Linksom, rechtsom. Zomaar een mooie dag in november.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

In elke klas was ik de enige. Op elke cursus trouwens ook. Maar thuis was ik gelukkig niet de enige. Daar hadden we de meerderheid met zes tegen vijf.

Op de kleuterschool maakte ik tekeningen met wasco. Eigenlijk leken het meer aquarellen met van die uitvloeiende vlekken die te pas en te onpas over het papier waren verdeeld. De juffrouw aaide mij nog eens extra over mijn bolletje terwijl ze met een nagelborstel mijn hand en arm schoon boende. Ze gaf me een mooi plaatje omdat ze wist dat ik heel erg mijn best deed.
In de eerste klas van de lagere school was dat lastiger. Ik leerde schrijven met een kroontjespen en inkt. Blauwe inkt. Maar als je heel mooi schreef dan mocht het met groene inkt en als je nog mooier schreef mocht het met rode inkt. Afgemaakt met een plaatje met glittertjes. Op mijn inktlap kwam nooit een andere kleur dan blauw. Op mijn hand en arm trouwens ook niet. Plaatjes kreeg ik wel maar dan voor in mijn Poëzie album. Naast een mooi versje door de juf met rode inkt geschreven.

Ik kwam op deze gedachte toen ik vanmorgen een pen in handen kreeg die speciaal is ontworpen voor linkshandige mensen. Door anderen soms ook wel onhandige mensen genoemd. Maar die vergissen zich. Want het meeste wat ik links kan doe ik rechts net zo makkelijk. Kom daar maar eens om bij de rechtshandige mens. Vanmorgen bijvoorbeeld pakte ik met mijn linkerhand twee pakketjes aan van de postbode en opende die met mijn rechterhand. Inderdaad de eerste twee pakketjes na de oproep van Hans. Pakketjes vol verrassingen en dat allemaal op een dag dat ik eigenlijk alleen maar buiten zou willen zijn. Waarom? Kijk zelf maar. Alle plaatjes gemaakt op zomaar een dag. 29 november 2012. De herfst is er in al haar glorie terwijl de lente zachtjes ontluikt.

7 thoughts on “Linksom, rechtsom. Zomaar een mooie dag in november.

  1. zo die zijn weer mooi, ik krijg ook zin om foto te maken, maar ja Mieke heeft het toestel mee.
    Genieten van mooie dingen voeden de mens ook met levensenergie dus geniet er van.

  2. Ook ik was de enige, maar met een enige juf die het gewoon goed vond, alle vlekken ten spijt, alle kroontjespennen met over elkaar geslagen pootjes ten spijt. Tot ik een nieuwe kreeg, juf , dus. Die vond mij een aanslag doen op ’s Rijks kas: ik versleet té veel kroontjespennen…., dat was hééél duur zei ze. Dus….moest ik alsnog rechtsom leren en dus elke schooldag na 4 uur een heel schoolbord tekst overschrijven met rechts….Daar deed ik (huilend) 2 uur over! Tot mijn moeder vond dat ik toch wel elke dag érg laat thuis kwam en ik beschaamd vertelde hoe mislukt ik was, want dat zei de juf….De knuffel die ik toen kreeg zal ik nooit vergeten en de juf kreeg op haar donder, waarna ik weer rustig ‘sRijks kas mocht plunderen…
    Linkshandige pennen? Neem gewoon een rollerball, die zijn voor ons soort gemaakt! En linksom of rechtsom,de foto’s maken blij! Dankjewel en succes met de grote plannen!

  3. Ik ben van linkshandige rechtshandig opgevoed en ik kan nog steeds alles met beide handen. Mij maakt het helemaal geen fluitjes uit. Ik was slim en ook spiritueel en ook dat kon niet. Die combinatie! kom op zeg…Ach ja, de buitenbeentjes. Ik ben blij nog door te mogen lopen met die beide beentjes.. Ik ben de enige niet. Mijn broer is dislectisch en hij is tenslotte toch weer één van de slimste mensen die ik ken. Dus ja wat wijken we af met z’n allen???. Allen wijken we af van elkaar en toch zijn we één grote familie. Ik zou graag veel sturen naar jullie per post. Maar ik kom er niet toe. Ik ben hier te Vld of Rdam al bezig met uitdelen. Op mijn links en rechtshandige manier. Ik geef waar ik kan, op mijn manier. Altijd al afgeweken. Ik hoop dat het jullie geen fluitejs uit zal maken, wie er wat doet op welke wijze als we maar wat doen op onze unieke wijze.

  4. Ook ik was de enige linkshandige in de klas, en schrijven ging heel goed, zolang het maar in spiegelschrift was. Dat ging heel goed, ik kan het nu nog, zelfs met twee handen tegelijk, de linker van rechts naar links, en de ander andersom. Maar spiegelschrift was toch wat onhandig, en ik vond het zelf ook niet fijn om ‘anders’ te zijn dan de rest, dus ben ik zelf rechts gaan schrijven. Dat leverde jarenlang verschrikkelijke hanenpoten op, maar dankzij een lieve en geduldige juffrouw (en ook gekleurde inkt en stempels) is het toch nog goed gekomen.

  5. Ik ben ook zo,n linkshandig mens, kan dus niks met rechts ,zit zelfs onder het eten constant vork en mes te wisselen. Ik heb met mijn linkerarm achterop mijn rug gebonden gezeten om rechts te leren schrijven, mensen staan versteld dat ik zo netjes schrijf met links zonder het papier op z,n kant te leggen. En zo oud ben ik nu ook weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s