Bloemlezing.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

In de kamer hangt al dagen de geur van hyacint. In een klein vaasje ernaast staan katjes, mooi wit pluizend. In het raamkozijn, in prachtig helrood bloeiend, een amaryllis. Gekregen van vrienden P en K. Van mezelf weet ik dat ik een amaryllis moet krijgen of weggeven, maar nooit zelf moet kopen. Het doet me ook altijd weer aan mijn moeder denken. Ze sloeg geen jaar over, voor alle kinderen zo’n knol. Dat was dus een koffer vol. En sinds vandaag is er een nieuwe geur bij. Eigenlijk ook al een oude geur. Kreeg ik in Nederland elke week een grote bos verse witte lelies, hier in Hongarije is dat lastiger. De bloemen gaan per stuk en zijn overdreven duur. Niet alleen voor Hongaarse maar zeker ook voor Nederlandse begrippen. Ze staan over het algemeen al helemaal in bloei, zodat het genot ervan slechts enkele dagen beslaat. En verder staan de eerste kleine kweekbakjes in de vensterbank voorzien van zaadjes die straks hun bloeiende schoonheid in de tuin mogen tonen. Maar hoe kwam Hans aan die lelies?
Mooi rood is prachtig!
We hebben een vriend die een prachtige bloemenwinkel heeft in Pécs. Met die vriend ging het een tijdje niet zo goed, waardoor er een plakkaat op de deur kwam: zárva! Dat zoveel als “gesloten” betekend. Maar medicijnen hielpen hem er weer zo goed als bovenop en sinds een paar weken is de bloemenwinkel weer open. Gisteren belde Hans hem en hij klonk opgetogen. Niet veel later volgde een afspraak dat ze vandaag samen naar Budapest zouden rijden om de bloemenveilig te bezoeken. Nou ja, vandaag! Het was meer vannacht. Om vijf uur gleed de auto met Hans achter het stuur de poort uit. Niet dat ik hem er uitliet want mijn bed was nog veel te warm en te lekker om er al uit te gaan. Aan het begin van de middag keerde hij terug met een arm vol prachtige verse welriekende witte lelies die nu hun schoonheid in de vaas tonen. Maar dat was nog niet alles.

Zijn ze niet prachtig!


Uit een tas die ik mocht uitpakken kwamen drie prachtige bloempotjes tevoorschijn, door onze vriend ontworpen en gemaakt. Ik ben blij dat hij weer de goede kant op gaat.

Nieuwe collectie.

En hoe gaat het met onze nieuwe hondenvriend Beau? Hij is een cadeau waar we elke dag om moeten lachen. Een groot cadeau met een heel groot en bijzonder hart. Soms ook een wat lomp cadeau die niet altijd raad weet met zijn slungelige lijf. Maar bovenal zijn Pip en hij nu vrienden en wil zelfs Jolene met hem spelen. En ook ik blijf in beweging want die frisbees moeten natuurlijk wel vliegen. En de twee borders? Die vliegen er als dwazen, hele lieve dwazen achteraan.

Hier even in "ruststand".

Mip

5 thoughts on “Bloemlezing.

 1. Na 11 jr. op de bloemenveiling gewerkt te hebben mis ik erg , bloemen en dan vooral op vrijdag een arm vol van de baas, in hongarije vindt ik ze ook duur, maar je kan lelies heel goed zelf kweken, ik vind het heerlijke bloemen, veel plezier van je bos.

 2. dat is nog eens een lelie,mooi he. Alleen de lucht kan ik af en toe niet verdragen, zal wel aan mij en mijn gevoelige zintuigen liggen, maar fijn dat je weer even die oude sfeer terug hebt.
  Beau blijft beau, een leuke kop en naar ik hoor een leuke hond, wat een feest.

 3. Lieve Maupie

  Onze moeder heeft zonder er erg in gehad te hebben ervoor gezorgd, dat zij in herrinnering blijft niet alleen vanwege de amaryllis, maar ook de cactus en varen spelen een rol.
  Inderdaad de lelie’s en amaryllis is prachtig.
  Hier is het echt lente. Overal staan de lentebloemen al te bloeien.
  En dan beau, zoals hij daar kijkt, zou je hem op schoot nemen. Wat een schattepad.
  Fijn weekend

  Ineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s