Gekanker en andere zaken.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ik stapte achter het stuur en reed de weg weer op. Zojuist maakte de politie ons 20.000 forinten armer en Hans mocht niet meer rijden, omdat zijn rijbewijs verlopen is. Nou ja, verlopen. Eigenlijk is het niet verlopen. Hans had een doktersverklaring moeten hebben waarin staat dat zijn ogen zijn getest. Daarna een stempel van het gemeentehuis. Zoiets. Pas als de stempel erop staat kan alles weer in orde gemaakt worden. Dat zal waarschijnlijk maandag zijn. Wat wel bijzonder was dat Hans moest blazen. Ik hoefde niet te blazen, maar dat treft want met alcohol achter het stuur tref je ons niet aan en al helemaal niet om elf uur in de ochtend. Eerlijk is eerlijk. Er zijn ergere dingen maar natuurlijk ook leukere.

En wat is leuk? Kippen die eieren leggen en een haan die mij elke morgen vroeg weer wekt met zijn gezang. Ik zeg „mij” omdat Hans dan meestal al lang aan het werk is. En vooral als je deze link leest kun je begrijpen waarom onze Gina’s ons zo vrolijk stemmen. http://nos.nl/artikel/351631-noodklok-wegens-eierschaarste.html” title=”eierschaarste”>
Wat is nog meer leuk? Beau is leuk. Vrolijk en speels en lekker fanatiek met frisbees. Een donders genoegen hebben wij van deze hond. En met wij bedoel ik ons hele dierengezin erbij.

Beau, soms sneller dan zijn eigen geluid.


Wat is minder leuk? De muren wit verven met spul dat verkocht wordt als „super latex” maar bij gebruik nog dunner is dan magere melk waardoor na twee lagen de muren nog steeds niet helemaal egaal zijn. Wat ook minder leuk is de bureaucratie in de gezondheidszorg in zowel Hongarije als Nederland. Ik zal u de ellenlange details besparen, maar na anderhalf jaar wachten, soebatten en vrouwelijke hormonen is hier in huize Molenkamp besloten dat Hans stopt met verdere behandeling tegen kanker. Verder zal hij zich nog slechts laten controleren door de uroloog. Of dit een wijs besluit is zal de toekomst moeten uitwijzen, maar een besluit is het in ieder geval. En wat is heel erg? Overbuurman Janoz. Tegelijk met Hans terecht gekomen in het kankercircuit en na slopende chemotherapie en bestralingen zien wij langzaam het leven uit zijn lichaam verdwijnen en het licht in zijn ogen doven en niemand die ook maar iets voor hem kan doen.

Toch eindig ik met iets moois. Allereerst sterkt Laci weer een beetje aan. Na ruim drie weken ziekenhuis keerde hij terug als een mager wrak maar nu lijkt het leven hem weer een beetje toe te lachen. Hij wandelt kleine stukjes en de buitenlucht doet hem duidelijk goed. Maar het allermooiste bericht is van onze in Hongarije wonende vriendin M. Na vorig jaar behandelt te zijn tegen een agressieve vorm van borstkanker leken er in haar lichaam weer nieuwe vijandelijke cellen te ontstaan. Maar gisteren gilde ze het bijna uit door de telefoon: Ik ben schoon! Helemaal schoon! Als dat niet wonderschoon is?

Mip

3 thoughts on “Gekanker en andere zaken.

  1. Wat goed dat jullie altijd de positieve dingen kunnen zien bij al die ellende! Dat is echt knap want je zou er zomaar heel erg depri van kunnen worden.
    En wat heerlijk voor vriendin M!!!

  2. Plussen en minnen, het leven zit er vol mee. Leuk dat we op afstand een beetje kunnen meegenieten van alle plussen, maar het is wel schrikken van de min. Het komt over als een emotioneel besluit i.p.v. een rationeel besluit. De toekomst zal inderdaad uitwijzen of het een wijs besluit is.

    Het voorjaar breekt ook hier door. Het wordt een mooie dag. Ook voor vandaag geldt weer: Carpe diem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s