Even een veer in de kont….

Nee, vandaag niét Kortlevens verhaal.

Uitgevloerd door veel lichamelijk ongemak en dus voorzichtig zijn  met de energie. Míp daarentegen gaat als de brandweer. Zij doet voorbereidingen voor de moestuin, doet honden en sjouwt hout als ware het dat ze uit Canadees houthakkershout is gesneden… raar woord… bestaat dat eigenlijk, houthakkershout? De winter hier is, zo wordt steeds duidelijker, toch niet echt ons ding hier. Iedere wisseling van de luchtdruk wordt met name door M ervaren als een ware aanslag op haar zijn….. en toch zet ze door. Het is dat we allebei het zicht op het komende voorjaar al een beetje kunnen aanraken. Fruitbomen die al een beetje aan het uitlopen zijn en  gras dat weer volop doorkomt, de vele molshopen trotserend. Daarnaast steekt ze enorm veel tijd in het werken met de honden en gaat meerdere keren per dag met hen de tuin in. Ja, Jolene peert ‘m meteen en staat binnen een paar seconden rechtop in de grond, op zoek naar mollen en muizen. De mannen vangen frisbees en volgen de opdrachten van Míp…. gespitst op allerlei nieuwigheden die ze telkens weer verzint. Met Beau is het soms wat schipperen aangezien hij in zijn korte bestaan bij zijn vorige baasjes een paar rare dingen heeft meegekregen. Klap in je handen of spreek de woorden hop hop uit en hij gaat als een kanonskogel volledig uit z’n dak en door de tuin te rennen daarbij kippen en haan bijna in de grond lopend. Het hop-hop is nu een commando geworden tot het terugbrengen en voor de voeten leggen van de frisbee, maar het klappen in je handen kan nog steeds tot rare reacties leiden. Kortom, nog een lange weg te gaan. Míp heeft ook de idee dat Beau qua ontwikkeling nog een baby is…. iets waar ik het uiteraard niet helemaal mee eens ben, maar ja….
Pip is een geduldige leermeester en slooft zich aan alle kanten uit om Beau te tonen hoe dingen dan wel worden verwacht van hem.
’s Avonds is hij uitgevloerd en wanneer ik hem dan met dat grote en lange lijf op mijn schoot krijg dan zou ik het bijna met M eens zijn qua omschrijving…. want volledig van de wereld zakt hij dan als die bedoelde baby bij me weg in diepe dromen en de stuipen tonen dan dat hij ergens op die droomwereld wel heel mooie avonturen meemaakt.
_OCT0390_DxO

De veer in de kont is dus voor mijn meisje die de afgelopen tijd, dat ik in de lappenmand was, alle taken voor het grootste deel heeft overgenomen en zich als sterke en liefdevolle partner heeft laten zien….. en dit alvast gezegd hebbende als voorschotje op Valentines Day……

Stand van het land

In het land zelf is er eindelijk iets van opstandigheid te merken. Vanuit verschillende delen van Hongarije zijn dus wandelmarsen georganiseerd onder het motto Werk voor Eten maar jammer genoeg zijn het er slechts een paar honderd die uiteindelijk bereiken en de geringe aandacht die dat in de media heeft gekregen toont meteen aan hoe sterk de huidige regering de media aan de leiband heeft. Er zal nog dieper moeten worden gegaan om de mensen ervan te overtuigen dat ze in beweging moeten komen en hun stem moeten laten horen. Veel valt er vanuit Budapest niet te verwachten en zijn de salarissen voor de mensen die in het werkgelegenheidsplan zijn geplaatst nog verder gekort en  krijgen die nu maandelijks een bedrag van ca. 130 euro in handen. Voor de helft van het minimumloon mogen ze nu de meest onzinnige klussen opknappen en dat onder het motto dat ze dan beter zijn voorbereid op een toekomstige baan in de samenleving…. ?   Afgelopen week eindigde in Budapest een uit heel Hongarije gestarte wandelmars die als motto had  Eten voor Werk en als reactie op dat bericht had iemand geschreven  ‘Revolutie?’ Geen idee wat de toekomst mag brengen, maar zelfs voor de meest gematigde mensen die wij kennen is de maat vol en is men ervan overtuigd dat nu de maat vol is. Het zal ons benieuwen hoelang het dan toch nog gaat duren voordat iemand dat voertouw in handen gaat nemen die mogelijk een betere toekomst aan de inwoners gaat bieden.

Hanszio

5 thoughts on “Even een veer in de kont….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s