Een zonnig karakter.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Liefde voor iemand kan zich in verschillende dingen uiten. Mijn liefde voor Hans uit zich de laatste tijd in het delen van wachttijden. Het hangen in wachtkamers en het wachten op een behandeling. Hoewel ik graag een andere uiting van liefde zou willen geven doe ik dit met graagte. Heel gewoon, omdat ik van hem houd.

De gang genaamd wachtkamer zat weer eens bomvol. Nu hebben in deze gang verschillende artsen dienst, maar deze keer waren alle wachtenden voor één arts. Vreemd genoeg gaat een mens zich er op instellen, hetgeen iets anders is dan je erbij neerleggen. Want eens zal toch die vraag gesteld moeten worden: waarom is er geen tijdschema, zodat het wachten tot een minimum beperkt kan worden? Het verblijf tussen andere wachtenden maakt ook weer dat er geobserveerd kan worden.

Hij kwam een beetje binnen schuifelen. Plastic tas in de hand. Keurige hoed, een jas die een beetje aan een stofjas deed denken en zwart glimmende schoenen waar vast net nog een poetsdoek overheen was gegaan. Zijn sokken lichtgrijs, dat was goed te zien omdat zijn wijde broek net boven de enkels reikte. Hij legde zijn hoed neer, hing zijn jas op en nam plaats op de laatste nog vrije stoel. Als er geen vrije stoel was geweest was ik zeker voor hem opgestaan. Hij had een zonnig gezicht en waarschijnlijk dacht hij aan iets prettigs want er lag een zachte glimlach op. De arts had er vandaag duidelijk de vaart in, de rij wachtende dunde snel uit. Eenmaal binnen nam de arts Hans’ gegevens door en schreef ondertussen een recept uit voor de start van de hormonenkuur. Hij wees ons op de apotheek om de hoek, diegene waarvan een advertentie in de wachtgang hangt. We verlieten het ziekenhuis om vijf minuten later weer terug te keren. Het is zaak om het medicijn koel te houden of snel te gebruiken. Het wachten kon opnieuw beginnen, maar gelukkig zaten we precies in de spot van de deur zodat de arts Hans wat sneller naar binnen riep terwijl de schuifelende man net naar buiten kwam. Hij pakte zijn hoed die vlak naast mij lag en knoopte zijn jas dicht. Toen boog hij zich voorover en met die zachte glimlach zei hij in het Duits: ik wens jullie een mooi en gezond leven. Ik lachte terug en wenste hem in het Hongaars hetzelfde. In grote verlegenheid. Ondertussen werd Hans ingespoten met het hormoon en nadat de arts de injectie eruit trok wees hij hem op de consequenties van dit hormoon. Voor Hans gelukkig geen verrassing.

Eenmaal buiten zochten wij de zonnige kant van de winkelstraat op en slenterden langs de etalages van de winkels die hun nieuwe waar daarin aanprijzen. De zomercollectie. We stonden stil voor een boekenwinkel en daarna voor een schoenenwinkel. Hans bekeek de collectie met aandacht, iets wat ik van hem niet gewend ben en bedacht dat de hormonen wel heel snel hun werk deden. Na mijn woorden “zag ik je nu naar pumps kijken of vergis ik me?” moesten we allebei ontzettend lachen.

Eenmaal thuis snel in kleren waarmee in de tuin gewerkt kan worden. Een broek met afritsbare pijpen, een vest met daaronder een hemd. In de kruiwagen een mand vol dingen die handig zijn en een hark en een schep om de komposthoop te gaan bewerken. Na enkele minuten hing mijn vest al over het hek en genietend van elke straal zon ging ik in de weer met dingen die mij bezig houden. Al drie dagen ben ik buiten te vinden. En zoals ik laatst aan iemand schreef: dat heb je met een zonnig karakter en als die zon niet straalt schijn ik ook niet te stralen. Maar deze dagen ben ik die saaie rot winter al lang weer vergeten en straal ik aan alle kanten. Ideeën in mijn hoofd rollen uit mijn handen en vol goede moed denk ik aan de toekomst. Aan een mooi en gezond leven.

Mip

De 'gefleste' Míp

9 thoughts on “Een zonnig karakter.

 1. Goed om te lezen dat jullie er vol goede moed voor gaan (al jaren toch), en Mip, we komen zeker kijken wat je aan het maken bent met die flessen. Hans en Vera

 2. Maupie wat het weer betreft, wat ben je toch een kind van je moeder.

  Hans sterkte voor de komende maanden.

  Heb ik iets gemist. Waar is die flessenrank voor?

  Ineke.

 3. kunst mevrouw, kunst? Of een windorgel? zou ook kunnen.
  Krea Bea maakt het wel.
  Fijn dat de eerste spuit er in zit, aktie! Nu maar afwachten en Mip, dacht je nou echt dat ze pumps in maat 47 hebben?

 4. Gokje…als Hans zijn eerste opvlieger krijgt beginnen de zaadjes van Mip in de flessen te kiemen.
  Zon in Nederland vertrouwd achter de dikke wolken zodat zijn (haar?) stralen jullie daar kunnen verwarmen, met liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s