Pasen, Paasfeest, Paasbest, Paasdrukte en Paasei.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Pasen of liever gezegd Paasfeest, omdat deze dagen vooral in het teken staan van feest. Paasbest is hier een mooi woord voor, omdat de kleding tot in de puntjes verzorgd is. Maar Paasbest geldt ook voor de begraafplaats die eruit ziet om door een ringetje te halen. En dan zijn er natuurlijk nog de cadeautjes, het eten, het drinken en het wensen. Die wens wordt gedaan door jonge jongetjes die voor de dames een mooi gedicht opzeggen waarna de dames worden bespoten en daarmee bedwelmt met een zoet geurende parfum. Dit laatste ritueel moet gebeuren voor negen uur in de morgen. Een reden waarom het jongetje gisterenmorgen om kwart over zes toch wat teleurgesteld naar huis vertrok, omdat Hans mij niet wakker wilde maken. Maar vanmorgen keerden ze met z’n tweeën terug, op een wat meer christelijke tijd, rond de klok van half negen. Gelukkig had ik die chocolade-notentaart toch niet helemaal voor niets gebakken.

Een dag later, maar toch heel erg lief.

Natuurlijk had ik die chocolade-notentaart niet voor niets gebakken. Ik bedacht dat dit een mooi en zoet welkom zou zijn voor R en A, die ik eigenlijk zondag verwachtte (ik had gerekend op heel veel oponthoud vanwege de Paasdrukte) maar die gelukkig al op zaterdag verschenen, terwijl de taart nog in de maak was. Wat mooier om de bakgeuren ervan ook nog te ervaren. Zij zijn de eerste bewoners van Jane, onze nieuwe oude caravan. Ze vinden haar huiselijk en gezellig.

Is de voortent van onze vorige caravan nog nooit uit de verpakking gehaald, deze keer is dat anders. Terwijl A en ik nog wat zaten bij te kletsen hoorde ik het gekletter van metalen stokken en het kloppen van de stof van de tent. R liep wat heen en weer, legde kleur bij kleur, keek nog eens bedenkelijk en kwam toen tot de conclusie dat hij de tent niet alleen op ging zetten. Hoewel de eer wel geheel aan hem toekomt, omdat hij het geheim van de stokken geheel zelf ontrafelde. De tent is ingericht met vloerbedekking en gordijnen. Nu rest nog slechts een geranium voor het raam om het geheel af te maken. Door deze werkzaamheden ging helaas de schilder wedstrijd niet door en aten wij het paasei op een boterham opgesierd met zure room en vers geplukte bieslook. Ook lekker.

Jane, met jurk.

Maar ondanks dat het 2e paasdag is moet er toch gewerkt worden. Hans maaide het gras en R knipte met een (nagel) schaar de randen wat bij, omdat de bosmaaier weer eens naar de filistijnen is. De zon scheen, de bloeiende bomen ruiken heerlijk en wij komen weer een beetje op kleur. En Pip? Die is zielsgelukkig. Hij werkt zich helemaal uit de naad, maar vooral om in de buurt te blijven van het bezoek.

Wie laat wie nu uit?

Zo komt Pip zijn werkdag wel door.

Kersen! Ja, wie lust er nog kersen?

Straks sappig en zomerzoet.

En het wordt steeds gezelliger in de tuin.

6 thoughts on “Pasen, Paasfeest, Paasbest, Paasdrukte en Paasei.

  1. HhhhhhMmmmm . IK was wat graag een gast nu ter plaatse. In die mooie caravan met zwanendans. Die voortent hoeft niet, maar wel nostalgisch. hadden wij niet ook zo’n leuke caravan op camping de rondeweibos te Rockanje. Aan het meutenlaantje. En ons vader die steevast bij het indraaien van dit laantje aan een willekeurige passant vroeg, waar de weg naar Parijs te vinden was. Er was het kwakjeswater, de houten paardjes en het strand en Hans ging regelmatig mee. Als familie, ik dacht toch altijd dat hij mijn broer was. Ik had er drie. Drie broers. Het zijn er waarlijk twee. Maar hij blijft tellen. No matter what. Waarachtig. Hongarije is zo’n kelere eind weg. Mip is dus mijn schoonzus haha. Als het ware.

  2. Wat leuk die muur! Past precies goed bij de kleuren van jullie tuin. Wat een goed idee van de buren om de muur zo op te knappen, echt heel creatief. De voortent van Jane wordt er bijna een beetje flets van……..
    Heel veel plezier nog verder met R en A, kus aan PJ. Wel balen van je bosmaaier, kun je bijna niet zonder….
    Ik denk ook dat het een mooi fruitjaar gaat worden, veel groeten, katinka

  3. @Analysa: wat leuk, deze info is nieuw voor mij.. en toevallig ook dat Ann in dezelfde tijd opgroeide in datzelfde Rockanje 🙂

    En die muur, tis net een rolluik op de Lijnbaan 🙂

  4. Jaja, het bezoekseizoen is weer open. Fijn voor jullie dat je je bezoek zo romantisch kunt accommoderen. Heb hier aan de Toscaanse kust een superplek, al is gezellig toch weer iets anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s