PIP

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Nee, ik heb geen borstimplantaten met de naam PIP. Noch heb ik mijn ogen laten liften of vet uit mijn buikwand weg laten slurpen. Niets van deze corrigerende ingrepen zijn mij ten deel gevallen. Wel zijn er duizenden mensen per jaar die in Hongarije deze of meer ingrepen laten toepassen. Waar gaat het dan wel om? Het gaat in dit geval om de naam PIP. Hier ligt een geschiedenis aan ten grondslag.

Toen wij jaren geleden door Hongarije trokken hadden we veel pret omdat er op veel muren en bushuisjes Miép stond. De letters stonden er in dikke witte verf en de schrijver ervan leek haast te hebben met dit werk. Het zag er nogal afgeraffeld uit. Niets wetend van de betekenis van deze naam poseerde ik uitgelaten voor de foto met boven mij mijn naam in lelijk schrift. Nadat ik me een beetje ging inlezen in de Hongaarse geschiedenis kwam ik die naam ook tegen en tot mijn grote schrik was het geen roepnaam of een voornaam maar de naam van een extreem rechtse partij. Nu wil het toeval dat een “í” in het Hongaars hetzelfde klinkt als “ie” en zodoende werd mijn naam Míp. Maar nu komt het probleem. Pip lijkt in het niets op borstimplantaten en wil daar ook zeker niet mee geassocieerd worden. Hij is een prachtige oerslimme Border collie die met trots zijn naam draagt. Maar geen fatsoenlijk mens zou nu nog op straat de naam Pip durven roepen zonder dat er vrouwen zijn die plotseling naar hun borsten grijpen met een blik van hoe weet jij dat? Daar moeten we dus iets op verzinnen. Wat? Dat weet ik nog niet. Maar wel dat wij onze lezers in ieder geval een prachtige kerst (ja, ja hier ligt sneeuw) en fantastisch nieuw jaar toewensen.

5 thoughts on “PIP

 1. Gewoon een streepje op de i van Píp,net als bij Míp? Of Jip ervan maken? Honden schijnen voornamelijk op klinkers te reageren dus Pip vindt die J vast niet erg, Waarschijnlijk toch minder erg dan ineens Piep te heten…
  Fijne dagen nog!

 2. Maak er pap en map van, ben je overal vanaf, of zit er dan weer een addertje onder het gras betreffende de hongaarse taal.

  Gezellig kits filmpje

  Wij wensen jullie een bruisend en knallend uiteinde vol liefde.

  pppprrrooooossstttt OP JULLIE GEZONDHEID

  Ineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s