Vandaag een memorabele dag……

Vandaag tijd voor een pluim op een hoed. De hoed van Míp wel te verstaan. Dat het soms moeilijk is om met iemand samen te wonen weet iedereen, ook al hou je nog zoveel van elkaar. Maar met iemand die dus al maanden wordt gedwarsboomd door wezensvreemde hormonen moet geen pretje zijn. Natuurlijk, er zijn zoveel mannen die deze zelfde behandeling achter de rug hebben en de een heeft er wat minder last van dan de ander, maar nu zit ik door omstandigheden aan een extra verlenging van deze kuur en kan dus nu uit ervaring stellen dat dit een ware bezoeking is.
Ja, we vliegen elkaar wel eens in de haren en laten elkaar dan maar flink wat ruimte maar zelfs dat kan niet voorkomen dat het ingeslopen vrouwelijke deel in mij wat etterig de kop op steekt en dat helemaal zonder mijn instemming.
Hulde voor de partner die dat weet te weerstaan, petje af voor zo’n incasseringsvermogen. Zo, dat mag dan ook wel eens even worden gesteld…… toch?

En dan even voor de familie- en vriendenkring….. jullie zijn nog lang niet van mij af. Ja, de vorige keer, nu 32 jaar geleden was het op het nippertje en kroop ik door het oog van de naald. (Tijdens alle scanwerk kwam ik trouwens nog een foto tegen van net voor de diagnose van toen en dus even een terugblikje..)

Eén maand voor de diagnose..... 1.98 meter en 67 kilo..... tja, ik was altijd al wat slank. Hier op de foto tijdens een fotoopdracht in Tunesië met twee fotomodellen.

Dit keer is het een totaal andere zaak. Op tijd erbij en dus allemaal niet zo’n paniek, althans wanneer ik de specialisten mag geloven….. en dat doe ik dus blindelings. Nu sta ik er dus totaal anders voor en gaan we er allebei voor…. als de brandweer, wel te verstaan.
En dat is voor een groot deel te danken aan m’n meissie die me daar waar nodig ontlast en dus de zware taken van me heeft overgenomen en daarover niet zeurt. Dus eigenlijk is dit een ode, een ode aan de liefhebbende vrouw die ik naast me weet en soms laat ik daar te weinig over los.
En vandaar dus deze publieke verklaring…. ’t is maar dat je het weet.
Míp…. bedankt….. ik hou van je.

Hansio….. al 65 jaar een begrip. ( maar soms wat moeilijk te begrijpen!)

7 thoughts on “Vandaag een memorabele dag……

 1. Ik weet niet hoe je Drees op z’n Hongaars schrijft, maar geniet maar lekker samen van deze oude socialist,
  Hans, gefeliciteerd en Mip, je zet hem vanavond natuurlijk een wonderbaarlijke maaltijd voor, dat heeft Hansio na 65 jaar ronddolen op deze aardkloot wel verdiend.

  Peter

 2. Hansiooooooooo……van harte gefeliciteerd, “ouwe knar”!

  Je hebt mooie en ware woorden geschreven over je “meissie”. Je hebt ook mooie woorden geschreven over het levenspad dat je nu al zo´n 65 jaar bewandeld en het obstakel dat je eerder hebt overwonnen.

  Ik wens je toe dat je nu op zo´n tweederde van dit levenspad zit, dat het resterende gedeelte gevrijwaard zal blijven van dit soort “hobbels” en dat je samen met je levensmaatje nog maar veel mag genieten van het goede dat het leven te bieden heeft.

 3. Lieve Hans

  Lang zal die leven in de gloria. Hiep hiep hiep. Hoeraaaaaaa

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met je 65 ste verjaardag

  Je verhaal is prachtig, maar zeker de laatste zinnen zijn de mooiste die mijn zusje dik en dik verdiend heeft. Ze is een kanjer.

  Jij bent een kanjer, omdat je het zo mooi verwoord hebt.

  Maak er nog een gezellige avond van.

  Ineke

 4. Ha! Nu weet ik waarom het vandaag prinsjesdag is…omdat de prins dan een vorstelijke lofrede ( en dat is wat anders dan een troonrede) kan afsteken voor zijn prinses natuurlijk. Prachtig Hans! Ze heeft het verdiend en jullie verdienen het om nog heel lang samen door te gaan….Lechaim!

 5. Hans,

  Van harte hoor! Pluim voor Miep is zeker verdiend. Maar ook eentje voor jou hoor … een mooie rooie! Steeds weer veerkrachtig en ondernemend ondanks tegenslag. Je mag blijven hoor en nog heel lang. Zoenen!
  p.s. ik heb ook aan je project gedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s