“Smakelijk”.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen

“Smakelijk”. Het is een nieuw restaurant in Vlaardingen waar je kunt eten en drinken. Naar het schijnt dekt de naam “Smakelijk” de hele lading voor zowel inrichting als wat er geserveerd wordt. Wat moet ik nu met zo’n melding terwijl wij 1.500 kilometer van deze plek verwijderd zitten?

In een email van vriendin K, die ook alweer jaren in Hongarije woont, las ik een kleine recensie van een vriend van haar. Zijn naam is Mi (Ba is zijn vrouw en zo vormen zij samen BaMi) hij woont in Den Haag en is zelf een hele echte Chef. Naar ik begrepen heb heeft hij de eigenaar van “Smakelijk” opgeleid, helemaal zeker weten doe ik dat niet maar dit terzijde. Mi was nieuwsgierig en samen met Ba en nog wat vrienden schoven zij aan in het restaurant. Het eerste woord dat ik tegen kwam was “perfect”. Het eten zat vol verrassingen en creatieve gerechten. Ook het restaurant schijnt er mooi en smaakvol uit te zien. Toen kreeg ik op 1.500 kilometer afstand ineens een trots gevoel dat er in onze geboortestad, juist op dit moment van onzekerheden, iemand het aandurft om zijn hart te volgen en een tent op te zetten die “Smakelijk” heet. Als ik er nog zou wonen zou ik er zeker ook eens aan willen schuiven. Ik hou van restaurants die inspireren en dat lijkt het zeker te doen. Het is via een omweg maar ik vind het wel leuk om het te vermelden. Hier dus de vermelding.<a
Wat ook via een omweg gaat is regen. Elke keer worden we weer gewaarschuwd voor een enorme plens maar steeds weer gaat het net aan ons voorbij. Ondertussen is de grond zo hard als beton waar met geen schep in te komen is. Nu heb ik die schep nodig voor eetbare plantsoenen die al maanden in mijn hoofd ronddwalen. Plantsoenen van gierst, tarwe en maïs opgesierd door broccoli, okra (die plant is zo mooi!), zuring en artisjokken. Daarbij nog wat mooi klein spul waardoor het een kleurig geheel moet worden.

Maar dan moet het wel gaan regenen. Buiten het feit dat het mooi is moet het ook nog smakelijk worden. Als ik nu naar buiten kijk zie ik donkere wolken. Nu maar hopen dat de harde wind ze voor even niet voorbij blaast.

Mip

2 thoughts on ““Smakelijk”.

 1. Ha Mip,

  Leuk dat je van zover van een restaurant dichtbij ons gehoord hebt.
  Ik heb me voorgenomen om zo spoedig mogelijk daar eens te gaan eten.
  Neem dan collega’s of een vriendin mee, lijkt me heel lekker.
  Het paasmenu ziet er goed uit.

  Je hoort van me als ik er gegeten heb.
  Groet, Marijke

 2. Ik constateer dat het probleem “water” in droge perioden nog steeds bestaat. Een regenbassin dat wordt gevuld in natte tijden kan heel nuttig zijn.

  Leuk dat de faam van “Smakelijk” inmiddels ook al Hongarije heeft bereikt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s