Confused

Om te beginnen iedereen die we nog niet via mail, telefoon en dergelijke de beste wensen hebben doen toekomen voor dit jaar: Nou, de beste wensen! Maak er wat van.

Dan even om de achterblijvers gerust te stellen. Neen, je zult ons niet horen over laatste ontwikkelingen in dit land hier. Natuurlijk, je leest er alles over en we zijn volledig op de hoogte van alles wat er speelt en dat is misschien meteen het knelpunt met de bevolking hier, want die hebben geen flauw benul waar je het over hebt wanneer je de laatste grondwetswijzigingen ter sprake brengt. De mensen zij murw en eerlijk is eerlijk, de BTW op sommige producten ( zoals meel) is niet omhoog gegaan en de belasting op het laten stoken van palinka is zelfs helemaal vervallen, neen, en sterker nog, men mag tegenwoordig tot 50 liter per persoon zelf stoken…… dus wat heb je dan als ‘buitenlander’ nu te zeuren man.

Ik sprak zonet een bevriende Canadees die ook het nieuws volgt en die vanuit zijn land het nieuws goed kan volgen, misschien beter dan de gemiddelde Hongaar hier dus, en we waren het snel eens….. dit land is ‘confused’  en de geschiedenis zal eerst nog heel wat wonden en achterdocht moeten wegpoetsen. Nee, schamen voor dit land doen we niet meer, want vluchten kan niet meer. Want waarheen? Nederland met het hoge blond? Italië met het domme kaal? Wit Rusland… Venezuela…. wie het weet mag het zeggen. Gelukkig bestaat er nog een oeroude volkswijsheid als gezegde….. : “Altijd keert de wal het schip”  En nu maar hopen dat de wal niet al te meegaand zal zijn.

Oh…. waarom ik niet man en paard noem wanneer ik over de ontwikkelingen hier schrijf? Omdat je als schrijvers (meervoud) van een blog wordt geschouwd als een medium en dus daarvoor ook straf kunt ondergaan wanneer je negatief of moreel onverantwoord bericht. Leve de vrijheid van meningsuiting zal ik maar zeggen….. gelukkig 2011………….. en nu maar afwachten wat de EU gaat doen……..

 

5 thoughts on “Confused

  1. wat nou…..doe je al aan zelfcensuur??? nee toch! das nou precies de bedoeling…als jij dat als grapje bedoelde, dan ik dit ook. en anders ist een serieuze vraag…..

  2. Gelukkig Nieuw Jaar Hans en Miep en al die lezers van de Blog en alle honden en katten enz. enz. wespen ook, ratten, rattevangers, een fijn en liefdevol jaar en dat het maar weer snel een jaar verder mag zijn. Ook leuk toch? 2012. Want dan is er heel wat beloofd hahaha van de Maya’s enz.enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s