Draad los, draadloos. Up-date.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ik hoorde het ergens knetteren en daarna slechts een piepklein wolkje. Al een tijdje was het draadje los maar werd door sterk zwart plakband bij elkaar gehouden. Tot dat piepkleine wolkje. Toen deed hij het niet meer, mijn altijd zo trouwe vriend “Apple Powerbook”. Geen punt, nieuw snoer ging snel in de bestelling. Toen bleek dat ook de batterij door de kortsluiting kapot was gegaan. Geen punt, nieuwe batterij in bestelling. Dat is bijna drie weken geleden. Nu kan ik natuurlijk best eens de computer van Hans gebruiken maar dat blijft lastig als twee mensen er op dezelfde tijd gebruik van willen maken. Hans reed wat heen en weer naar Pécs voor snoeren en stekkers en bijpassende mogelijkheden. En nu zitten we samen op één kamer. Hans achter zijn eigen computer en ik achter een oudere versie die voor mij volkomen nieuw aanvoelt.

En dan nu maar een up-date van de zaken die nog niet beschreven zijn.

Ik vind haar wel zielig zo alleen in die toch wel kille ruimte. Maar het is voor haar eigen bestwil. Ze moet eerst opknappen en sterk genoeg worden om weer terug te keren in de groep. Het was niet haar schuld. Zij liep gewoon in het zonnetje wat zaadjes te pikken. Het was Pip die haar finaal de grond in liep in het vuur van zijn spel. Ze lag daar met een trillend pootje waar ze niet meer op kon staan. Omdat de breuk ergens bovenin zit kon het pootje niet in een spalk gezet worden. Het woord “slachten” klonk mij als mokerslag in de oren. Snel maakte ik ruimte in de garage. Maakte een bedje van stro voor haar omringd met drinkwater en voer. De volgende dag zette ik de deur open en al snel kwam Gino met zijn gevolg binnenwandelen. Ziekenbezoek dacht ik nog. Hans vindt dat ik kippen menselijke waarden toedicht en daar moet ik hem gelijk in geven. Binnen enkele seconden stond ik te vegen met een heksenbezem om de arme gewonde kip te redden van haar aanvallers. Kippen zijn gewoon gemene etterbakken die, als een kip niet meer helemaal in de groep past, gewoon overgaan tot een poging tot moord. Nu bezoek ik haar een paar keer per dag en breng haar extra lekkere dingetjes omdat er in de garage niets te pikken valt. En als dank legt zij weer bijna dagelijks een ei. Het gaat al wat beter maar ze is zeker nog niet sterk genoeg om zonder mij en zonder mijn bezem naar buiten te gaan.

Dit was voor even een kleine up-date. Morgen meer.

Mip

5 thoughts on “Draad los, draadloos. Up-date.

  1. Welke kip is het om precies te zijn? Ze heeft toch wel een naam? Dat heelt beter als je haar naam steeds noemt, denk ik haha en wij kunnen ook in onze meditaties haar meenemen. Een gebroken pootje, ach…….Is Jolene al op bezoek in de garage geweest? Om zijn excuses aan te bieden. Ja toch zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s