hans toch het predicaat “lekker”. Een meevaller want Hans behoort tot één van mijn meest kritische proevers.

De vuilnisman is net geweest en heeft de lampjes die geen licht gaven meegenomen naar het stort. Wat nog rest is een soort kermis draad met lichtjes die kunnen flikkeren en knipperen. Maar gelukkig kan die ook heel mooi “gewoon” branden en in de avond schitteren ze als sterren aan het plafond. Hoewel het er niet veel zijn maken ze toch vrolijk. En daarom voor onze bloglezers: Vrolijk Kerstfeest!

Oh ja, en onze bout wordt er waarschijnlijk eentje van geit opgesierd met lekkernijen.

En voor diegene die van ons geen kaart hebben ontvangen hierbij de wens voor 2011!

Even klikken op de foto.

Hans en Mip.

4 thoughts on “Wat doe jij met de kerst?

  1. kerst,hier alles in rep en roer, het sneeuwt. Veel zijn we niet meer gewend en het is dan ook heel pittig. Morgen gaan we naar Veghel en juist dit gedeelte van NL heeft het zwaar voor zijn kiezen gehad. Maar we gaan toch, want Kerst zonder familie is voor ons niet denkbaar.
    Daarom denk ik ook dubbel aan jullie en stuur een lichtje langs de gesluierde wolken. Steek dat lichtje aan en denk ook een beetje aan ons.
    Ik houd van jullie. Mooie dagen, al of niet met een klusje, want dat kan ook een goed gevoel geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s