Pakketten, stapels pakketten.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Er stond een gezicht voor het hek. Althans dat was slechts zichtbaar. Het gezicht was verpakt in een dikke wollen winter muts. Het was een vrouwen gezicht, dat was duidelijk herkenbaar. Beau oefende zijn klankkast. Zijn blaf lijkt elke dag harder te worden naarmate hij meer conditie krijgt. Een methode om het hem af te leren hebben we nog niet gevonden, maar we zoeken door. Het gezicht schrok niet terug van Beau maar sprak hem vriendelijk toe. Eenmaal bij het hek herkende ik haar pas. Eva de buurvrouw die schuin aan de overkant woont. De avond ervoor had ze van de post twee pakketten aangenomen en die kwam ze brengen. Op een karretje, omdat ze te zwaar waren om te tillen.

Op de bank, met een kopje cappuccino in haar hand, vertelde ze over het pakket van haar zus uit Duitsland en wat er allemaal in zat. Ze vroeg of ik niet nieuwsgierig was wat er in die pakketten zat. Natuurlijk was ik nieuwsgierig, maar zij eigenlijk nog meer. We bekeken de afzender. Spijkenisse stond er met grote letters.
“Wie is dit? Een vriendin?”
Ik weet niet wie het is zei ik en ze keek me vol ongeloof aan. Ik vertaalde de brief die erbij zat en Eva kon niet geloven dat er mensen zijn die zomaar een pakket opsturen met zoveel verschillende dingen er in. Ik pakte als eerste de worsten en de erwten en legde het plan voor de soep uit. Ze kon het allemaal niet geloven. Twee dagen later verscheen ze weer voor het hek en overhandigde nog eens twee pakketten. De post schijnt er een gewoonte van te maken onze pakketten ergens anders af te geven. Het ene pakket kwam uit Frankrijk en ook dit keer zat er weer een onbekende afzender bij uit Noordgouwe, zonder brief maar wel het bekende bruine kruikje Bols bovenop. Eva raakte nu zo enthousiast dat ze haar ongeloof over boord gooide: “Gelukkig ben ik 27 december weer terug uit Budapest en ik zal er zeker bij zijn”.
Dit waren de twee onbekenden maar alle anderen hebben we natuurlijk al persoonlijk bedankt.

En ondertussen maak ik pakjes. Grote, kleine, voor jongens, voor meisjes en natuurlijk echte kerstpakketten volgestopt met alle lekkere en mooie dingen die ons toegestuurd zijn. We noemen de namen en de landen van de gulle gevers. Behalve dan de rookworsten en de spliterwten en niet te vergeten de twee grote varkenspoten die nu nog in de vriezer liggen, die blijven nog even hier.

En zojuist kwam er ook nog een pakje dat wij als verloren hadden beschouwd, omdat het al bijna drie weken geleden verstuurd was. De verwensingen aan de post zijn ingetrokken en verruild voor mooie wensen.

En van het geld dat ons toegestuurd is kopen we de laatste ingrediënten voor de soep, palinka, warme wijn en limonade en als klap op de vuurpijl komt er ook nog muziek!
Nog maar acht nachten slapen.

Mip

6 thoughts on “Pakketten, stapels pakketten.

  1. Wij hebben hier trouwens ook zo,n hongaarse keffer, heb al heel wat grote honden opgevoed ,maar deze spant de kroon ,ze blijft blaffen tegen alles wat voorbij komt.

  2. fantastisch dat het zo goed loopt ! Dit wordt een onvergetelijke kerstweek! Voor jullie een voor het dorp! Wij zijn met een vergelijkbaar feest bezig geweest voor het fresco dorp, Bódvalenke. Zullen er zelf niet zijn,maar ook dat wordt geweldig!

  3. Ik stuur NIETS op. Toch doe ik in gedachten mee met jullie project. Doe het op mijn manier in Nederland. Met mijn projecten. Wens jullie veel genoegen en succes.
    Dus mijn verrassingspakket voor jullie is je een hele mooie Kerst toe te wensen en een happy New Year.
    En dat alles dat jullie doen moge SCHITTEREN !!!!!!!!
    Wat KERSTMIS betreft als we de ST eruit weglaten wordt het KERMIS en het is echt de bedoeling dat we die ST beleven. Stilstaan bij wie we zijn en wi we willen zijn. Ssssstttttttttttttttttt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s