Dat wordt betalen pannenkoek!

KortLevens verhalen en andere dierenververtellingen.

Misschien ken je die lift scenes wel uit de Nederlandse humor serie Toren C. Zo niet, zoek dan eens op uitzending gemist. Ik zou met mijn woorden niet in de buurt komen wat zich daar afspeelt. Alleen die ene zin komt er in ieder geval steeds in voor: Dat wordt betalen pannenkoek!

Toen wij onze boekhoudster bleek en moe tegen kwamen in een winkel, konden wij niet vermoeden wat die vijftig nieuwe belastingwetten die zij in twee dagen moest leren nu eigenlijk inhouden. Welnu, één daarvan hebben we nu ondervonden. Op zondag 13 januari ontvingen wij van haar een email. In die email stond een tekst die ik eerst drie keer moest lezen om te geloven wat ik werkelijk las. Vanaf 1 februari wordt er een nieuwe wet van kracht. Iedere ondernemer die voor 1 december 2012 een geregistreerd bedrijf heeft moet dit bedrijf opnieuw laten “echten”. Dit “echten” moet gebeuren bij een advocaat. Mits je op 1 februari niet opnieuw bent geregistreerd valt er alvast een boete van 2000 euro in je brievenbus en daarna volgen er sancties. Hans stuurde een email naar onze advocaat. Die advocaat stuurde ook keurig een bericht terug waarin stond dat hij van Pécs naar Budapest was verhuisd maar dat hij onze zaken natuurlijk wel wilde behartigen. Voor 175 euro en twee maal op en neer naar Budapest (eerst papieren afleveren en daarna weer terug voor ondertekening) wisten wij alles.

Wij sloegen zijn aanbod af vonden dichterbij een aardige vrouw die tevens advocaat is. Gisteren had ze tijd voor ons en regelde binnen tien minuten de papieren. Ze belt ons wanneer we opnieuw geregistreerd zijn en kunnen de papieren dan weer ophalen en dat tegen een vast tarief van 70 euro.
Onze advocaat tussen al haar papieren.

Wat is nu de bedoeling van deze wet? In dit land wordt veel zwart gewerkt, men gaat er vanuit dat over 65 tot 75% van de inkomsten geen belasting wordt betaald. En aangezien het begrotingstekort een schatkist zonder bodem is moet er iets gedaan worden. Door het opnieuw registreren van bedrijven krijgt de regering (lees belastingdienst) een beter inzicht. Bedrijven die niet geregistreerd staan en wel omzet hebben en dit niet opgeven aan de belastingdienst, zeg maar illegale praktijken, kunnen een bezoekje verwachten van deze belastingmensen. Misschien niet morgen, misschien niet overmorgen maar op een dag zullen ze er staan. Ze zullen je plukken tot je laatste veer. Tot je naakt en kaal bent. Of beter gezegd dan ben je de pannenkoek. En echt, dat wordt betalen!

Mip

6 thoughts on “Dat wordt betalen pannenkoek!

  1. Wat wonen jullie toch geweldig in Hongarije met jullie honden ,poezen ,kippen enz,enz om jaloers op te worden !T zal qua temperatuur bij jullie nu kouder zijn dan bij ons in NL ,alhoewel de temperatuur hier ook koud aanvoelt ! De honden en kippen hebben gesmuld van de pannenkoeken,wij hebben vandaag ook pannenkoeken gegeten…grappig om dat te hebben mogen zien.

    Groeten, Margreet Verburgh-Degens

  2. Nog even terug komen op die aardige dame zei is advocate las ik ,zei heeft alles voor jullie in orde gemaakt erg vriendelijk en dat voor een vooroorlogse tarief ! Daar kom je in Nederland niet mee weg ! Groet ,Margreet,

  3. En om die pannenkoek te blijven, zijn jullie op reis of zo????? Of in de pannenkoek blog blijven steken? Je verslikt in een pannenkoek. Een writersblock??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s