Over klamboe’s en stresskippen.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Sommige deden een stap opzij. Bang dat het een overdraagbare ziekte was. Anderen dachten dat het uitslag was van wekenlange hitte in dit land. Maar de echte oorzaak was: muggen! Mijn linker zijkant zag eruit als een krokodillenleren koffer. Geperforeerd met bulten. Er stond nog net niet de tekst bij “Hier langs afscheuren”.

Vriendin E kwam direct met de oplossing. Zij en P slapen er ook alweer tijden onder. Ze had er nog eentje over. Hans en ik sliepen er ook vaak onder maar bij de verhuizing van meer dan vijf jaar geleden is het ding loos geraakt. We draaiden een haakje in het plafond en drapeerden de dunne stof over het bed met de in en uitgang aan het voeteneind. De klamboe hing. Een fijne gedachte om eens een nacht in één keer achter elkaar door te slapen zonder moordneigingen. Maar de moordneigingen bleven, zonder dat ik het wist.

Ik voelde de dunne stof over mijn hoofd en dat was niet lekker. Daarna was het weg. Naast mij hoorde ik dat het nu wel een keertje genoeg was en zodoende knoopte Hans de klamboe op. Aangezien ik mij volkomen in dromenland bevond snapte ik er helemaal niets van. Hij stond aan de rand van het bed en lachte. Dat viel mee, vooral omdat hij doodsangsten moet hebben uitgestaan. Eenmaal op adem vertelde hij dat ik hem die nacht bijna drie keer had gewurgd. In mijn slaap maakte ik een soort web van de klamboe en nam hem in de wurggreep. Ik verontschuldigde me voor mijn moorddadige gedrag en viel weer in slaap. Maar vannacht was het echt genoeg en bijkans met de striemen in zijn hals zag ik hem de klamboe opvouwen. Naast het bed. Op de grond. Die komt niet meer aan het plafond. Nu alleen nog een oplossing zoeken tegen de muggen.

Waar ook moorddadige dingen gebeuren is in het kippenhok. Zondag reden wij naar de markt om voor een paar buren kippen te kopen. Bij het uitzoeken zag ik een paar hele leuke lieve kipjes. Zonder aarzelen riep Hans naar verkoper: Doe er maar twee extra bij. En zo kon het gebeuren dat wij buiten Gino en zijn vier Gina’s nu ineens twee Sophia Lorre’s hebben. Twee mooie beeldschone zwart witte kipjes, pas acht weken jong. We wisten dat dit best wat trammelant kan geven en dat kippen de uitvinders van de “Pikorde” zijn. Maar om nu twee van die zoete kleine kipjes de stuipen op het lijf te jagen en in de hoek te dwingen om daarna al hun voer voor hun ogen weg te pikken. Dat gaat me iets te ver. Maar erger nog is dat de dames de hele dag in opstand zijn en het uitschreeuwen terwijl Gino voor hen een andere legplaats zoekt. Het was even zoeken. Onder de sparren, onder de caravan, onder de vijgenboom, onder het kippenhok zelf. Maar ineens viel mijn oog op vier verse eitjes. Gelegd achter het kippenhok, een plek waar ik niet bij kan maar als Hans zich flink uitrekt en over de scherpe puntjes buigt verdwijnen de eieren alsnog in de doos. Je zou er moordneigingen van krijgen.

Mip

4 thoughts on “Over klamboe’s en stresskippen.

  1. Leuk die kipjes! Komen snel kijken.
    En die moordneigingen….een psycholoog zou er hele theorieen op loslaten….kijk maar uit Hans, vrouwen moorden over het algemeen met gif!

  2. Da’s ook toevallig. Gisteren liep ik in een winkel en zag een klamboe hangen. Ik bedacht dat als ik al last van muggen zou hebben, zou ik dan onder zo’n ding kunnen slapen en het antwoord is, NEE. Ik zou hem altijd “voelen” Jammer dat het niet werkt want lek geprikt worden is geen lolletje. Ik durf haast niet te zeggen dat wij er geen last van hebben, ik slaap met het raam open, lees met het licht aan ( het komt trouwens door je warmte ( geur) en niet door het licht. Ik zorg wel dat er geen bakken, potten en teilen met stilstaand water staan. Hoop dat jullie een oplossing vinden.Want slecht slapen is een ramp..he, Hans?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s