Kunst, cultuur en mooie vriendschappen.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Nadat de bosmaaier is gestopt (ja, hij is weer gemaakt), slechts het zacht schrapende  geluid van de grashark die kleine hoopjes achterlaat. We kijken naar de lucht. Zonder woorden komen we tot dezelfde conclusie. De vaart wordt er flink in gezet om de laatste hand te leggen aan dingen die nog nodig zijn.

Stoelen en tafels in een razende vaart op de veranda. Stoelen en tafel in een razende vaart in de voortent, nog voordat de wind er vat op zou kunnen krijgen wordt alles in veiligheid gebracht. De dreigend zwarte lucht komt steeds dichterbij en we brengen onszelf in veiligheid voor wat er komen gaat. Bomen buigen, losse dingen vliegen alle kanten op maar regen komt er niet van. Geen druppel.

Dat was afgelopen zondag wel anders. Het was een feestelijke dag. Voor de tiende maal opende Pincer Galéria haar deuren op 1 mei met een nieuwe tentoonstelling vol Hongaarse kunstwerken en portret foto’s van Eddy Smit. Het is altijd een vol programma wat zich meestal afspeelt in de voortuin van de galerie. Maar deze keer werd al vroeg uitgeweken naar de zaal van het cultuurhuis om zeker te zijn dat veel kinderen van het dorp zich niet voor niets een jaar lang pasjes hadden geleerd. Maar natuurlijk ook voor alle muzikanten die graag in de rij staan om te mogen optreden. De zaal was vol, de mensen genoten.  En buiten viel de regen, niet hard maar wel gestaag. En er waren weer veel ontmoetingen met vrienden en bekenden en ook dat maakt het feest op 1 mei altijd weer leuk. Kunst, cultuur en vriendschappen. Wat wil een mens nog meer?

Parkeerplaats werd toch een klein probleem.

De artiesten worden droog overgebracht.

Nu nog even de zenuwen, maar later zou ze schitteren op het podium.

En dat laatste was ook zaterdag het geval. Nadat het hekwerk gedompeld was in champagne werd een plan gemaakt om het hoge wilgenproject in de tuin af te maken. Alle tenen stonden al in de grond maar voor het vlechtwerk waren meer handen en vooral ook meer hoofden nodig. Nadenken over vooral hoe het vlechtwerk in elkaar zit. Hans had al contact gezocht met een Duitse “wilgen kunstenaar” die tekeningen beschikbaar stelde, zodat het allemaal wat duidelijker zou worden. Maar om de tekening te kunnen lezen moet je op een andere manier gaan denken. En daar is samenwerking dan weer handig in en vriendschap. Mooie vriendschap. Want we wilden met elkaar iets moois neerzetten. Iets moois om trots naar op te kijken. En ook dat is gelukt. Maar omdat er overtollige tenen waren maakte Hans een tekening, groeven Ron en Arwen nieuwe gaten en met z’n drieën creëerden ze weer een nieuw project. Ik verdiepte mij in andere zaken: eten. Want ook dat moet elke dag natuurlijk gebeuren.

Mip

Eerst maar ontwarren.

Vlechten en knopen.

Hoger en hoger.

Bijna klaar.

Waarom details belangrijk zijn.

7 thoughts on “Kunst, cultuur en mooie vriendschappen.

  1. Een beetje regen op z´n tijd kan ook voor de wilgen geen kwaad om goed aan te slaan. Het kost veel energie om het water uit de grond naar de top van deze stekken te brengen en het doet afbreuk aan het kunst- en vlechtwerk als niet alle twijgen er goed de groei in krijgen. Hier in Nederland is er sprake van een extreem droog voorjaar en zijn er al boeren gaan beregenen.

  2. Ziet er echt mooi uit! Wel binnenkort een hogere ladder kopen vrees ik, of steigers want dit vraagt om meer…..en waar komt de schaduw schuilplaats?
    Katinka

  3. kan haast niet wachten om te zien hoe ze er uitzien als ze groen zijn, vast prachtig.
    Jullie kunnen je fantasie er wel in kwijt en Miep in haar maaltijden uiteraard.
    Hier alles “naar omstandigheden” goed,je weet wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s