Erwt voor de Snert.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Sinds Hans heeft opgeroepen om de actie “Erwt voor de Snert” te steunen is er alweer heel wat gebeurd.

Vorige week kwamen de eerste pakjes binnen. Niet alleen erwten en rookworst maar ook een pak vol kleine cadeautjes van kindervrienden K+T. Alles gericht op de kleintjes. Toen ik het pak aan onze burgemeester liet zien glinsterden haar ogen. Dingen vallen nu eenmaal niet bij toeval samen. Onze burgemeester is namelijk al vijfendertig jaar kinderjuf. Hier gaan kinderen met drie jaar al naar school en zodoende kent zij iedereen in het dorp. Dus ook de linkshandigen (want die pennen zaten juist in dat pak). Maar ook wat naar de baby’s, peuters en kleuters kan.Volgende week hebben we overleg hoe het verdeeld gaat worden. Heerlijk! Maar ook voor het vervoer van de pluche beesten is nu druk overleg gaande. Mensen raken met elkaar in contact en zie daar er wordt van alles in werking gezet. Zo ook Mitone die wij gisteren in opperste stemming aan de telefoon hadden. Zij organiseert van alles via Facebook, maar ook de stamkroeg is er nu bij betrokken. We krijgen er allebei een kleur van van.

En maandag kwam er een pak met rookworsten zonder buitenverpakking, omdat juist die verpakking net een overwaarde voor het versturen gaf. Het is hartstikke duur om te versturen maar toch wordt het gedaan. En vandaag kwam uit Canada via Duitsland een pak met twintig kilo erwten. En dat allemaal voor een soepje.

Iemand had een suggestie om Hongaarse worst te gebruiken. Nu zijn Hongaren daar heel goed in en er zijn vele variaties. Maar toch, net zoals die “erwt voor de snert” is juist de rookworst een belangrijk onderdeel. En voor diegene onder ons die denken dat het Unox moet zijn, die vergist zich. Het gaat om rookworst en niet om een merk, als ze maar lekker zijn. Ik weet zeker dat onze dorpsgenoten het zeker zullen waarderen.
De soep wordt gemaakt en geserveerd op zaterdag 29 december 2012. Een fotoverslag zal daar zeker op volgen. Maar voor die tijd kom ik er natuurlijk nog op terug.

Mip

2 thoughts on “Erwt voor de Snert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s