In blijdschap delen wij u mede…..

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ik had trek in vissoep. Heel erge trek en bij geluk lag er nog een verse zeevis in de vriezer. Die hadden we een tijdje geleden in Kroatië aan de haak hadden geslagen. Nou ja, gewoon gekocht natuurlijk op de kleine markt aldaar, nog geen uur rijden hiervandaan. Wat nog een geluk was dat het pas negen uur in de ochtend was. Tijd om de zonne-oven in stelling te brengen, want ook de zon blijft hier maar door branden. Alles bij elkaar een mooie combinatie om bouillon te trekken. Rond elf uur klonk het gerinkel van de telefoon. György, onze burgemeester. Om twee uur verwachtte zij een radioreporter die graag een verslag wilde maken over de zonne-oven. Mooi dat nu de bouillon stond te trekken.

Thomas en Marlou met dochter Nuria kwamen voor de lunch. Hans had al opdracht gekregen niets te doen. Zij zouden alle boodschappen meebrengen en de lunch bereiden.
Wat een verrassingen kwamen er op tafel. Kortgeleden hadden zij een diner genuttigd aan de Donau in Servië, ongeveer een uur rijden bij hen vandaan. Ze aten er zoetwatervis, iets waar we allemaal niet van houden. Maar ze waren verrast door de heerlijkheden die op hun bord kwamen en zodoende namen ze gelijk wat boodschappen mee waaronder ook een hertenworst. Diep donkerbruin, sappig en toch droog en smaakvol bovendien. De vis was gerookt en wordt op olie bewaard. De keuken geurde naar verse ui, citroen en vis. Heerlijk was het allemaal. Maar vooral de smaak van mooie vriendschap laat het allemaal nog lekkerder smaken.

Lunch op een mooie woensdagmiddag.

Toen we net klaar waren met de lunch arriveerde de burgemeester en niet veel later de reporter. Een mooie jonge vrouw met passie voor haar werk. Op haar verzoek opende ik de oven nadat ik haar had gevraagd een stap naar achteren te doen. Ze kon haar ogen niet geloven toen een wolk stoom de oven verliet. En in die wolk de geur van visbouillon die overweldigend lekker rook. Ze was overtuigd en vroeg honderduit over allerlei zaken. Ook aan de burgemeester die haar verhaal met steeds meer flair en overtuiging vertelt. Vooral dat laatste maakt ons blij, want overtuiging is in deze cultuur niet altijd makkelijk. Gisterenmorgen tussen 06.00 en 09.00 is de uitzending de lucht in gegaan. En of het niet genoeg is kwam vandaag Hongarije Vandaag uit. Een digitale krant met veel nieuws over Hongarije lees maar:
Google even op “Hongarije Vandaag” als je het artikel zou willen lezen. De link werkt helaas niet.

Het experiment met de visbouillon is meer dan geslaagd. De pan snel omgespoeld omdat er een volgende lading lag te wachten.

Een kruiwagen vol. Maar sommigen moeten nog een beetje bijkleuren.

Maar er is reden voor nog meer blijdschap. Omdat het vorige keer helemaal mis ging hebben we nu, in samenspraak met de moeder, besloten het zwijgen er toe te doen. Maar vandaag kunnen wij u in blijdschap mededelen

De kleine heeft nog geen naam, omdat het geslacht nog niet bekend is. Jawel, Gino is vader geworden. Moeder en kind maken het goed.

Mip

5 thoughts on “In blijdschap delen wij u mede…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s