Een weekje later.

KortLevens verhalen en andere dierenvertellingen.

Ze kwam binnen, net op het moment dat Hans de posters had geplastificeerd. Vol trots toonde hij het resultaat. Een rode kleur schoot op haar wangen. Ze keek me aan en vertelde zo zacht als mogelijk: “de datum is niet goed”. Ze had het beter hard kunnen zeggen dan had ze het niet drie keer hoeven herhalen. De eerste vraag was natuurlijk waarom. De tweede vraag, waarom niet. Het ging over vieze vloeren en dansen in de avond. We vertelden dat er niemand binnen zou komen en dat alles voor de deur zou plaatsvinden. Er volgenden nog meer tegenwerpingen en vooral excuses, heel veel excuses. Hans en ik keken elkaar en stopten de discussie.
Kort gezegd is de datum verplaatst naar 5 januari 2013. Laten we het er op houden dat dit misschien wel het begin kan zijn van een heel mooi jaar.

Toch, als zij echt zou weten wat er allemaal binnen komt in grote dozen en wie er allemaal aan de mensen en vooral ook aan de kinderen van dit dorp denkt. Dan zou onze burgemeester misschien nog veel erger van kleur verschieten. Want gisteren kwam er een doos binnen met knuffels van onze bloglezers. Maar er zat ook lego, meccano, stickers en nog veel meer bij. En vandaag kwamen er weer een pakketen van mensen uit Nieuw en St Joosland die wij helemaal niet kennen. En een pakket uit Zuthpen. Nou ja, kijk maar op de foto’s. Wij zijn er helemaal stil van.

Er zijn mensen die schrijven dat wij bijzonder zijn. Niets is minder waar. Al die mensen die al ons al dat eten en al dat speelgoed toesturen, jullie zijn bijzonder.

En gisterenavond kwam onze vriend Jan aan die met ons het nieuwe jaar in gaat wijden. Maar voor hij uit Nederland vertrok werd hij eerst nog volgestopt met kleding en hele echte Hema worsten. Ons huis dreigt voor even een pakhuis te worden.

Waarschijnlijk de laatste blog van dit jaar. Vanuit Hongarije wensen wij iedereen het allerbeste voor het volgende jaar. Gezondheid, geluk en veel mooie vriendschappen.
Wij kijken, nieuwsgierig als een pasgeboren baby, uit naar het jaar 2013.

Hans en Mip.

5 thoughts on “Een weekje later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s