De kip en het ei.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Hotel De gouden Kip

Hij staat! Hotel de Gouden Kip. Een halve meter van de grond op slanke poten. Een toegang waarnaar de trap nog in orde moet worden gemaakt. Een aanbouwsel met klep waaruit de eieren op tafelhoogte kunnen worden weggenomen en waar de kippen, gescheiden door wanden, ieder hun plek kunnen zoeken. Er is een speciale deur waardoor het schoonmaken heel gemakkelijk zal gaan. Overal is aan gedacht, als de kip maar gelukkig is. Nu rest nog slechts het hekwerk waardoor de kippen kunnen komen waar wij willen. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor twee. Als de kippen loslopen vreten ze alles kaal. En als ze het niet kaal vreten dan graven ze het wel kaal.

Verven tot in alle hoeken en gaten.


De grondverf ruikt nog een beetje maar zal door regelmatig luchten snel vervliegen. Blijft alleen nog een kleine vraag over en die gaat over de haan. Het hotel is namelijk nogal ruim van opzet waardoor het geluid binnen iets aan volume toeneemt.

Het Hotel op ware grootte en volume natuurlijk.


Nou ja iets. Zeg maar gerust veel aan volume toeneemt en wij stellen ons steeds de vraag als de haan voor het eerst zal kraaien wat er dan zal gebeuren? Zal hij ineen krimpen van schrik? Zal hij arrogant om zich heen kijken en denken: hoor mij eens, wat een geluidje? Of zal hij de eerste fluisterhaan in het bestaan worden? Op het antwoord moeten we nog even wachten want het hotel heeft nog geen gasten. Die moeten nog worden uitgezocht op omvang, karakter en schoonheid. Oh ja, en natuurlijk hoeveel eieren ze geven.

Draaien, keren en sjouwen.

En alles moet heel erg precies!


Het liefst zouden Jan en Gérard natuurlijk de eerste bewoners zelf willen zien. Bekijken of het hotel bevalt en of het eieruitneemsysteem goed is uitgedacht. En of de trap niet te stijl is. Zo van dat soort dingen. En na vijf dagen aan één stuk doorwerken (voor eten en drinken hebben ze eigenlijk geen tijd) zou ik hen dat natuurlijk ook wel gunnen. Maar deskundigen zeggen dat we nog even moeten wachten. En aangezien mijn deskundigheid nog heel klein tot nihil is heb ik besloten deze keer wel naar hen te luisteren. Wij zijn in ieder geval heel gelukkig met het hotel. Nu de kippen nog, maar daar heb ik eigenlijk geen twijfel over.

Mip

4 thoughts on “De kip en het ei.

 1. Dat ziet er inderdaad heel mooi en solide uit. De haan zal trots zijn op zijn eigen geluid. Zitter er nog meer hanen in de buurt? Als dat het geval is, gaat men tegen elkaar op kraaien.

  Nu eens kijken hoe brutaal de vossen zijn.

  Overigens staat het hok vlakbij de beerput, maar daar zal wel goed over zijn nagedacht.

 2. Dit hotel is bestemd voor een goudhaantje. Wat een pracht exemplaar. Wat hebben de mannen hard gewerkt en wat is het resultaat geweldig.
  Leuke serie foto’s van je blogs maupie.
  Jullie tuin gaat steeds meer op een paradijs lijken
  Ik kijk uit naar het eerste eitje.

  Ineke

 3. Wat een chique kippenpaleis! Als daar geen gouden eieren gelegd gaan worden, dan weet ik het niet meer. Sluit me aan bij Leen, hoe vos veilig of marter veilig is het huis?
  En waarom of waarop moet je nu wachten??? Maria bij ons in het dorp heeft 2 weken geleden kuikens op de markt gekocht, hanen en kippen door elkaar, de eersten worden snel geslacht op 1 na dan.
  Misschien kun je nog een luidspreker op het dak plaatsen in een door jullie gekozen richting zodat het gekraai in de lucht vervliegt, net als een moskee, dat heeft iets plechtigs, tenminste, ik vond het het een aparte ervaring…..Katinka

 4. Met de kippen op stok, is het spreekwoord, alleen mis ik in dit hotel de stok of zie ik hem over het hoofd. Als kind had ik kippen en een nachthok met stok, daaronder een plank die regelmatig meeging naar de mesthoop. Op die manier hield ik het hok schoon. Pieter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s