Dierendag.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Het horen starten van een motor van een camper en die dan in het donker van de nacht zachtjes verdwijnt naar verre oorden. Bijvoorbeeld naar Spanje om te overwinteren en dan pas tegen het voorjaar weer terug te keren, dat is een geluid om gelukkig van te worden. Maar als daar tegenover staat dat de Hongaarse buurman zijn kettinghond voor al die maanden uitleent om te waken over de rijkdommen van de overwinteraars dan moet ik kotsen. Vooral omdat de hond als jonge wees van de straat werd geplukt en zogenaamd werd gered. Maar helaas is zijn bewegingsvrijheid niet veel meer dan een vierkante meter, omdat de ketting hem op zijn plek houd. Terwijl loslopende honden achter een hek veel meer angst aanjagen. Zelfs kleine Jolene weet menig ongenode gast op afstand te houden. Het is vandaag werelddierendag.En tijdens het maken van deze blog kreeg ik van vriendin K dit filmpje toegestuurd: <a href="” title=”dierendag” target=”_blank”>

Vieren wij werelddierendag? Oh ja, zeker. Om te beginnen eten wij vandaag vegetarisch (dat doen we wel vaker maar vandaag speciaal) en eten slechts wat de dieren ons te bieden hebben.
Het dierendagmenu.
Zo begonnen wij vanmorgen met een ontbijtje met vers gelegde eieren en Hans een glas koeienmelk. Tussen de middag aten wij een tosti met koeienkaas. Vanavond hebben wij als voorgerecht verse sla met kwarteleitjes en een gebakken ravioli met geitenkaas (van de Italiaanse winkel uit Pécs) met bijenhoning en lavendel. Daarna aubergine gevuld met buffelmozzarella (uit diezelfde winkel) uit de oven. Als toetje een huisgemaakt (koeien)roomijsje.
Het dierendagdierenmenu.
De kippen kregen vandaag twee grote zonnebloemen vol heerlijke zaadjes en een over het hoofd gezien en uit de kluiten gewassen courgette als extra. Niet om nog meer eieren te leggen, want ze zitten al 100%. Vier kippen, vier eieren per dag. De honden krijgen vandaag verse pasta met brokjes en een extra speelkwartier. De katten, zoals altijd verschrikkelijk verwende nesten, krijgen extra brokken want dat is eigenlijk het enige dat ze lekker vinden. Buiten die zelf gevangen muis natuurlijk, maar ook vandaag is het voor de muis dierendag.
En om deze blog toch met veel vrolijkheid te eindigen: kijk hier eens naar <a href="” title=”Take a chance on me.” target=”_blank”>

Mip

One thought on “Dierendag.

  1. Heb de filmpjes nu al een paar keer gezien en krijg nog steeds tranen in mijn ogen, zo erg dat het nodig is om zulke filmpjes te maken. Wat een mooi menu hebben jullie en de diertjes! Wij zijn nu tomatenjam aan het koken….vanavond wel kip, maar dan wel de gescharrelde…..
    En de buurhond, gelukkig heeft hij goede buren en misschien hele sterke tanden…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s