Het einde is nog niet in zicht.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

De weg rondom het ziekenhuis was bedekt met vette sneeuw. Zoals bij zoveel ziekenhuizen hier in Hongarije is ook hier sprake van een waar doolhof en je vraagt je af hoe het mogelijk is dat patiënten ooit nog de weg naar huis kunnen vinden. Na lang zoeken vonden wij de kamer. En daar zat hij op zijn bed, te schrijven in een puzzelboekje. Vele kilo’s lichter en een bleek gezicht. Maar toch, zijn ogen lachten toen hij ons zag. Hij begon direct zitplaatsen te regelen en nam zelf weer plaats op zijn bed.

Het is alweer bijna twee weken geleden dat er half in de ochtend bij hen een ambulance voor de deur stond. In huis werd een strijd geleverd op leven en dood en in dit geval was het leven de winnaar. Met stroomstoten werd zijn hart weer op gang gebracht. Naar ik die dag vernam hebben ze dit drie keer toegepast. Naar ik gisteren begreep was dat twee keer. Het is mij om het even, Laci is weer in het land der levenden. Maar hij zal nog wel een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven.

Sneeuw. Het is niet de favoriete wintersport van kippen. Ze hebben zich sinds de eerste dag ook niet meer buiten vertoond. Toch wordt het (vrijwillige) verblijf in het hok ook hen soms teveel. Eén van de Gina’s besloot op avontuur te gaan. Ze wipte uit het hok, wandelde door de platgetrapte sneeuw in de richting van het terras. Wat ze niet gezien had was dat de sneeuw er naartoe hoog en vers was. Ze wandelde door en kwam uiteindelijk zo diep in de sneeuw, dat slechts haar koppie er net bovenuit stak. Een hoop geschreeuw vanuit het kippenhok trok mijn aandacht. Bibberend van de kou liet ze zich oppakken alsof ze al jaren een makke kip is geweest. En als bewijs dat het hen niet van de leg heeft gebracht vond ik in de middag gewoon weer vier eieren in het nest.

Eerst maar los uit de sneeuw.

Zo mak als een lammetje laat ze zich oppakken.

Nieuwe sneeuwval te zien vanuit het raam. Lekker warm bij de kachel, dat wel.


En sinds vanmorgen wordt de wereld nog witter als dat al mogelijk zou zijn. Een lading van 10 centimeter komt onze kant weer op. Dat wordt straks weer schuiven en scheppen en misschien toch maar die lieslaarzen aan gaan schaffen die in de aanbieding staan bij de sportvisssers winkel. Nee, het einde van de winter is nog lang niet in zicht.
Oh ja, voor de helderheid doe ik de voorspellingen er even bij. Hadden wij maar “elf steden”.

Links boven in het rood staat -13, dat is de temperatuur van dit moment.

Mip

4 thoughts on “Het einde is nog niet in zicht.

 1. wat een wittigheid, gaan jullie het record proberen te verbreken van Corsica? 3 mtr, is toch te gek voor woorden.

  Doe Laci de groeten en wens hem beterschap, gelukkig heeft hij het gered.

 2. Hans jij wel, maar Maupie kom jij nog boven de sneeuw uit. Wat een prachtige wereld en wat en een arbeid.
  Maakt Jolien al mollengangen? Wat een prethonden hebben jullie.

  Geef Laci een dikke knuffels van ons en groet hem van ons.

  Ineke

 3. Doe de groeten aan de buurman Laci bedoel ik. Hij ziet er weer goed uit. Jullie ook. Hier schaatsen, heerlijk schaatsen. Schuin over de scheuren en acrobatische toeren. Maar zo heerlijk en ging het nog maar even door. Maar het dooit weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s