Wel weer even wennen…

Telkens weer wanneer er vrienden en familie ‘over’ zijn geweest is het een klein beetje zwart gat waar je in dondert als ze weer zijn vertrokken. Met R&A
hadden we twee fantastische weken. Bijna naadloos werden ze opgevolgd door Jan en Gérard…. en tja, die kwamen tenslotte alleen maar om ‘even’ een kippenhok te bouwen, want dat hadden ze aan Míp beloofd…toch? Nou, dat hebben we geweten, want de Kakelvilla is vrijwel gereed, op wat zit- en slaapstokken en een mooie buitenbeschildering na dan.

Wat zijn ze leuk hé die mannen. En let op het witte hek aan de linker kant. Dat is de toegang tot de ren.


Vader en zoon hebben een waarlijk zeer degelijk karwei afgeleverd en het rare is dat je ze eigenlijk nooit echt zag ploeteren. Door het jaren letterlijk samenwerken hebben ze een bijzonder tempo. Vullen elkaar aan daar waar het kan en hebben daar vrijwel geen woord voor nodig met als resultaat dat ineens de vraag kwam of we even wilden helpen met het op z’n plek zetten en dus staat daar nu de villa…. op poten. Wel, zoals de Hongaarse wet voorschrijft, met voldoende afstand tot de muur van de buren zodat die er nog ( wanneer ze dat te kennen geven) zelf onderhoud kunnen plegen.

Tussendoor stond om half zeven in de ochtend Laci al naast mijn werktafel “Meekomen… ik moet je wat laten zien…”

Wie lust er nog paddo's?


Eenmaal buiten toonde hij mij zijn vondst…. een zwam van formaat zou ik zo zeggen. “In twee dagen gegroeid van niets tot dit hier…” Of het eetbaar was? Nee! Of hij de naam wist? Uhhhh…. nee….. nou ja, er was wel een verzamelnaam voor, maar hoe de echte naam…. geen idee.

Wie de naam weet, mag het zeggen.

Alles gaat dus gewoon weer z’n gangetje en behoren ook dit soort onderbrekingen tot de aangename zaken, want hoe het lijfelijk gaat? Nou, knap knudde. Vandaag heb ik dus mijn best gedaan om het Nederlandse gezegde ‘ je voelen als een uitgeknepen vaatdoek’ te vertalen en dus restte mij slechts het voordoen en verdomd… het werd meteen begrepen. Een uitgeknepen vaatdoek, zeker, want al maanden lang niet meer slapen dan een uur of drie per nacht is domweg onvoldoende. Voordeel is wel dat je er erg productief van wordt en dat komt goed uit met die achtduizend te scannen en verwerken negatieven. En weet je wat? De resultaten daarvan die zijn inmiddels zo gewild dat de bestellingen binnen blijven lopen. Ja, ik weet het, er werd toen dertig jaar geleden, ook om gelachen, maar ook nu weer is het een groot succes en zijn de truckers van toen nog meer geïnteresseerd dan toentertijd. Tenslotte gaat het om opnames van wat toen hun eerste huis was en thuis…. dat was nu eenmaal het tweede huis. Wanneer je er een blik op wilt werpen… be my guest en zoek even Oypo.Hansio
en blik even rond in de voorraad. Voor nu is het nog even afzien en hopen we allebei dat we de ergste tijd achter de rug hebben, want voor de tweede keer kanker is tot daar aan toe, maar daar ook nog onder moeten lijden is nu niet bepaald onze hobby. Nee, veel gekker moet het allemaal niet worden, want anders pikken we het niet meer. Want eerlijk is eerlijk, met zo’n ziekte zijn er altijd twee die daar de dupe van zijn en naar mijn idee heeft M nu wel genoeg meegemaakt. Gelukkig dat er nog humor bestaat en dat we er ook de meest vreselijke moppen over kunnen verzinnen want dat houdt je tenminste scherp.

5 thoughts on “Wel weer even wennen…

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe winkeltje! Ziet er professioneel uit en werkt zo te zien ook nog goed. Mooi tegenwicht voor de fysieke sores! Enne… nee, van die zwam hoef ik geen ommeletje, ook niet van toekomstige bewoners van de Kukelflat.

 2. nu op NL 2. Heel veel kippen in de Wilde Keuken.
  Kan die paddestoel niet in de rookoven van Mip?
  Binnenkort kipjes tellen in plaats van schaapjes, misschien ook wel slaapverwekkend….
  Vind het een prachtig kippenhuis! Katinka

 3. Hans & Mip, gefeliciteerd met deze kippenvilla, een voorbeeld voor Barneveld en omgeving! Breekt er net in ons Kikkerlandje weer eens een vogelpestepidemie uit, hebben jullie de volgende generatie pestbestendige kippen, houd ze afgeschermd en wacht af.

  Breek de dag, tik een eitje.
  PeterR

 4. Gaaf al die trucks. Wat zijn ze vierkant eigenlijk (dan bedoel ik niet de laadbak), het lijkt nu allemaal ronder. Net terug uit VS en daar weer prachtexemplaren gezien.
  Mooi hoor ik heb me suf gekeken naar al die verschillende foto’s die je ooit gemaakt hebt. Wie wat bewaart…
  Ja, die zit soms urenlang te scannen…..
  Beter dan dagenlang er zelf onder liggen. Of leggen ….. zoals de kipjes binnenkort. Worden het eieren of paddestoelen? Ben de draad even kwijt. Kipgarage mist nog gordijntjes. Zou dezelfde doen als bij de kipcaravan. Of ander merk.
  Hou vol Hans, de t…met die k….

 5. wat een beauty, het kippenhuis. Krijgt ie nog een naam? Villa Kakelbont (he, dat heb ik meer gehoord)
  Ik ga zo een kijkje nemen bij je auto’s.
  Frits is aan het bijkomen van het wisslenen van de pomp, voorwaar geen pretje en vanmiddag naar goes, oom dokter om naar de ontsteking te laten kijken.
  We hebben alle 4 leukere dagen gekend, maar we blijven lachen(af en toe) en de moed er in houden, jullie ook hoor.
  hou je haaks, lieverds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s