The postman/A postás.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Vanuit het voorhuis hoor ik: “niet kijken, eerst luisteren”. Ik stop waar ik mee bezig ben en na een seconde roep ik: Lulu, To sir with love! Hoofdrol Sidney Portier, 1969. Fout! Nee, nee eerder! 1967! Dat is goed. En zo komt er een hele serie voorbij. Blonde vrouw, overbeet, mooie vrouw, Yello taxi! Hans roept Joni en ik roep Mitchel. Toch wordt deze test niet goed bevonden. Maar we kijken wel samen naar de opname waarop ze nog steeds mooi is en haar overbeet breeduit te zien is. En zo kun je genieten van een geheugentraining met muziek en van elkaar als je een beetje insneeuwt.

Maar het gaat kriebelen die sneeuw. Het is mooi, het is prachtig, het is heerlijk vooral voor de honden en voor mij. Het licht van de zon en de sneeuw zijn in perfecte combinatie met de temperatuur. De verleiding van warm water en sneeuw op het hoofd werd te groot en zondag reden op weg naar heerlijkheden die een mens gelukkig kunnen maken. Stel je maar eens voor: een heuse sneeuwjacht rondom je hoofd terwijl je lichaam zich beweegt door water van een graad of dertig.

Een winterse duik in het warme buitenbad.

En gisterenmorgen was er post. Een bijzondere brief en een bijzonder pakje. De brief kwam van de oncoloog uit Budapest waar Hans slechts zes weken op heeft hoeven wachten en het pakje kwam uit Rotterdam, afkomstig van nicht Lisa. Dat dit pakje is aangekomen mag een wonder heten. Want bij aanschouwing van de twee kleine zakjes met witte poeder zou je als leek het verschil niet kunnen zien tussen stevia en coke. Maar gelukkig was het stevia, een zoetmiddel dat 300x zoeter is dan suiker. En met deze stevia gaan wij experimenteren! In de keuken natuurlijk. Straks de geuren van mooie meringue (gebakken lucht) met de smaak van suiker maar de calorieën van, bijvoorbeeld, een hap sneeuw.

Tijdens de workshop van twee weken geleden bakten we ze nog met "echte" suiker!


En als laatste een foto voor zwagers Koos en Ton. Koos die na een val op het ijs (na de Westlandroute te hebben geschaatst en toen nog een extra rondje over de Vlieten, omdat je maar nooit weet hoe lang het weer gaat duren) met een zware hoofdwond in het Erasmus ligt en voor wie ik als niet gelovige elke dag een kruis zal slaan dat hij snel weer de oude wordt. Net zoals voor zwager Ton die zich opmaakt voor een zware operatie.

Voor Koos en Ton van Pip en Beau die ik bij toeval samen in de bench betrapte.

Mip

7 thoughts on “The postman/A postás.

 1. Leuk: stevia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stevia)! Probeer zelf wat plantjes te telen: http://www.tuin-wiki.nl/Main/SteviaRebaudiana

  Tja, het schaatsen. Ook ik heb genoten, maar ook geconstateerd dat ik “een man van middelbare leeftijd” ben geworden. Het gaat mij niet langer om de prestatie van een mooie lange tocht, maar om het genieten van het maken van mooie slagen. Voorts ben ik voorzichtiger geworden en dus bang om te vallen. Het lichaam is niet meer van elastiek.

  Mooie foto van het zwemmen in warm water tijdens winters weer!

  • Maar beste Leen… wat dacht je… de zaadjes staan al heerlijk te kiemen en zullen eerdaags als de koude wat verdwenen is in een potje worden overgedaan. Dan in de volle grond en natuurlijk later het verspenen…. want wat dacht je van een tuinbouwopleiding… die gaat toch nooit verloren…. net zo min als die mooie slagen op het ijs, toch? Maar desalniettemin onze dank voor het meedenken. Vinden trouwens ook de stukjes in de Boerderij erg leuk en leerzaam.

 2. Lieve Maupie en Hans
  Bedankt voor het slaan van het kruis, want met Koos gaat het iedere dag een stukje beter. Blijven slaan aub en bedankt voor jullie lieve skype-gesprekken.
  Het was niet na de Westlandtour, maar een dag dat wij samen met een vriend relaxed aan het schaatsen waren. De mannen gaan af en toe wat harder omdat zij sterkere dijen hebben dan ik en ik de kunst van het schaatsen nooit echt goed onder de knie heb gekregen.
  Bedankt namens Koos voor de leuke hondenfoto.
  Hans je hebt eindelijk je brief binnen. Sterkte met het verdere verloop.
  Dikke kus
  Ineke

 3. Lieve Maupie en Hans
  Bedankt voor het slaan van het kruis, want met Koos gaat het iedere dag een stukje beter. Blijven slaan aub en bedankt voor jullie lieve skype-gesprekken.
  Het was niet na de Westlandtour, maar een dag dat wij samen met een vriend relaxed aan het schaatsen waren. De mannen gaan af en toe wat harder omdat zij sterkere dijen hebben dan ik en ik de kunst van het schaatsen nooit echt goed onder de knie heb gekregen.
  Bedankt namens Koos voor de leuke hondenfoto.
  Een nog leukere foto in het bad. Echt geweldig
  Hans je hebt eindelijk je brief binnen. Sterkte met het verdere verloop.
  Dikke kus
  Ineke

 4. Lieve Maupie en Hans

  Blijf aub het kruis slaan, want het gaat iedere dag een beetje beter met Koos.
  Namens Koos bedankt voor de leuke foto, maar die van jou is ook geweldig.
  Hans de brief is er, dus er kan weer wat ondernomen worden. Sterkte.
  Dikke kus
  Ineke

 5. Lieve zus,

  Soms is de digitale snelweg zó langzaam dat je je geduld ervan zou kunnen verliezen. En uiteindelijk haalt alles elkaar weer in en staan er ineens drie berichten achter elkaar. Dat is toch ook mooi, die herhaling? Ik vind het in ieder geval niet erg.

  Liefs van je jongste zus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s