Gino.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Hij is een Italiaan. Prachtig in het pak zoals dat een echte Italiaan betaamd. Hij is hoffelijk naar de dames en wijst hen de weg daar waar zij het niet zouden kunnen vinden. Hij wijst hen het eten, waarmee hij de dames ook gelijk voorrang geeft om te eten. Hij begeleidt hen de trap op en af. Stuk voor stuk. Zijn naam is Gino.

We kochten hem zondag op de markt, nadat we eerst vijf mooie bruine kippendames hadden gekocht. De dames zijn nu zeven weken oud en moeten nog wat groeien. En dat vindt Gino ook. Want hij heeft baat bij mooie volgroeide dames. Bij de aankoop van Gino vroegen we natuurlijk wel of hij aardig was. En natuurlijk vertelden de verkopers dat hij hartstikke aardig was. Er was wel iets bijzonders aan deze haan, hij kraaide niet. Ook niet toen alle andere hanen op de markt elkaar naar het leven kraaiden.

Timide, zoals hij hier in de verkoop staat.

Wij presenteren u: The Gina's

En zo veranderen The Gina's van eigenaar.

Eenmaal thuis knipte Hans eerst een deel van zijn linker vleugel, zodat vliegen er voor hem even niet in zit. Voorzichtig aan lieten we ze stuk voor stuk in het hok, opende we de schuifdeur en werd het wachten wie als eerste de trap af zou komen.

Een ode aan Jan en Gérard, de trap loopt vorstelijk!


Hij verscheen, Gino. Eerst heel voorzichtig, maar toen hij eenmaal met zijn elegante pas de trap afdaalde keek hij om en tokkelde wat tegen de dames die met z’n vijven voor de opening zaten te bibberen. Toen hoorden wij voor het eerst zijn geluid. Vol, hard en indringend. Hij liep terug de trap op en probeerde het volume van het kippenhok nog eens uit. Dat beviel hem goed, want hij bleef maar kraaien. En omdat bijna het hele dorp kippen en hanen heeft kreeg hij antwoord. En omdat hij een nette Italiaan is antwoordde hij ze allen terug.

De kippen daalden af terwijl hij van bovenaf toekeek en toen nummer vijf eenmaal buiten was kwam ook hij de trap weer af. In ons enthousiasme en het plezier dat we er aan beleefden hadden we iets over het hoofd gezien. Jan en Gérard hebben het hok vos bestendig gebouwd. De ren is min of meer buizerd bestendig maar helaas hadden wij allen Jolene buiten de waard gerekend. Gunt Pip het pluimvee geen blik waardig, want je kunt er niet mee spelen. Voor Jolene is dat een ander verhaal. Ze had zich tussen het hek en de permaheuvel geworsteld en lag daar met een sluwe blik de kippen te volgen. Gino laat ze even voor wie hij is maar bij het zien van die jonge kippendames loopt het kwijl bijkans als straaltjes uit haar bek. Dat wordt nog even bijsturen, die donderse hond.

De dames heten nu voor het gemak allemaal Gina, hoewel wij Sofia “Lorre” ook wel een passende naam vonden. En ja, wennen moeten we natuurlijk allemaal aan elkaar. Alleen zou ik wel willen dat Gino een beetje van uitslapen hield. Vier uur vind ik namelijk nogal vroeg.

De eerste voorzichtige schreden.
Mip

8 thoughts on “Gino.

 1. Een goeie Gino houdt ook honden op afstand. Ik heb ooit een haan gehad die honden ook op afstand hield. Eén onaangename ervaring was dan voor zo´n hond voldoende om het verder maar voor gezien te houden. Deze haan sprong er bovenop, pikte er lustig op los en haalde met zijn klauwen de potentiële kippenverslinder open. Feitelijk was het plezierig om te zien hoe dit mannetje zijn vrouwtjes verdedigde.

  Kippen zijn gezellige dieren en het is leuk om hun gedrag gade te slaan.

 2. Portretfoto’s graag, een staatsiefoto van Gino en de Gina’s!
  En wat zullen straks die eerste eitjes lekker smaken! Vooral gepocheerde eitjes proberen!

 3. Ik denk dat ik langzamerhand behoefte krijg aan een inventarisatie van jullie blogcast, want er komen steeds maar nieuwe spelers de Bühne bevolken. En die vroege haan herinnert me aan de nachtegaal op een (noord)Duitse camping. Zo romantisch om in m’n tentje daarnaar te kunnen luisteren… en helemaal toen vanuit de tegenoverliggende hoek een andere nachtegaal antwoordde. Maar toen wist ik nog niet dat die fladderaars dat makkelijk een hele nacht volhouden. Totdat de zon op komt, dan gaan ze slapen…

 4. Wow, was nooit zo gek op italianen,maar deze….mmm prrrrachtig! nu nog inderdaad een statiefoto op het bordes…Gino in het midden, de Gina’s om hem heen??
  Nou, wij zagen laatst dit kippensoestdijk-met-statietrap, geweldig! Logisch dat Gino dat ook vindt!
  Veel plezier ermee en dat gedoe om 4 uur, ach, dat went….

 5. Wat een leuke foto’s, vooral die op de trap. Het is echt een mooi kasteelverblijf! Ik mis de foto van die knappe Jolene, hoop niet dat ze gekke dingen gaat doen. …..
  Voor haar zijn het indringers die nog lekker smaken ook!
  Veel plezier ermee, wanneer verwachten jullie eitjes?

 6. Oh, bloody beautiful. Wat een aanwinsten en wat oogstrelend. Voornaam, parmant die Gino. Had meer Giovanni in gedachte als naam. Maar zo heet onze poes al. Die legt binnenkort poesje, geen eitjes.
  Oh wat een geren in de kippenren.
  Have fun en smullen van de eitjes.

 7. Jouw verhaal klinkt als

  “Gina in wonderland”

  Inderdaad onze broer en neef kunnen trots zijn.

  Ik zei het toch een goudhaantje hoort in hotel
  “De Gouden Kip”
  Wat een pracht exemplaar en wat een leuke foto’s
  Nu maar wachten op het eerste gouden ei
  Ik hoop dat het jullie alle geluk van de wereld brengt.
  liefs
  Ineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s