Flamingo, de dans voor lust en leven.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Wij zijn er bijna uit. Wat is er moeilijk aan het verven van een kippenhok zou je denken? Maar het moet een kleur worden die niet verveeld en de afbeeldingen moeten een wondere schoonheid bezitten. Toen we het over de basiskleur eens waren besloten we gelijk tot aankoop, maar helaas had de verfwinkel de kleur niet op voorraad en of we volgende week maar terug wilde komen want dan zou het mogelijk zijn het eventueel te bestellen.

Dat wachten tot er volgende week misschien wel een blik verf voor ons zal zijn hebben we niet gedaan. Aangezien we vandaag toch in Pécs moesten zijn voor andere onzekere zaken deden we daar een poging om onze verf te pakken te krijgen.

Nadenken over onzekere zaken die in Pécs moeten gebeuren doe ik de laatste tijd regelmatig. Niet dat het helpt of dat daardoor de zaak een stuk zekerder wordt, maar zoiets gaat nou eenmaal vanzelf. Om een beetje los te komen van dit vraagstuk maakte ik zoals wel vaker gisterenavond een wandeling. Natuurlijk niet alleen want er zijn altijd wel beesten die mee willen wandelen. Al spelend met ballen en frisbees kwamen wij aan het einde van de tuin. De temperatuur voelde heerlijk, daarom voegde ik mijn kont in het gras waar ik niet veel later omringd werd door de twee honden en een poes. Eigenlijk zaten wij alleen maar een beetje voor ons uit te staren toen er iets in het gras bewoog. Ik moest gelijk denken aan de slang, maar daar was dit te kort en te bol voor. Ineens herkende ik het geluid van de vorige keer. Zsa Zsa, die op een paaltje zat, maakte duidelijk aanstalten om op onderzoek uit te gaan maar bedacht zich. Pip keek even op, net zoals Jolene. Zacht snuivend kwam het dichterbij. Ik vlijde me languit in het gras toen het stopte. Even kwam het in me op om het te aaien maar bedacht me meteen, omdat de stekels nog steeds plat lagen. Mijn gezicht was nu heel dichtbij en ik vertelde het stekelvarken dat zij een welkom geschenk was. Welkom omdat zij als drager van het geluk geldt. Ik kletste nog wat door en het beest bleef rustig zitten. Pip, met de kop schuin, keek naar mij en toen weer naar het stekelvarken. Het stekelvarken snoof nog eens zacht en besloot om toch maar weer een stukje verder te gaan. We keken met z’n allen nog naar een waggelende stekelkont tot ons “geluk” verdween in het lange gras van de tuin. En vanmorgen vroeg besefte ik waarom dit stekelvarken onze tuin heeft uitgekozen. Want zeg nou zelf wie wil niet er in zo’n paradijs wonen?Voor R en A. Eindelijk komen ze uit!


Dan nog maar eentje.


Geen woorden nodig.


De roos die vier jaar geleden het leven liet.

Helaas moet het geluk nog even wachten en blijven onzekere zaken die in Pécs moeten gebeuren nog steeds onzeker. Na een onderzoek, waarvan ik de details vooral onze mannelijke lezers zal besparen, blijkt een operatie bij Hans toch nodig te zijn. En misschien als dat achter de rug is zal het stekelvarken nog steeds in onze tuin wonen. Waarschijnlijk met een gezin van minstens negen kinderen. In ieder geval genoeg om zoveel geluk te brengen dat wij de rest van het jaar door de tuin zullen dansen. En die dans is de Flamingo. Een dans van kracht en passie. Een dans die je alleen kunt dansen als je liefde kent. Er zijn vrienden die de documentaire hebben gezien maar degene die het niet hebben gezien stuur ik de link met liefde toe. Via de blog of via email.

Mip

Oh ja, de verf is gevonden. Morgen kunnen we starten met de eerste laag.

3 thoughts on “Flamingo, de dans voor lust en leven.

 1. Lieve Hans en Mip,

  Die link wil ik wel.
  Mooi om een stekelvarken in je tuin te hebben, lijkt me.
  Ik ben al heel blij met een merelnest op m’n balcon.

  Overigens ga ik misschien over een paar maanden wat meer natuur beleven, ofschoon nog steeds in de stad, maar ik ga mogelijk verhuizen naar een benedenhuis(je) in Tuindorp Vreeswijk (op Zuid). Is nog onzeker, want moet via een ingewikkelde constructie, maar het lijkt me heel leuk.

  Afgelopen zaterdag had ik m’n feestje bij Natsec, en daar was die link ook aanwezig, kijk maar naar de foto’s. Jammer dat Vlaardingen niet vertegenwoordigd was, want het was een geweldig feest, met heel veel lieve mensen, een fantastische band, het was gewoon een warm bad!

  Sterkte met alles.

  xxx Peter

 2. Mooi verhaal over het stekelvarken!
  Mooie plaatjes van de tuin!
  Minder mooi verhaal over Hans….

  Afijn, ik hou me ook aanbevolen voor toezending van de link.

  Voorts hou ik me aanbevolen voor nog meer mooie verhalen over de vele stekelvarkens die uiteindelijk jullie mooie tuin zullen bezoeken, nog meer mooie plaatjes en uiteindelijk weer een mooi verhaal over Hans!

  met warme gevoelens,
  Leen

 3. Gaaf een stekelvarken in je tuin! en wat hebben jullie geweldig veel pioenrozen!!(kun je ook siroop van maken, lekker met prosecco, zeggen ze) En is de operatie van Hans als snel of duurt dat nog even. Kan maar snel voorbij zijn he.
  Sterkte voor den onze onkel! En die link van de flamenco, ja ik ook natuurlijk he..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s