Hoera…. het is een boek

Mañana

Om te beginnen het laatste nieuws betreffende het dorpsproject. Afgelopen zaterdag zouden we daar met vereende krachten een eerste project doen, maar het weer gooide roet in het eten… veel roet. De voorbereidingen gaan door en alle wegen worden onderzocht die mogelijk tot een goede financiering kunnen leiden…. of wel…. wordt  binnenkort vervolgd. Mocht er ondertussen nog iemand een creatief idee hebben voor fondsen, gereedschappen of machines…..schroom niet en klim in het toetsenbord.

We hebben het er al eerder over gehad wat de eerste woorden zijn die je moet kennen wanneer je het Hongaars wilt verstaan maar, belangrijker,  ook begrijpen… később betekend later en lehet is zoveel als misschien. Zo hadden wij afspraken met een uitgever en die zou boeken uit gaan brengen….. en je begrijpt het al, na vele telefoontjes en hen herinneren aan die afspraken kwam steevast het később om de hoek…… oftewel Mañana. Na lang wachten en tussentijds voorzichtig aandringen hebben ik  de moed opgegeven en ben dus maar een andere weg ingeslagen. maandenlang heb ik het mooiste materiaal uit mijn archieven tevoorschijn weten te halen en even zoveel tijd is er in het nauwkeurig scannen en verwerken gaan steken.

Nu is het dan zover en ligt die eerste dikke boreling in de bookstore van Blurb. Of het een succes gaat worden…. geen idee, maar uiteraard hopen we van wel. Goedkoop is het niet, maar ja, wat wil je dan ook met kleine oplage en dan daarbij…. je krijgt wel waar voor je geld.. toch? Ik ben in ieder geval trots dat ook ik eindelijk die Sahara de eer heb aangedaan die ze verdient.

Hanszio

10 thoughts on “Hoera…. het is een boek

 1. Lekker duur ook. Maar wat is het verschil tussen het ene en het andere soort aan te schaffen boek?? Dust Jacket ??Wrap??? Hebbie er twee gemaakt?

  Dan nog wat ……Ik loop ieder dag de trap op en aanschouw zo’n mooie woestijn plaat van je. Dat is feest.

 2. het was geweldig weer van je te horen, het gaat jullie goed in hongarije begrijpen we . hier gaat alles het gewonw saaie leven verder, maar zijn blij dat we er nog zijn.

  lukt het om zo. n duur boek te slijten?

  hou me op de hoogte.

  gr

  flor en frans lubin

 3. Hans gefeliciteerd met je prachtige boek echt een lust om het te bekijken, zeker op sombere dagen.Wens je heel veel succes met de verkoop en het gaat jullie goed.

  Rob Hartman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s