Meeting Beau!

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Zijn ene oog is blauw, zijn andere oog is bruin. Hij werd Bowie genoemd, omdat Bowie ook twee verschillend gekleurde ogen heeft. Wij noemen hem Beau, omdat hij mooi is. Mooi van karakter, mooi van uiterlijk. Beau is net een jaar oud en wij zijn de derde en tevens laatste gelukkigen die ontzettend van hem gaan genieten.

We spraken erover. De laatste twee jaar al en het duurde even voor we het eens konden worden. We waren al een tijdje in contact met mensen die honden opvangen. Veelal verwaarloosde sterk vermagerde kettinghonden. Of honden die gewoon een schop onder hun kont krijgen en vlak bij het huis van de opvang uit de auto worden gezet. Zij socialiseren de honden, maken ze weer gezond en vinden daarna een weg naar een nieuwe baas. Op dit moment hebben ze er twaalf en ze hadden er bijna dertien als ze juist ons niet maandag die email hadden gestuurd. Een gouden tip zou je het zomaar kunnen noemen.
(kijk eens bij de links aan de rechterzijde en klik op: Hondenparadijs in Hongarije).

Maandag reden we naar hem toe om te zien of hij wel iets voor ons was. En hij wist wie hij moest paaien. Schoongelikt aan alle kanten aaide ik nog éénmaal zijn mooie kop en zei: tot donderdag dan maar. De eigenaar, zelf 23 border collies opgevoed, kreeg hem in oktober en heeft waarschijnlijk nooit een “klik” gekregen met deze hond. De hond was een wegloper en luisterde slecht. Soms als je “zit” zegt doet hij dat, maar meestal doet hij niets waren de laatste woorden die wij met hem wisselden.

Gisterenmorgen om klok slag tien uur werd hij gebracht. Wild enthousiast rennend als een koe die na een lange stalperiode de wei in mag. Zijn bench stond klaar en daarin natuurlijk een bak lekkere brokken. Pip en Jolene hadden geluk, want zij kregen natuurlijk ook wat extra’s. Al snel werden lippen opgetrokken en kwamen tanden bloot. We lieten ze gewoon maar even met elkaar. Maar toen er een hels kabaal uitbrak vlogen wij samen naar de deur. Ze hadden Beau ingesloten. Pip aan de bovenkant, Jolene aan de onderkant. Fijne kennismaking.

Ik nam Beau mee aan de riem en had nu baat bij de lessen die Pip en mij dichter bij elkaar brachten, omdat hij zo’n ongeleid projectiel was die nergens naar luisterde, zelfs niet naar zijn naam. Maar al snel viel ik van de ene verbazing in de andere. Beau volgde. Beau luisterde. Beau ging zitten. Beau ging liggen. Beau keek me aan als ik zijn naam riep. En eenmaal thuis zei ik alleen “plaats” en hij stapte keurig in zijn bench. Maar het mooiste moest nog komen.

Spelen. Borders zijn er gek op. Pip zou het liefst de hele dag achter frisbees aan rennen. Een spel dat we dan ook elke dag een paar keer spelen ondanks dat hij ruim zeven en half jaar is. En gisteren zag Beau voor het eerst een frisbee. Eerst wist hij niet zo goed wat er mee te doen, maar keek het spel van Pip af en nu vangt hij ze al op. Alleen terug brengen moet hij nog wel leren. Maar tranen heeft hij ons al bezorgd en een snel kloppend hart, omdat we hem zo ontzettend leuk vinden. En wij zijn niet de enigen. Want gisterenavond waren P en K er en als we niet goed opgelet hadden was de hond al bijna ontvoerd geweest.

En nu ligt hij bij te komen van zijn operatie. Een niet gecastreerde hond zorgt voor teveel onlust in de dierengroep. Zowel Pip als Jolene samen met de twee katten vonden zijn geur niet fijn. Maar ook het achterna jagen van zijn hormonen zorgt ervoor dat hij de poten neemt. Gelukkig heeft hij ziekenbezoek. Jolene ligt in haar mandje vlak naast de bench en Pip ligt aan mijn voeten en kijkt naar de hond. Er is nog niet gegromd, er zijn nog geen tanden bloot gekomen en wij kijken uit naar het moment dat hij uit zijn mooie slaap ontwaakt. Welkom Beau.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

10 thoughts on “Meeting Beau!

 1. Beau is een grote lieve schat! En wat een goede daad dat jullie zijn laatste baasjes zijn geworden, dat heeft hij verdiend. Een goed herstel gewenst en ik verheug me al weer op het weerzien.

 2. Ik zou zeggen veel plezier meet en van de nieuwe aanwinst, wij hebben 3 jr. geleden een asielhond meegenomen als kameraadje voor onze toenmalige bullmastiff , die zich erg eenzaam voelde na de dood van zijn 2 kameraadjes.
  Er werd gezegd ze luistert niet , kan niet aan de riem enz. Wij hebben haar het wekend meegenomen om te kijken of het klikte met de bull en ons natuurlijk, vanaf de 1e dag luistert ze , loopt keurig aan de riem enz. mijn zegt wel eens het lijkt wel of ze ned. baasjes gehad heeft. Alleen na het overlijden van de bull vorig jr. is ze erg angstig geworden, ik denk dat ze de bescherming een beetje mist. 70 kg. tegenover 20 kg. dat scheelt veel kilo’s om je achter te verbergen.

 3. Hoi Hans en Mip
  Wat ben ik blij met mijn inval jullie te tippen over Beau,gek als ik ben op Border Collie’s ben ik hartstikke jaloers op jullie,als we niet al zoveel honden hadden zat hij zeker bij ons.
  Deze Beau heeft echt heel veel mazzel gehad met jullie en andersom.
  Heel,heel veel plezier met hem en hopelijk voelt hij zich snel weer beter.
  Groetjes,
  Ingrid

 4. Geweldig! Wat een mooi verhaal en wat een fijne nieuwe huisgenoot. Zeker weten, van en bij jullie krijgt ie alles wat zn hartje maar kan begeren. We hopen dat ie gauw bijkomt en dat wij gauw kennis mogen komen maken!

 5. Lieve Hans en Maupie
  Van jullie email-bericht naar jullie blog gesneld.
  Wat een prachtige hond en wat heeft hij jullie al ingepakt met zijn verliefde blik en natuurlijk luistert hij goed naar mensen die er alles voor over hebben om voor je te zorgen en liefde te geven.
  Wij wensen jullie en de beestenboel een heerlijk landleven toe.

  Knuffels en kusjes voor allen
  Ineke

 6. hoi Hans en Mip
  fijn te horen dat alles goed gaat met de kleine dondersteen
  weet zeker dat hij het goed bij jullie zal hebben we komen hem zeker binnen kort eens opzoeken huis is wel beetje leeg zonder hem mar goed we hebben er voor gekozen ook met oog op de kleine die we mog hebben die is ook beetje van slag maar goed die krijgt nu ook de aandacht die de pup nodig heeft als er iets is je kunt me altijd bellen voor raad en daad mvg piet en patricia

 7. Ik ben heel erg blij om te lezen dat hij nu een heel goed nieuw huis heeft waar hij het echt naar zijn zin heeft!

  Hij is afgelopen zomer met zijn oude baasje eens hier geweest aangezien ik had aangeboden om op hem te passen als de eigenaren naar het buitenland gingen. ik vond het op het eerste gezicht zoals je omschreef een ongeleid projectiel die alleen maar zijn hormonen achterna liep waardoor er grote kans was dat hij ontsnapte en/of wegliep. Dat in combinatie met mij labrador die territoriaal dominant kan zijn tegen zulke honden leek me dit geen goed plan.

  Ik wens jullie ontzettend veel plezier met hem! met de nodige liefde en training word het zeker een hele lieve en trouw maatje!

 8. hoi hoi.

  dat is mijn bowie als jullie willen kan ik jullie een link geven naar mijn hyves daar staan fotoos op van vader en moeder.ook heb ik nog heel veel pup fotoos

  bowie is 13 oktober 2010 geboren door een rare omstandigheid.
  onze skye een zwart witte border is in nederland enkele jaren terug gecastreerd mij is toen door de veearts verteld dat die absoluut geen babytjes meer maken kon.
  dus toen onze flye een kortharige driekleur border loops was heb ik skye er gewoon bij gelaten.
  en wat schetse mijn verbazing naar een paar weken werdt ze wat dikker en toen dacht ik hmmmmmm er klopt iets niet.
  mijn vermoedens werden bevestigd ik had alles thuis klaargemaakt voor een eventuele bevalling en jawel 2 puppies helaas ging bobiwes zusje de volgende morgen dood en toen was bowie alleen.ik heb bowienaar men beste kunnen opgevoed maarhad al wel beslotn dat die niet bij mij kon blijfen ik had hondjes genoeg. ik heb af en toe een ad gezet hier maar totaal geen reakties toen kwam piet in beeld en die besloot om bowie een kans te geven.

  toen bowie bij mij wegging kon die de basis begrippen weglopen deed die niet nu had ik ook een afgezette tuin.

  bowie was en is gewoon een lekker jonge lobbes die van spelen rennen en aandacht houdt.

  ik hoop dat julie van hem genieten dat verdient die absoluut en ik zou het leuk vinden af en toe is te horen of lezen hoe het gaat met hem.

  zitten jullie ver uit de buurt van szigetvar?

  gr anneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s