Regenjas grijs.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Wat is het leven leuk als zon de schijnt. Leuke titel voor een liedje. En dat is het dan ook. Ik hoorde het vrolijke muziekje erbij en zag het gezicht van Rudy Carel in zijn jonge jaren. De tekst ken ik eigenlijk niet, alleen die ene zin: Oh wat is leven leuk als de zon schijnt. Terwijl het weer al de hele dag nog grijzer is dan de regenjas van Inspecteur Derrick ooit was.

Het refrein bleef maar steeds door mijn hoofd rollen.Ik bedacht dat het eigenlijk vreemd is dat je niet vrolijk kunt zijn met regenjas grijs weer. Ik geef toe, ik ben een lichtgevoelig mens en heb met dit soort dagen meer behoefte om een winterslaap te gaan houden dan dat ik bijvoorbeeld actief aan een weblog zou werken. Toch, er is iets in mij, en ook zeker in ons, om positief te blijven. Het leven zelf toe te lachen en het te omarmen alsof het de eerste mooie lentedag zou zijn. En omdat het hoofd ook nog eens vol met ideeën zit die moeten worden uitgewerkt is daar juist die regenjas grijze dag een mooi moment voor. Ik ben de belastingdienst dan ook dankbaar voor de woede die zij in ons hebben opgewekt. Ik weet weer dat ik echt kwaad kan worden maar dat ik ook kan relativeren. Vandaag zal ik daarom denken aan een belastinginspecteur in grijze regenjas en bij elke walnoot die ik met een klein hamertje stuk ram denk ik aan hem. Ik word er nu al vrolijk van en dan moet de walnoten olie nog geperst worden.

Mip

4 thoughts on “Regenjas grijs.

  1. ken je die persiflage van Jiskefet over Derrick met de regenjas die in de kak trapt? Als je denkt aan de belasting inspecteur die in de kak trapt is het nog leuker…..ik heb een knalrode winterjas gekocht, een chique, waarschijnlijk niet nodig maar wel gewoon leuk. Dus gewoon doorgaan met de noten en dan lekker de olie!

  2. Ik geef het oe, dit weer is niet het meest opwekkende, maar het is tenminste nog droog! En heel soms een zonnetje. Ach, het kan altijd erger, moet je maar denken. Straks is de etste sneeuw nog leuk, maar alsmaar nieuwe bergen die weggeschept moeten worden….. E daar hebben we nu nog geen last an.
    Marijke en Ad

  3. Meer walnoten stuk slaan. Zijn ze helemaal achterlijk geworden. En HUP nog een zak walnotenh er tegen aan en nog een paar. Zijn ze helemaal be… straald enz. Gooi spijkers voor hun banden…. scheur al die grijze regenjassen..laat de zon voorlopig maar niet gaan schijnen anders doe je die van kwaadheid ook nog uit of gooi je die ploert uit met zakken walnoten of belastingmannen met regenjassen die tegen die hitte aan sissend blijven plakken. Kwaadheid dient geuit te worden.

  4. Snap het helemaal. Gisteren onverwacht zon in zeeland ( zomer in zeeland, Saskia en Serge ) en daar kon ik achter het glas met een breiwerkje heerlijk van genieten.
    Oke, het stereotype voorbeeld van een oma, maar ook dat kon me niet deren. Ik besef dat we nog samen zijn, we nog 2 benen hebben en redelijk goede ogen en dat we van de mooie dingen die het leven ons geeft kunnen genieten. Klinkt dat TE positief?
    Misschien, maar het leven ziet er op deze manier toch iets gezelliger uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s