Het verschil tussen teken en linzen.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het was zondag toen ik bij toeval een oud verhaal van Maarten ’t Hart las. Hij beschreef zijn angst over de opwarming van de aarde en ik bedacht dat hij er vroeg bij was.

Al enige tijd is het hier te warm. Gisteren liepen wij in Pécs met de jas wijd open. Het was druk op straat en er werd bijna zomers geslenterd. “Nog even en dit wordt een oord om te overwinteren” dacht ik terwijl ik mijn zonnebril nog eens extra aandrukte. De lindeboom begint al uit te lopen, maar er in de bosrand worden bomen geveld door gierende kettingzagen om de kachel te stoken terwijl ik in t-shirt de honden uitlaat. Over tegenstellingen gesproken. De warmte zorgt ook voor onhebbelijkheden. Insecten. De muggen steken al, grote vliegen ontwaken en bij Pip heb ik alweer drie teken uit zijn huid getrokken. Omdat we toch in de dierenwinkel waren om wat voedsel in te slaan kochten we gelijk nog wat extra bollen voor de vogels en bekeek Hans het assortiment van de firma Frontline om vlooien te bestrijden. Voor vijf beesten hoefden we niet lang te rekenen wat die pipetten kosten maar vlak daarnaast stond een grote flacon die het qua prijs aantrekkelijk maakte om aan te schaffen. Ik keek naar de afbeeldingen en stelde mijn vraag aan de verkoopster. Ze keek me aan met grote ogen: ik begrijp het niet zei ze. Ik herhaalde mijn vraag, nu wat harder alsof ze me dan wel beter zou begrijpen. Maar nog steeds begreep ze me niet. Toen begon het me te dagen. Tranen schoten in mijn ogen van het lachen, ze haalde haar schouders en lachte schaapachtig mee. Maar haar collega draaide zich snotterend om en verdween uit mijn gezichtsveld. Wat ik wilde weten was of dit spul ook hielp tegen teken maar mijn vraag was: helpt dit spul ook tegen linzen? En natuurlijk had zij daar geen antwoord op.

Mip

2 thoughts on “Het verschil tussen teken en linzen.

  1. Die stomme buitenlanders toch ook! Wat zeggen die soms rare dingen. Je opmerking over harder praten doet me ook denken aan een kreet uit het Engelse koloniale tijdperk: “If they don´t understand you, just speak loud and clear!”. Afijn: “If this parachute doesn´t open, please return to the plane!”

  2. Ja, Leen dat is weer praaaachtig verwoord. Smart guy. Maar nu die opwaarming. Liep je echt in je t-shirt, zonder het koud te hebben, Mip? Kwam zelf zojuist terug uit de Alpen. Sneeuw en regen en in Chamonix 15 graden. Bloedheet. Op de luchthaven van Geneve zonnebadend. Waar is de winter?? Hier te Vld wel koud. Maar gelukkig hebben we hier Leen. Daar krijg je altijd een warm hart van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s